Girona

Juan Carlos Unzué

Entrenador del Girona

“No tinc cap dubte que serà un partit espectacular”

Després de treure’s tant el tècnic com també l’equip un pes de sobre amb la primera victòria del curs, Unzué buscarà enllaçar un segon triomf per fer ja un primer salt qualitatiu en la taula. “El sis de sis seria molt important. Perquè hauríem derrotat dos grans equips [Màlaga i Rayo Vallecano] i per poder afrontar amb més energia el que ve després [dues sortides en tres dies a Cadis i Almeria]. Al final, la millor manera d’evolucionar és a través dels bons resultats.”

Juan Carlos Unzué, però, és conscient que el Rayo Vallecano serà un conjunt dur de pelar: “Estem parlant d’un rival directe i candidat claríssim a l’ascens. Té una de les millors plantilles de segona A, no només en quantitat, sinó també en qualitat.” El tècnic del Girona va descartar que el partit d’avui tingui, a priori, res a veure amb el del darrer a Montilivi contra el Màlaga. “El veig molt diferent. I no tinc cap dubte que serà un partit espectacular. Contra els equips de Jémez, normalment són enfrontaments en què passen moltes coses. Crec que serà molt més d’anada i tornada que el del Màlaga. I encara que ells venen amb baixes importants, sobretot Advíncula i Andrés Martín, tenen futbolistes per suplir-los.”

El tècnic del Girona intentarà explotar els punts febles del Rayo: “D’entrada, nosaltres hem de millorar la versió de diumenge. I mirar de treure’ls la pilota per obligar-los a fer el que a ells els costa més, que és defensar-se.” Unzué considera que serà vital una bona pressió i fer-la com més amunt millor: “Hem de provocar que no superin la primera línia de pressió, perquè després són un equip que fa unes transicions molt verticals en atac i solen acabar les jugades amb rapidesa i efectivitat.”

Els equips d’autor

També va incidir amb els equips que dirigeix Paco Jémez. “Ell té el seu estil i també tracta de portar futbolistes que li encaixin en el que vol. No hi ha dubte que els seus equips són recognoscible i que el Rayo de la primera etapa va ser un dels seus màxims exponents.” Unzué no creu que ell sigui l’home post-Machín després de la transició d’Eusebio. “Per ser un equip d’autor ha de passar més temps. Hi ha hagut una quinzena d’altes i de baixes i el Girona és un equip en procés de creació. A més, jo crec que els equips són dels jugadors, no pas de ningú en concret. M’agrada més parlar d’identitat compartida.” Tot i les moltíssimes cares noves que té el Girona i una pretemporada amb l’equip a mig fer, Unzué va dir que és inútil mirar el passat: “Els entrenadors no tenim temps. Hem de viure el present i prendre les millors decisions. Per sort, el que ja tothom té clar després de tancar-se el mercat és que aquest es el seu projecte.”

Amb Stuani

Finalment, Juan Carlos Unzué podrà disposar del seu futbolista de referència, Cristhian Stuani, que sobre el paper s’hauria d’haver perdut el partit pel compromís amb la seva selecció. “No hi ha dubte que per a nosaltres és una molt bona notícia. Tot i que es va perdre l’entrenament de dimecres, ha fet amb normalitat els tres últims entrenaments de la setmana.”

GIRONA-RAYO

“En els partits contra els equips de Jémez passen moltes coses. Serà més d’anada i tornada que el del Màlaga”

BUSCANT EL 6 DE 6

“Guanyar dos rivals tan forts a Montilivi ens carregarà de moral per a les dues sortides que venen després”

LES CLAUS

“Haurem de millorar la versió de diumenge, mirar de tenir la possessió i obligar que es defensin sense pilota”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)