Girona

Amb Stuani tot és més fàcil

Trio de gols de l’uruguaià, que fulmina el Rayo amb una efectivitat descomunal i ja lidera el pitxitxi de segona A havent-se perdut la meitat de partits

El davanter va desembussar el partit amb l’1-0, va fer el 2-0 de la teòrica tranquil·litat i va alleugerir Montilivi amb el 3-1

GIRONA 3 RAYO V. 1

GOLS:1-0 (28’) Stuani. 2-0 (57’) Stuani, de penal. 2-1 (72’) Embarba. 3-1 (88’) Stuani.ÀRBITRE:Sagués Oscoz.Targetes grogues:a Gual (17’), del Girona, i a Catena (57’), Luna (76’), Piovaccari (79’) i Ulloa (81’), del Rayo Vallecano.Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:8.608 espectadors a l’estadi de Montilivi. RAYO: Alberto García Tito Catena
Piovaccari (58’)
Saveljilch Luna
Mario Suárez
Jonathan (78’) Embarba
Pozo Trejo Álvaro
Bebé (68’) Ulloa
RESTA DE CONVOCATS: Miguel (p.), Saul, Óscar i Martín.
GIRONA: Juan Carlos Maffeo Alcalá Juanpe Aday Granell Gumbau Borja García
Diamanka (90’) Gallar
Mojica (77’) Gual
Jairo (46’) Stuani
RESTA DE CONVOCATS: Suárez (p.), Ramalho, Samu Saiz i Jozabed.

Sí, ja sabem que el Barça té Leo Messi, però el Girona té Cristhian Stuani. I el club de Montilivi ja pot donar gràcies que fa deu anys l’uruguaià era un dels integrants d’aquell Llevant-Saragossa que s’està jutjant a València, perquè, en cas contrari, el futbolista més diferencial de la història del Girona no hauria estat ahir sobre la gespa per fulminar el Rayo, sinó amb la seva selecció jugant contra Costa Rica i els Estats Units. I, tot i que fa de mal dir, és probable que sense Stuani els d’Unzué no haguessin sumat els tres punts. O potser sí. Però el que és clar és que amb ell tot és més fàcil. El charrúa va aparèixer cada vegada que el seu equip el va necessitar. La primera pilota que va tocar va ser per marcar l’1-0 i treure els blanc-i-vermells d’un laberint de difícil sortida. També va agafar la responsabilitat des dels onze metres, on és infal·lible, per fer el 2-0 de la tranquil·litat, que només va ser teòrica, perquè el Girona es va tornar a enfangar fent un pas enrere. I quan feia tota la pinta que el pànic s’havia ficat al cos dels futbolistes i aficionats locals, allà hi havia Stuani per recollir el rebuig d’Alberto García, signar el seu primer trio de gols com a futbolista del Girona i tancar definitivament un partit que s’hauria pogut complicar. Havent-se perdut els dos primers partits de lliga, Stuani ja lidera el pitxitxi de 2a A. Un tresor.

Un gol que ho canvia tot

L’única cosa en què es van assemblar la primera part del Girona-Màlaga i el Girona-Rayo va ser en el resultat (1-0) i el golejador (Stuani). Malgrat que Unzué va repetir l’onze, el partit va derivar cap als antípodes del de feia vuit dies. Res de sortida elèctrica del Girona. Res d’aclaparar el rival. Res de tenir la possessió de la pilota. Res d’engrescar la graderia. Més aviat, va passar tot el contrari. El Rayo va ocupar molt millor els espais i també va superar el Girona en actitud i intensitat. Els madrilenys van repartir quatre targetes de visita als turmells de Borja García i no només no van fer concessions defensives, sinó que amb Álvaro però sobretot Embarba van sembrar la inquietud a Montilivi. I si els de Jémez no es van avançar va ser perquè Ulloa no va dirigir bé la seva primera rematada de cap i Juan Carlos va estar ben col·locat en la segona. Fins i tot, en ple despropòsit local i amb la graderia entre muda i temorosa, les revolucions de Marc Gual gairebé li costen la segona groga (23’) per una entrada a destemps en zona de ningú. Sagués Oscoz la hi va perdonar.

Però, en el futbol, la vida també pot canviar en un minut, sobretot si a la gespa hi ha un tal Stuani. Alberto García estava tenint una de les primeres parts més plàcides de la seva carrera fins que un eslàlom d’Àlex Gallar va acabar amb una assistència cap a l’uruguaià, que va retratar el porter. Montilivi va recuperar de sobte l’energia. L’1-0 va canviar l’estat d’ànim de tothom, també dels jugadors del Rayo. Els blanc-i-vermells van trobar la frescor que necessitaven i qui va acabar demanant a crits el descans van ser els visitants, que es feien creus de l’1-0 i no van encaixar el 2-0 perquè el seu porter va estar pletòric de reflexos en un xut de Gallar (36’).

Sense treva

La segona part va començar amb un ensurt considerable perquè Trejo va rematar al pal. La resposta del Girona encara va ser més letal: penal sobre Jairo (havia rellevat Gual en el descans) i 2-0 de Stuani des dels onze metres. Al Girona, però, li va costar tancar el partit. I Jémez va fer de Jémez posant en dansa Piovacari, Bebé i Jonathan, perquè al tècnic tant li és perdre per 2-0 que per 5-0.

El Girona, però, va tornar a deixar clar que se sent molt incòmode defensant. Va rebre el 2-1 en una acció evitable i la por es va apoderar de tothom. Unzué va situar Mojica d’extrem i es va oblidar de Samu Saiz i Jozabed. El partit feia pinta de fer-se etern, però la pressió de Borja García –va fer un partit excel·lent– va acabar amb el 3-1 que Alberto García va negar al madrileny. Però allà hi havia Stuani per recollir el rebuig i rematar la feina.

CONTROL VISITANT

El Rayo va tenir gairebé mitja hora de monòleg absolut, fins que va rebre l’1-0 (28’)

DESCONTROLAT

El Girona no va gestionar prou bé el 2-0 i el pas enrere li va costar el 2-1 i patiments

ELS CANVIS

Unzué va situar Mojica d’extrem i va tornar a deixar sense ni un minut Samu Saiz

BORJA GARCÍA

Stuani va eclipsar tothom, però el madrileny també va jugar a un nivell molt alt

MINUT A MINUT

13’ Centrada de Tito des de la dreta i Ulloa, molt forçat des de la frontal de la petita, remata alt.
15’ Córner que serveix Embarba i Ulloa ho torna a provar de cap. Aquesta vegada, la seva rematada surt molt a prop del pal. 27’ Jugada personal d’Embarba per la banda dreta i la posa al cap d’Ulloa, que remata a les mans de Juan Carlos.
28’ Gallar condueix a tres quarts i filtra una passada per Stuani que, amb un xut creuat, supera Alberto García per fer l’1-0.
36’ Recuperació de Borja que combina amb Stuani i aquest per Gallar, que xuta amb la dreta, però Alberto la desvia amb la mà a córner. 43’ Tito assisteix, amb un túnel a Aday inclòs, Embarba que, amb poc angle, xuta al lateral de la xarxa. 48’ Juanpe remata de cap un córner a la frontal de la petita, però impacta en un defensa.
50’ Centrada rasa del Rayo que talla Aday, però toca en Trejo i l’esfèrica acaba al pal. 54’ Gumbau recull una passada llarga a l’espai i xuta creuat a les mans del porter.
57’ Internada de Jairo que rep una entrada de Catena en el moment de centrar i l’àrbitre xiula un penal que Stuani transforma en el 2-0. 62’ Jugada llarguíssima del Girona que acaba amb un xut desviat de Gallar.
73’ Embarba rep després d’una recuperació i afusella Juan Carlos per marcar el 2-1.
89’ Jugada de Borja que busca el gol, però el seu xut l’atura Alberto García. En el rebot, Stuani no perdona i fa el 3-1.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)