Girona

Shinji Okazaki

Davanter de l’Osca

El samurai d’El Alcoraz

El punta japonès, que fa poc més de tres anys va guanyar la Premier amb el Leicester, vol assumir galons a Osca per aconseguir l’ascens a primera

El Màlaga el va fitxar a l’estiu però, sense marge salarial, es va veure obligat a alliberar-lo i l’Osca va ser el més ràpid a lligar-lo

Sembla que siguin pocs els japonesos que han jugat a l’Estat espanyol entre segona B i primera divisió, però Déu n’hi do els que hi han passat al llarg dels últims anys. Concretament, des que Nobuyuki Zaizen va jugar amb el Logroñés a primera el 1996, són 26 els futbolistes del país nipó que han transcorregut d’una manera o altre pel futbol espanyol. Un, Ibusuki Hiroshi, fins i tot per Girona. Alguns han triomfat –o ho estan fent–, com ara Inui a l’Eibar, però d’altres han passat amb més pena que glòria, com per exemple el jove Yuya Nakasaka, que va aterrar a Peralada el curs passat com una aposta des de Montilivi que va acabar sent un desastre. D’aquests 26 n’hi ha dos que han aterrat a la categoria de plata del futbol espanyol aquest estiu: Shinji Kagawa, al Saragossa, i Shinji Okazaki, a l’Osca. No són dos jugadors qualssevol, i és que, a diferència de molts altres futbolistes japonesos que van aterrar a l’Estat com a desconeguts, Kagawa i Okazaki han arribat a segona A després d’una dilatada carrera al futbol europeu i quan, amb 30 i 33 anys respectivament, encara els queda corda. De les dues arribades, la més sorprenent és la d’Okazaki. No per qui, on o quan, sinó per com. I és que a finals de juliol el nipó va ser anunciat i presentat com el primer fitxatge del Màlaga, però al conjunt andalús no hi va durar ni un mes. Les limitacions del club amb el límit salarial van fer impossible que se l’inscrigués abans del tancament del mercat i el Màlaga es va veure obligat a deixar-lo lliure. El més ràpid va ser l’Osca, que dos dies després el va lligar per posar la cirereta a la seva plantilla.

A Okazaki el Girona se’l trobarà aquesta tarda i, encara que no s’ha estrenat com a golejador, al davanter japonès val més tenir-li respecte. Principalment perquè no es té cada dia un campió de la Premier League al davant, i encara menys a 2a A. El nipó el va aconseguir el curs 2015/16 formant part de l’històric Leicester de Schmeichel, Mahrez, Kanté, Vardy i Ulloa, ara al Rayo, entre d’altres. A més, va ser una peça important, i és que en tota la lliga només es va perdre dos partits i va ser titular en 28 de les 28 jornades, marcant cinc dianes. Per gols semblen poques, però el nipó va ser el soci perfecte de Mahrez i Vardy, la peça que feia millors els seus companys a còpia de sacrifici, esforç i solidaritat.

El títol de la Premier no és l’únic valor del nipó, que abans de fitxar pel Leicester va jugar cinc temporades a la Bundesliga amb l’Stuttgart i el Mainz i va acreditar un total de 37 gols. A més, la seva trajectòria amb la selecció el converteix en un ídol al Japó, i és que amb 116 partits disputats és el tercer jugador amb més internacionalitats del seleccionat nipó, amb el qual ha participat en tres mundials i ha guanyat un títol continental.

Un dels escollits
Okazaki és un dels tres japonesos que tenen un títol de la Premier League en el seu palmarès. El primer que el va aconseguir va ser Inamoto, amb l’Arsenal, el curs 2000/01, tot i que no va jugar ni un sol minut en tota la temporada. Després va alçar el títol Kagawa, ara al Saragossa, en el seu primer curs al Manchester United (2012/13) i el punta va tancar el cercle el curs 2015/16 amb el Leicester.
3
mundials
ha jugat el punta. Es va estrenar en un mundial a Sud-àfrica el 2010 (4 partits), va jugar el del Brasil 2014 (3 partits) i l’estiu passat el de Rússia (3 partits).
665
dies
encadena Okazaki sense marcar un gol en partit oficial. L’últim va ser el 13 de desembre del 2017 en un Southampton-Leicester (1-4).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)