Girona

Montilivi pren la paraula

molt en joc · El Girona torna al seu estadi, l’únic lloc on ha estat productiu (10 punts de 12), però ho farà sota la lupa d’una afició que li exigirà guanyar i alguna cosa més després de la inoperància absoluta a fora UNZUÉ · El tècnic, que no les té totes, està obligat a fer aflorar la millor versió dels blanc-i-vermells, que de moment s’ha vist en comptagotes

A primera va ser una bicoca i a segona A torna a ser un fortí. Sort d’això, perquè amb el 0 de 12 a fora, si el Girona no hagués estat mínimament fi a Montilivi, segurament Unzué ja no estaria ni a la banqueta. Però mentre no es puntuï a fora, la pressió de l’equip davant de la seva afició anirà in crescendo. És possible que el tècnic senti els xiulets que ja va sentir Eusebio en el tram final de la temporada passada a casa i és segur que, si l’equip no surt al 150%, la desaprovació de l’afició s’estendrà als jugadors, que faran bé de no escatimar esforços i de fer un futbol digne del seu sou. Al davant, hi haurà un rival que, si fa no fa, arrossega uns mals similars als del Girona, però els d’Unzué han de prescindir de si juguen contra el líder o contra el cuer. Que el Deportivo estigui en zona de descens és absolutament irrellevant perquè la victòria avui és innegociable. De fet, una ensopegada podria fer petar el fil pel qual s’aguanta Unzué. El tècnic té l’alleujament que hi ha un partit quatre dies després, però tot el que no sigui sumar quatre o sis punts entre dijous i diumenge pinta a drama. Començant per com pot quedar la classificació, sobretot si els de dalt continuen amb pas ferm. Per al favorit número u a l’ascens, haver deixat escapar 14 punts dels 24 possibles és una barbaritat es miri com es miri.

Talent i consistència

De virtuosisme, al Girona, li’n sobra. De solidesa, no. I Unzué té el difícil repte d’equilibrar un equip que està clarament desequilibrat per la manca d’un mig centre defensiu. I, si la millor defensa és un bon atac, el tècnic ja sap que Stuani ha d’estar acompanyat a la gespa de Samu Saiz i de Borja García, a qui l’afició vol veure junts –i al seu lloc– molts més minuts dels que han coincidit. I, per guanyar peces ofensives, la defensa de quatre també sembla l’alternativa més vàlida contra un Deportivo que, possiblement, vindrà amb la lliçó apresa i tancarà files esperant l’error dels locals o la maduració del partit, preveient que, si el Girona no s’avança en el marcador, els locals poden acabar presoners dels seus nervis i podran pescar alguna cosa enmig del mar de dubtes.

EL FUTUR IMMEDIAT

Tot el que no sigui sumar un mínim de quatre punts en quatre dies serà una decepció

EL DEPORTIVO

Fa sis partits que no guanya, ha caigut en zona de descens i també hi ha nervis

EL TALENT, AL CAMP

Sense un mig centre defensiu, si la millor defensa és l’atac, Unzué ja sap el camí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)