Girona

La porta d’entrada a l’elit

Cinc futbolistes del Girona s’enfronten demà al Rayo Vallecano, l’equip amb el qual van treure el cap en el futbol professional espanyol

Jozabed va viure a Vallecas la seva temporada més productiva, Juan Carlos hi va jugar a primera i Diamanka també hi va debutar

El Rayo Vallecano, que comparteix amb el Girona la voluntat de tornar de seguida a primera, arriba demà a l’estadi de Montilivi (16 h). No és un equip qualsevol per a cinc futbolistes blanc-i-vermells, que tenen en el conjunt madrileny un dels punts centrals de la seva trajectòria. N’hi ha tres que tot just viuen les seves primeres setmanes com a futbolistes del Girona i que demà viuran un partit especial.

Juan Carlos Martín, que defensa des de la primera jornada la porteria del Girona, va formar-se al Rayo, amb el qual va jugar a segona A i també a primera divisió. També va arribar a jugar a la màxima categoria amb el Rayo Pape Diamanka, que va arribar del Senegal a Vallecas, tot i que després va haver de canviar d’aires per consolidar la trajectòria al futbol espanyol. Un altre punt d’inflexió indiscutible com a jugador del Rayo el va protagonitzar Jozabed Sánchez, que va tenir a Vallecas l’oportunitat de debutar a la màxima categoria i va oferir un rendiment espectacular en la seva segona temporada, amb deu dianes.

També retrobaran el Rayo dos jugadors més veterans al vestidor del Girona. Borja García es va fer un lloc en el futbol professional al Rayo, al qual va arribar quan tenia 16 anys. I Vallecas va ser la porta d’entrada, des de Cali, per a Johan Mojica. El colombià viurà tot just demà el seu primer enfrontament amb el Rayo, perquè no hi havia coincidit ni jugant amb el Valladolid ni en la primera etapa amb el Girona. De fet, Mojica ha tingut molta més continuïtat en les altres experiències que quan ha format part de la plantilla del Rayo, que l’estiu passat va rebre 5 milions d’euros del Girona en concepte de traspàs.

El Rayo ha estat sis de les últimes vuit temporades a primera, però l’última experiència li ha durat només un any. Va pujar el curs 2017/18 i va baixar com a cuer, amb cinc menys que el Girona. Els madrilenys van buscar el revulsiu en les últimes deu jornades, prescindint de Míchel i recuperant Paco Jémez. El relleu, però, no va servir per revifar –cinc derrotes, tres empats i només dues victòries– i l’equip va ser superat fins i tot per l’Osca, cuer gairebé tota la lliga. Tot i el descens, Paco Jémez continua a la banqueta de Vallecas i avui podrà saludar diversos exjugadors. El canari va ser l’entrenador del porter Juan Carlos a primera i també va apostar per Jozabed Sánchez, que va brillar la temporada 2015/16. A Borja García, li va treure també molt suc, tot i que no va ser a Madrid sinó a Còrdova, en la temporada més productiva del mitjapunta.

Saúl García, al límit

La representació d’exjugadors del Girona a la plantilla del Rayo es redueix al lateral esquerre Saúl García, que va tancar la incorporació al conjunt de Vallecas l’últim dia de mercat, com a cedit per l’Alavés. El cantàbric va jugar a Montilivi la primera meitat de la temporada de l’ascens –només sis partits– i se’n va anar a mig curs al Mallorca, abans de jugar al Dépor i al Numància.

RETROBAMENT

Jémez va tenir Jozabed i Juan Carlos al Rayo i va fer brillar Borja García al Còrdova

S’HI ESTRENARÀ

Mojica no s’ha enfrontat mai al Rayo, que va rebre 5 milions pel seu traspàs

Triomfs del Girona i d’Unzué contra Paco Jémez

X.M.

El Girona ha guanyat els tres últims partits en què s’ha enfrontat a un equip dirigit per Paco Jémez. Destaca, per damunt de la resta, l’última visita de l’entrenador canari a Montilivi, que va acabar amb el 6-0 d’escàndol del Girona-Las Palmas el dia que Michael Olunga es va disfressar d’heroi blanc-i-vermell amb un trio de gols. A Las Palmas, en el partit que tancava el primer capítol del Girona a l’elit, els de Machín també es van imposar (1-2) a un equip descendit i deprimit. L’anterior duel contra Jémez també va acabar amb victòria del Girona, contra el Còrdova, el curs 2011/12 (3-1). En canvi, en la primera volta el canari va celebrar el seu únic triomf contra el Girona (1-0). En dues visites anteriors a Las Palmas amb Jémez a la banqueta local, el Girona en va treure un triomf (0-1) i un empat (1-1). També té molt bon balanç contra el tècnic andalús Juan Carlos Unzué, que va celebrar la victòria en un Celta-Las Palmas del març del 2018 (2-1) i en un Numància-Las Palmas del gener del 2011 (4-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)