Girona

El protagonista

Samu Sáiz

Un futbolista diferent per marcar la diferència

Samu Sáiz està cridat a ser un home capital d’aquest Girona. I és que el madrileny és un futbolista diferent, dels que la seva sola presència ja inquieten el rival, dels que amb la pilota als peus són capaços de generar alguna cosa del no-res, dels que quan la pilota crema ells la demanen, dels que, en definitiva, marquen la diferència. I per això va fitxar-lo el club gironí aquest estiu, que va comprar-lo al Leeds, perquè amb ell sobre la gespa, el conjunt faci un salt de qualitat.

Tot i això, el talent de Samu amb l’elàstica blanc-i-vermella s’ha fet esperar. Al mitjapunta li està costant entrar en l’equip, amb el qual Juan Carlos Unzué només li ha donat una titularitat en les set jornades de campionat que s’han disputat, reduint-se la resta de participacions a quatre estones, la majoria fora de lloc, partint des de la banda dreta, una demarcació que minimitza el seu impacte en el joc. Per ser transcendent, necessita estar en posicions més centrades, rebre entre línies i fer mal des d’allà. Uns condicionants que van donar-se ahir a Montilivi, quan el tècnic va aferrar-se a ell, amb empat a zero, a falta de mitja hora i en un context en què el conjunt gironí no aconseguia generar situacions de gol, el va col·locar d’interior.

La seva entrada al terreny de joc, rellevant Granell, va arribar enmig d’una sonora ovació per part de la parròquia blanc-i-vermella, conscient de la dimensió del futbolista i del nivell que pot assolir. Aviat va deixar petja en l’enfrontament, amb una fantàstica passada en profunditat que deixava sol davant del porter Stuani, neutralitzada per un defensa que va tallar-la amb la punta de la bota. Aquesta primera acció el va fer créixer i enmig d’un recital de controls, driblatges, algun barret i passades verinoses i amb intenció, va provocar el penal amb una centrada que va impactar al braç d’un rival dins de l’àrea. No va acabar aquí l’exhibició, el 14 blanc-i-vermell, que va regalar una diana a Marc Gual, anul·lada per fora de joc, i va estar a punt d’arrodonir l’actuació amb un xut des del mig del camp, que va passar fregant el pal amb el porter visitant ja superat i amb Montilivi dempeus. Versió il·lusionant, doncs, la que va oferir Samu, determinant per primera vegada amb el Girona.

33
minuts va disputar ahir Samu Sáiz a Montilivi. El dia que sortint de la banqueta ha jugat més minuts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)