Girona

Setmana de risc a la banqueta

Juan Carlos Unzué necessita fer espavilar de manera immediata el Girona, que tindrà dues cites en quatre dies per fer un pas endavant imperatiu

El Deportivo arriba dijous amb Anquela assenyalat, després de set jornades sense guanyar

“Això és llarg, però com a tècnic necessito resultats, no tindré vuit mesos per cometre errors.” La reflexió a la sala de premsa d’El Alcoraz, just després d’encaixar la quarta derrota en quatre partits a camp contrari, era prou contundent i explícita. El Girona no carbura, i Juan Carlos Unzué és el primer de ser-ne conscient. Cap de les vuit versions ofertes en el primer mes i mig de competició ha estat rodona ni convincent d’un equip fet per manar. Cada cop més lluny dels millors, el marge s’estreny. I si el pas endavant es demora, l’escenari s’ennuvolarà molt per a Unzué, que té dos partits en només quatre dies per fer espavilar l’equip. Després d’una altra decepció a Osca, la segona setmana amb doble cita –dijous a casa contra el Deportivo (21 h) i diumenge a Santander contra el Racing (20.30 h)– pren molta transcendència per al Girona i sobretot per a Unzué, que tindrà la continuïtat amenaçada si no supera l’encallada.

Els resultats són dolents, però s’hi afegeix com a agreujant la imatge oferta per l’equip, que no es pot agafar de cap manera a l’infortuni –crea poquíssimes oportunitats de perill tot i acumular talent i nivell a partir de tres quarts de camp– ni tan sols a decisions arbitrals tan perjudicials com les d’Albacete o, sense anar més lluny, la del gol anul·lat al camp de l’Osca. Lluny de progressar, el joc és molt pobre i contribueix a augmentar la preocupació.

La millora en resultats és imperativa, però en proposta de joc i domini dels partits, també. I la reacció ha de ser imminent, començant per dijous a Montilivi, en un escenari on, malgrat presentar un molt bon balanç (10 punts de 12 possibles), l’equip blanc-i-vermell tampoc s’ha estalviat les crítiques, concentrades sobretot en la primera part de l’últim partit, contra Las Palmas (1-0). Després d’acumular una altra decepció a camp contrari, és previsible que la falta de paciència de la graderia es torni a fer visible dijous, en un partit de tremolor a les banquetes. Perquè si Unzué no les té totes, Juan Antonio Anquela arribarà a Montilivi tant o més assenyalat. El veterà tècnic va començar la lliga amb una victòria contra l’Oviedo (3-2), però ja no n’ha celebrat cap més. Encadena set jornades sense guanyar, amb tres derrotes i quatre empats, i ocupa zona de descens amb set punts, tres menys que els que acumula el Girona. Fa la sensació que, d’Unzué i Anquela, qui perdi dijous sortirà molt malparat.

Dos precedents

Juan Carlos Unzué i Juan Antonio Anquela s’han enfrontat únicament una vegada com a tècnics. Va ser el curs 2010/11 a segona A, quan el navarrès dirigia el Numància i l’andalús entrenava l’Alcorcón. El balanç és un triomf per a cadascun. A Los Pajaritos, els d’Unzué es van imposar per 2-1 i a Santo Domingo, Anquela li va tornar la pilota (3-1). Els dos equips van acabar en zona de ningú, separats per només un punt (l’Alcorcón, novè i el Numància, desè), i mentre que Unzué va canviar d’aires al final de temporada, Anquela encara iniciaria una cinquena temporada a l’Alcorcón.

FALTEN PUNTS I JOC

La continuïtat d’Unzué estarà amenaçada si la reacció no és ràpida i convincent

MALS SENYALS

La incapacitat de dominar partits i crear perill fa tant o més mal que els resultats

CURS 2010/11

Com a tècnics, Unzué i Anquela s’han enfrontat dos cops, amb un triomf per cap
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)