Girona

Juan Carlos Unzué

Entrenador del Girona

“Estem en un procés i l’hem d’accelerar”

La tercera victòria seguida a Montilivi no va amagar el mal partit del Girona, reconegut també pel seu entrenador. “Per joc, potser ha estat el pitjor partit. El partit en què hem estat més tensos i més incòmodes. Però també estic content perquè a vegades guanyar aquest tipus de partits et serveix de punt d’inflexió”, va comentar Juan Carlos Unzué, comprensiu amb la disconformitat del públic. “Per descomptat que la gent sempre té raó i el dret a expressar la seva opinió. Que el que troben no és el que voldrien? Cert. Hi ha moments en què a mi també m’agradaria veure altres coses i desgraciadament no surten. Això és futbol, i no és tan senzill com pot semblar.” El navarrès defensa que l’equip està en fase de construcció i adaptació a un nou context. “Ha estat un bon exemple del que són també partits de segona, on hem d’aterrar.” I ho va detallar una mica més: “Necessites experiències. Estem en un procés i l’hem d’accelerar. Parlem de sensacions per les experiències que tenim, i quan es relaciona cap a un estat mental ens ho creiem tots. Penso que la millor medecina són resultats com els d’avui, per la confiança i l’autoestima de tots.” Unzué fins i tot va citar Bilardo, un dels seus entrenadors: “Ens deia que un bon equip és el que guanya quan és millor que el rival, i un gran equip, el que ho fa també els dies que juga pitjor. I què és jugar pitjor? Amb pilota Las Palmas ha estat millor, però d’oportunitats n’hem tingut tantes o més. Hem d’intentar executar tots els conceptes amb la màxima efectivitat.”

La gestió amb Samu Saiz

No va ser titular ni el dia que faltava Borja García, però Samu Saiz va acaparar molt protagonisme quan va entrar. “Entenia que pel partit ens convenien altres jugadors. Em puc equivocar o no, però les decisions sempre tenen un perquè”, va dir Unzué, que va dedicar una bona estona a argumentar la suplència del madrileny. “Possiblement és el jugador de més talent, però també jugava en els altres equips d’una manera diferent de la que volem. Està patint en aquest trajecte, però està creixent. Estem invertint temps, amb vídeos, a ensenyar-li què volem, sempre pensant a aprofitar el seu talent perquè sigui més efectiu i més transcendent.” I hi va afegir: “Hem entès que a la segona part podia fer mal a la mitja punta. Però tampoc canvia gaire, la posició. Fins i tot quan el veieu d’extrem, perquè és un fals extrem. No vull que jugui enganxat a la banda; seria absurd. Que fixi d’inici al costat, però que vagi cap a dins i rebi a l’esquena de la seva línia de mitjos.”

Unzué va dir que no havia vist la jugada del penal de la qual es va queixar Pepe Mel –“si l’han assenyalat, entenc que ho era; una altra cosa és el tipus de mà que s’està sancionant, que potser encara no hi estem habituats, sobretot si és en contra”– i va valorar el fet d’assegurar els nou últims punts a Montilivi. “Serà la base. Si no som capaços de ser forts a casa, difícilment assolirem l’objectiu. Ara hi haurem d’afegir resultats a fora, perquè si no tampoc en farem prou.”

EL JOC I ELS PUNTS

“Potser ha estat el pitjor partit. Però el triomf és la millor medecina per a la confiança i l’autoestima”

SAMU SAIZ

“Té molt talent, però abans jugava diferent. Li estem ensenyant què volem per ser més transcendent”

Pepe Mel: “El penal no ho és per qui hagi jugat a futbol; és ridícul”

X.M.

L’entrenador de Las Palmas va ser crític amb el penal que va significar la victòria del Girona. “Dubtes? No, el penal no té cap dubte. El penal no ho és per qui hagi jugat a futbol. És impossible enretirar-te en aquesta jugada. A més, es veu que el meu jugador se’n va enrere perquè no vol tocar la pilota. L’ha tocat a l’avantbraç..., en fi. I no l’ha donat el VAR, sinó l’àrbitre. El penal és ridícul.” Segons Pepe Mel, el seu equip va desaprofitar l’oportunitat d’encarrilar el partit en la primera part: “Hem vingut a guanyar i a la primera part ho hem demostrat. Hem deixat de guanyar a la primera part. Amb tot el que l’equip ha fet, hauríem d’haver tingut el resultat a favor.” Tot va canviar després del descans, sobretot a partir de l’1-0: “Ells n’han tingut més, però ja ens era igual perdre 2-0 o 3-0. Hem anat més amunt i hem deixat més espais. És igual si és merescut o no, ha guanyat el Girona. Però hem fet moltíssimes coses per puntuar.” Sense Rubén Castro ni Araújo, els canaris tenen problemes a dalt. “És com si aquí estiguessin set jornades sense Gual o Stuani. Si els treus els gols de Stuani, imagina’t”, va resumir Pepe Mel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)