Girona

La porteria no genera patiments

Les baixes de Bounou i Iraizoz han obligat el Girona a buscar nous guardians després del descens a segona A, i en només set partits Juan Carlos ja ha demostrat que és una garantia sota els pals

El porter és l’únic jugador de la plantilla que ha disputat tots els minuts, i diumenge va col·leccionar el seu segon zero

Els cicles s’acaben i de vegades cal fer una renovació absoluta. Al Girona li ha passat això aquest any a la porteria, on ha perdut la parella que va tenir a primera (Yassine Bounou i Gorka Iraizoz). També es va veure obligat a fer foc nou el curs 2009/10, però posteriorment, per la longevitat de Dani Mallo primer i d’Isaac Becerra després, en va tenir prou amb un retoc i, de vegades, cap. Aquest estiu, Quique Cárcel ha hagut de posar especial atenció al mercat de porters. L’únic denominador comú és José Aurelio Suárez, que el curs passat es va entrenar amb el Girona i va jugar amb el Peralada i que ara està a full amb el primer equip tot i tenir fitxa del filial (dorsal 27). Però el director esportiu ha hagut de fitxar dos porters, i el segon (Asier Riesgo) es va fer esperar després d’un estiu ple d’incerteses amb Bounou, que el penúltim dia de mercat va fitxar pel Sevilla.

Garantia Juan Carlos

Tècnicament, l’exporter del Lugo va ser el primer fitxatge del Girona, que prèviament havia anunciat un repescat (Jairo) i un cedit (Maffeo). Juan Carlos va fer la pretemporada al costat de José Aurelio Suárez i del porter del filial Jonathan Morilla, atès que Bounou, a banda d’haver expressat la seva voluntat de sortir, es va reincorporar tard per la copa d’Àfrica. I quan el marroquí es va afegir a la plantilla, Unzué ja havia escollit Juan Carlos de titular.

Set jornades després, l’únic canvi que hi ha hagut relacionat amb la porteria ha estat a la banqueta. En les jornades 1 i 2, Bounou; en la 3 i 4, Suárez, i en la 5, 6 i 7, Asier Riesgo. Sota els pals, sempre Juan Carlos, l’únic futbolista de tota la plantilla que ha jugat els 630 minuts possibles. “Estic molt content. Des que vaig arribar se m’ha tractat amb molt d’afecte i des del club se m’ha transmès tota la confiança. És clar que la porteria és un lloc que requereix estabilitat i continuïtat, i, ara que la tinc, intento ajudar en tot el que puc”, va comentar Juan Carlos pocs minuts després del triomf contra Las Palmas, que va significar el seu segon zero a la porteria després de mantenir també la porteria immaculada contra el Màlaga.

Tot i haver encaixat vuit gols en set partits, la sensació general és que a Juan Carlos li correspon algun pessic dels 10 punts que suma el seu equip. Estadísticament, la lliga li computa 17 aturades, però més de la meitat són de molt mèrit, de les que salven punts. I en els gols rebuts, difícilment se’n pot trobar un en què se li pugui atribuir un gran percentatge de culpa. Ja sense Bounou, la competència de Juan Carlos són dos porters de perfil diferent: Riesgo acredita experiència i més de 300 partits entre primera (185) i segona A (128) i Suárez té tot el futur en l’horitzó.

Els penals de Stuani

“Per sort, soc l’únic porter que puc disfrutar dels seus penals en comptes de patir-los”, va dir Juan Carlos respecte a la infal·libilitat des dels onze metres del pitxitxi del seu equip, Cristhian Stuani. “Xuta fort i molt ajustat, esculli el pal que esculli. Aturar aquests llançaments amb tanta qualitat i potència és molt complicat”, afirma.

LA PRETEMPORADA

La tardana reincorporació de Bounou li va obrir les portes de la titularitat

EXPEDITIU

Ha encaixat vuit gols, però dona seguretat i ja ha fet unes quantes aturades de mèrit

RIESGO I SUÁREZ

Dels dos ‘rivals’, l’un té moltíssima experiència a 1a i 2a A i l’altre és un porter emergent
CURS 2008/09 2a divisió A
Rafa Ponzo 37 partits (40 gols) Iván Gómez 5 p. (10 g.)
CURS 2009/10 2a divisió A
Albert Jorquera 33 p. (44 g.)
Dani Mallo 10 p. (15 g.) David Pociello 0 p. (0 g.)
CURS 2010/11 2a divisió A
Roberto Santamaría 33 p. (39 g.)
Dani Mallo 10 p. (17 g.) Albert Quintanas 0 p. (0 g.)
CURS 2011/12 2a divisió A
Dani Mallo 22 p. (26 g.)
Roberto Santamaría 21 p. (35 g.)
CURS 2012/13 2a divisió A
Dani Mallo 39 p. (49 g.)
Isaac Becerra 7 p. (13 g.)
CURS 2013/14 2a divisió A
Isaac Becerra 41 p. (45 g.)
Jorge Palatsí 2 p. (5 g.)
CURS 2014/15 2a divisió A
Isaac Becerra 44 p. (49 g.)
Jorge Palatsí 0 p. (0 g.)
CURS 2015/16 2a divisió A
Isaac Becerra 46 p. (34 g.)
Germán Parreño 0 p. (0 g.)
David Oliveros 0 p. (0 g.)
CURS 2016/17 2a divisió A
Yassine Bounou 21 p. (24 g.)
René Román 21 p. (21 g.)
CURS 2017/18 1a divisió
Yassine Bounou 30 p. (46 g.)
Gorka Iraizoz 9 p. (13 g.)
CURS 2018/19 1a divisió
Yassine Bounou 32 p. (42 g.)
Gorka Iraizoz 7 p. (10 g.)
CURS 2019/20 2a divisió A
Juan Carlos 7 p. (8 g.)
Asier Riesgo 0 p. (0 g.) José Aurelio Suárez 0 p. (0 g.)
Nota:
Partits de lliga i de fase d’ascens a primera divisió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)