Girona

Tres punts innegociables

Els d’Unzué volen tancar els dos partits en vuit dies a Montilivi amb un sis de sis que els allunyi del tot les pors com a locals i els doni ales per als dos desplaçaments seguits a fora

Descendit com el Girona el curs passat, l’equip de Jémez encara no coneix la derrota

El Rayo, més castigat que el Girona amb els internacionals

Tot just som a la quarta jornada i quan acabi el partit d’avui a Montilivi encara quedaran 114 punts per posar-se en joc. De decisiu, el partit no en té res, però el triomf comença a ser innegociable per diverses raons. La primera és que si el Girona empata o perd, el líder (i proper rival) s’allunyarà a set o vuit punts. La segona és que la màxima pressió que s’ha posat al damunt el club de Montilivi (dirigents, àrea esportiva, cos tècnic i jugadors, sense excepció) començarà a pesar més del compte en el cas que l’equip d’Unzué arrenqui amb un 4 o un 5 de 12. La tercera és que fa pinta que tota la paciència i passivitat que es va tenir el curs passat amb Eusebio no es tindrà amb l’actual tècnic. I la quarta és que amb una mala dinàmica, un vestidor de 24 futbolistes en el qual gairebé la majoria se senten titulars pot ser un galliner força complicat de gestionar.

Per tot plegat, el partit és més important del que sembla. I de la mateixa manera que si surt creu la cosa pot grinyolar; si surt cara i els d’Unzué sumen els tres punts, el panorama pot aclarir-se molt. La victòria permetrà haver sumat sis punts en només vuit dies a Montilivi –fins diumenge passat, l’equip hi estava encallat amb tres triomfs en els darrers 25 partits de lliga– i els futbolistes es carregaran de confiança per afrontar la doble sortida a terres andaluses: dissabte a Cadis i dimarts a Almeria.

Ni el Girona (4 punts) ni el Rayo (5) han començat amb força a segona A després del descens, però els de Vallecas es mantenen invictes (dos empats i una victòria). Tots dos equips han tingut la compensació del descens per maniobrar amb més marge salarial que la resta, però encara no han trobat la velocitat de creuer. Amb molta qualitat a tres quartes parts de camp i a dalt, una de les claus del partit serà la possessió de la pilota. Qui no la tingui, patirà, com ja es va demostrar diumenge passat en la segona part. A part de la pilota, el Girona també necessita que hi hagi més jugadors que se sumin a la causa més enllà de Stuani, amb qui Unzué podrà comptar perquè l’Uruguai l’ha alliberat –Jémez té tres baixes d’internacionals–. Pel que fa als precedents, el Girona va trencar el curs passat a primera (2-1) quatre partits seguits del Rayo puntuant a 2a A (1-1, 2008/09 i 2009/10) i 1-3 (2010/11 i 2016/17).

EL PARTIT

Amb dos equips avesats a tenir la pilota i a generar joc, qui no tingui la possessió patirà

STUANI I LA RESTA

Tornarà a ser el referent, però el Girona necessita més jugadors que se sumin a la causa

PRECEDENTS

El Rayo va caure en l’última visita (2-1), però havia puntuat en les quatre anteriors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)