Girona

Amb 51 hores d’avantatge

El Girona haurà tingut molt més descans que Las Palmas, que va acabar de jugar dijous a mitjanit i avui ja viatja

“No entenc per què juguem diumenge a les 4 si hem estat els últims de la jornada”, diu Pepe Mel

Passada la mitjanit de dijous, Pepe Mel sortia a la sala de premsa de l’estadi Gran Canària després del primer triomf de Las Palmas (1-0). Quan li van preguntar si els tres punts els feien afrontar millor el futur, el tècnic va dir: “Per desgràcia, en breu juguem a Girona contra un equip que acaba de baixar, amb el pressupost més alt i una plantilla tremenda. Demà toca recuperar-se; dissabte, de viatge, i no entenc per què juguem diumenge a les 4 si hem estat els últims de la jornada.”

Amb jornades entre setmana per allargar el play-off d’ascens (anades i tornades en cap de setmana), des de dimarts que cada dia hi ha algun partit de segona A. El Girona va ser el primer a posar-s’hi, dimarts a Almeria (19 h), i Las Palmas no va rebre l’Sporting fins dijous a la nit (22 h). De l’un a l’altre, 51 hores de diferència. Un factor que, sobre el paper, hauria d’ajudar el conjunt blanc-i-vermell. L’equip va tornar en xàrter el mateix dimarts a la nit d’Almeria. Va fer un entrenament de recuperació dimecres, va tenir descans ahir, i entre avui i demà haurà acabat de preparar el partit de demà a Montilivi.

El descans haurà estat encara superior per a homes habituals com Stuani, Alcalá i Aday, que no van ni viatjar a Almeria, on Unzué va accentuar les rotacions i va fer set canvis en l’alineació inicial. Curiosament, el mateix nombre de retocs que va fer dijous Pepe Mel, condicionat també per les baixes i després d’una derrota clara (0-3) a casa, contra l’Almeria. Els canaris, collats pels problemes econòmics, tenen menys profunditat de plantilla, però recursos al filial (a segona B) que no tenen res a veure amb els del Girona.

L’estrena de Pedri

El descans afavoreix el Girona, però l’estat anímic, no. Els d’Unzué han encadenat dues derrotes i van oferir una imatge tova i preocupant a Almeria. Las Palmas, que havia començat força pitjor la lliga, va celebrar dijous el primer triomf gràcies a l’estrena com a golejador de Pedri, una de les seves esperances. El futbolista, de només 16 anys, va fitxar fa unes setmanes pel Barça (per uns 5 milions d’euros), que el manté cedit a Las Palmas. Demà serà un dels arguments canaris a Montilivi, juntament amb Jonathan Viera, que ja estarà a punt per debutar.

Superada la primera jornada entre setmana, a l’horitzó n’hi ha una altra, després de la visita de la setmana que ve a Osca (dissabte 28, 18 h). I aquest cop el desavantatge en les hores de descans serà per al Girona, perquè tancarà el dijous 3 d’octubre –contra el Deportivo a Montilivi (21 h)– la novena jornada, que haurà començat dos dies abans amb el duel entre l’Albacete i el Racing (19 h), el següent rival dels blanc-i-vermells. Seran 50 hores de diferència entre l’un i l’altre. Amb l’afegit que els gironins han de viatjar a Santander, tot i que el duel a El Sardinero no es jugarà tan d’hora com el de diumenge contra Las Palmas, sinó que tancarà el cap de setmana (20.30 h).

A L’INREVÉS

El Girona tindrà el desavantatge d’aquí a 15 dies a Santander, tot i que juga al vespre

MOLTS RETOCS

7
canvis en l’onze
va fer Mel dijous contra l’Sporting, tants com en va fer Unzué a Almeria.

Àlex Gallar, botxí de Las Palmas fa un mes

X.M.

Àlex Gallar viurà demà un fet gens habitual. El futbolista terrassenc s’enfrontarà amb un equip contra el qual ja va competir fa tot just un mes, en la primera jornada de lliga. Gallar era encara a l’Osca, tot i que feia temps que el Girona li anava al darrere. No va jugar l’amistós a Montilivi del cap de setmana anterior –va explicar que tenia unes molèsties– i tampoc va ser titular amb l’Osca en l’estrena en la lliga a Las Palmas. Però Míchel el va fer entrar en el minut 63. I al cap de 13 minuts, Gallar va arrencar des del mig del camp, va rebre la passada de Ferreiro, va progressar fins a l’àrea i va batre el porter Josep amb un xut amb l’esquerra. El gol, que Gallar va dedicar a Javi Galán (absent per la mort del seu pare), va valer els tres punts per als aragonesos. Tres dies més tard, el Girona anunciava el seu fitxatge, amb un contracte fins al 2023. Botxí de Las Palmas en la primera jornada, demà tindrà l’oportunitat de repetir víctima.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)