Girona

L’amo de l’àrea no perd la gana

El primer trio de gols com a blanc-i-vermell confirma la força amb què ha tornat a plata Cristhian Stuani, un luxe per a la categoria

L’uruguaià ha trigat dos partits a situar-se màxim golejador, repte que li va quedar pendent tot i marcar 22 gols amb l’Albacete

Cinquè màxim golejador de primera divisió la temporada 2017/18, superat només per Messi, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez i Iago Aspas. I en el mateix lloc el curs següent, darrere de Messi, Benzema, Iago Aspas i Luis Suárez. Cristhian Stuani era una garantia a primera i és un luxe a segona A, categoria que ja va tastar fa una dècada a Albacete. Amb 23 anys, va tancar la seva primera experiència en el futbol espanyol amb 22 dianes, en un equip modest que va tenir fins a tres entrenadors i que es va acabar salvant amb una golejada (0-4 a Cartagena) el dia del fatídic Girona-Múrcia. Aquella temporada, els 26 gols que Jorge Molina va fer amb l’Elx van impedir que l’uruguaià fos el pitxitxi de la categoria. Un al·licient més per al davanter de Tala, que té pendent acabar una temporada com a màxim golejador. En només dues presències en el seu retorn a segona A, després d’haver-se perdut les dues primeres jornades, Stuani n’ha fet prou per encapçalar tot sol la llista de golejadors de plata i erigir-se, per si algú en dubtava, com un dels aspirants claríssims a endur-se el premi.

Col·leccionista de mèrits i rècords des que va aterrar a Montilivi, Cristhian Stuani va fer diumenge el seu primer trio de gols com a blanc-i-vermell. Acumulava nou doblets, tots a primera, però el hat trick se li resistia des que, la temporada 2009/10, en va fer dos amb l’Albacete. Amb quatre gols en dos partits seguits, l’uruguaià accentua la condició d’executor del Girona, amb el qual acumula 45 gols en 69 partits. De mitjana, Stuani celebra un gol amb el Girona cada 128 minuts. I en la lliga, entre primera i segona A, ha marcat pràcticament la meitat (48%) dels gols de l’equip (44 de 92). El percentatge ja va ser alt en l’estrena a primera (42%, amb 21 gols de 50), es va accentuar en la segona (51%, 19 gols de 37) i, tot i que és tot just el començament, és cridanera (80%, amb 4 gols dels 5 de l’equip) en el retorn a segona A, i això que ha jugat la meitat dels partits.

Penal, gol

El primer trio com a blanc-i-vermell va arribar amb un xut amb la cama dreta, en aprofitar una assistència d’Àlex Gallar; un de penal, comès a Jairo; i un amb la cama esquerra, en recollir el rebuig d’un xut de Borja García. Cap de cap, una de les seves grans especialitats. De fet, 17 dels 45 gols des de l’estiu del 2017 són amb la testa. Tampoc queda curta, però, la fiabilitat des dels onze metres. Stuani no ha fallat cap dels onze penals que ha xutat amb el Girona i n’acumula dinou amb la pilota a la xarxa. L’últim que va fallar va ser el 20 de març del 2010, en un Elx-Albacete, en què va topar amb el pal. A partir d’aquella errada –ja n’havia marcat un abans en el mateix partit–, Stuani ha marcat dos penals més amb l’Albacete, quatre amb el Racing de Santander, dos amb l’Espanyol i onze amb el Girona.

De l’1 de 6 al 6 de 6

El Girona va tancar amb un empat i una derrota els partits sense Stuani i ha fet el ple de 6 punts en dos duels seguits a casa, amb l’uruguaià de líder. L’àrea esportiva ha carregat de talent la zona ofensiva, amb futbolistes com Àlex Gallar, Samu Saiz (ara desaparegut) i Jairo, afegits a la segona línia a Borja García, brillant contra el Rayo i l’únic que, Stuani al marge, ha marcat. “Crec que són molt bons jugadors. Borja fa temps que el conec i és pura qualitat. Els altres, també. Tenen moltíssim potencial i els hem d’aprofitar”, assegura Stuani.

LA COMPANYIA

19
penals
seguits sense fallar, des del 20/3/10: 2 en l’Alba- cete, 4 en el Racing, 2 en l’Espanyol i 11 en el Girona.
Autor de 4 dels 5 gols del Girona, destaca la qualitat dels companys de la línia ofensiva

UN AL·LICIENT MÉS

Jorge Molina, amb 4 gols més, li va impedir ser pitxitxi, mèrit que no ha aconseguit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)