Girona

La sequera dura massa

Conscient que no pot viure només del rendiment a Montilivi, el Girona necessita començar a omplir el dipòsit com a visitant (20.30h)

Els gironins han tingut molt menys descans que el Racing, però tenen plantilla i potencial per fer valer

L’equip ha de ratificar el pas endavant mostrat contra el Deportivo

Més agressiu, més intens i amb menys manies a l’hora d’assortir de pilotes la davantera capitanejada per Cristhian Stuani, el Girona va mostrar contra el Deportivo un camí per a l’esperança després d’oferir versions molt decebedores. El resultat de dijous va ser positiu com gairebé tots els de Montilivi (13 punts de 15), però amb el rendiment a casa no n’hi ha prou. Un equip que aspira a tot no pot ser l’únic que continua sense haver fet ni un punt a camp contrari. I després de sortir amb les mans buides d’Albacete, de Cadis, d’Almeria i d’Osca, tallar la sequera com a visitant és imperatiu. Menys de 72 hores després de superar una prova de foc, el Girona i Unzué en tenen una altra avui a Santander. No hi ha treva ni excuses. Els tres punts reforçarien l’equip i el tècnic, però una ensopegada faria reviure els maldecaps. És el que té la pressió dels favorits.

Els partits lluny de Montilivi han causat fins ara una barreja d’angoixa, preocupació i perplexitat. Ja no són només els resultats, sempre negatius, sinó també la inoperància mostrada. Amb aquest context, el Girona té l’obligació de sortir avui al camp del Racing amb la intenció de manar des del primer moment i de no deixar cap espai per a l’especulació. Tan cert és que els blanc-i-vermells han tingut dos dies llargs menys de marge que els càntabres per recuperar-se i preparar el partit, com que no es pot comparar el pressupost, el nivell i la profunditat de plantilla d’uns i altres.

El Girona va obrir un camí dijous, amb una proposta de més joc directe que el que s’havia vist fins ara. Unzué i la plantilla confien donar continuïtat a la idea i, malgrat el desgast i el poc marge entre un partit i altre, seria estrany que el tècnic fes grans retocs respecte a l’equip que va atemorir el Deportivo en la primera meitat.

El Racing ha tornat a plata amb la condició de modest –té el quart límit salarial més baix, amb cinc milions, gairebé sis vegades menys que el Girona– i amb Iván Ania a la banqueta. Els càntabres han guanyat un sol partit de lliga –un 4-0 contra el Mirandés– però han competit sempre i només han perdut un partit per més d’un gol, a Vallecas (2-0). En les últimes quatre jornades, només han encaixat un gol, i enllacen tres empats.

A MANAR

Amb el fracàs en les altres sortides, l’equip no es pot permetre sortir a especular

EL CRÈDIT DEL TÈCNIC

El triomf de dijous dona aire a Unzué, però una altra ensopegada a fora li faria mal

EL CONTRAST

El Racing només ha guanyat un partit, però ha encaixat un gol en quatre jornades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)