Girona

Juan Carlos Unzué

Entrenador del Girona

“Allò que es perd en l’aspecte físic a vegades es guanya en l’anímic”

El Girona ha tingut molt menys descans contra el Racing, però hauria estat força més dramàtic arribar a Santander sense els tres punts de dijous contra el Deportivo. “Vam tenir avantatge respecte a Las Palmas, i ara en té el Racing. Menys de 72 hores no és l’ideal per recuperar-se, però no hi ha excuses. A vegades allò que es perd en l’aspecte físic es guanya en l’aspecte anímic”, exposa Juan Carlos Unzué. “Quan guanyes, sembla que el cansament costa una mica més d’arribar. I quan arribi, és quan necessitarem més la força del col·lectiu.” El tècnic està convençut de la millora de l’equip més enllà del triomf: “Tenim la sensació d’haver fet un pas endavant. La tenia jo, i la tenen també els jugadors.”

Unzué assumeix la necessitat de posar fi a la sequera a camp contrari. “És essencial. Amb els partits de casa no n’hi haurà prou. Necessitem guanyar a fora, i és el millor moment per fer-ho. Hem fet un esforç gran però el triomf ens ha donat motivació, il·lusió i ganes.” El navarrès destaca la igualtat de la categoria –“podem guanyar qualsevol però qualsevol ens pot guanyar”– i relativitza el calendari, després d’haver jugat contra molts dels favorits. “Ens hem enfrontat a rivals en bon moment quant a autoestima, i això fa créixer la dificultat, més fins i tot que el nom i la plantilla.” Del Racing, indica: “Està fent un començament interessant. Més enllà de la idea col·lectiva, la gent de mig camp endavant és capaç de guanyar duels individuals. Haurem de tenir una capacitat d’ajuda important. Crec que podrem pressionar i anar a guanyar segones jugades, però també hi haurà moments que ens contrarestaran i haurem de saber patir.” Tot plegat, amb un sol objectiu: “No és fàcil, però hem d’intentar aconseguir aquesta primera victòria vital a fora, que seria fantàstic.”

POC DESCANS

“No és l’ideal, però no hi ha excuses. Quan arribi el cansament és quan necessitem la força del col·lectiu”

EL RACING

“No ens ho posarà senzill. La gent del davant guanya duels individuals i ens farà falta capacitat d’ajuda”

“Tinc un record fantàstic de les cinc setmanes a Santander”

Juan Carlos Unzué torna a El Sardinero, on no ha tornat des que va viure una experiència breu i estranya l’estiu del 2012. El navarrès havia deixat de ser preparador de porters del Barça –li quedava un any més de contracte– per fer de primer entrenador, cosa que ja havia experimentat al Numància. El Racing vivia una situació institucional convulsa, però les ganes d’entrenar van fer decidir Unzué a acceptar el càrrec. Unes setmanes més tard, la gestió del club va passar a mans d’un nou consell d’administració, que li va demanar canviar “algunes coses” de l’acord. El contracte, inicialment per a dues temporades més una d’opcional, va passar a ser de només un curs. Això ho va acceptar, però no tot: “Vaig demanar que mantinguessin el contracte dels dos ajudants, i em van dir que no. No hi va haver acord, i els vaig instar a prendre una decisió.” El club va prescindir d’Unzué una setmana abans de començar la lliga. Tot i això, el tècnic té “un record fantàstic” de les cinc setmanes de treball a Santander. “Després me’l mirava i em feia il·lusió que funcionés. Fins i tot el meu sogre em deia: «Però si n’has sortit de males maneres!». Però és que vaig tenir molt bona acceptació tant de la plantilla com de tots els que l’envoltaven.” El Racing va baixar, i el navarrès va viure un parèntesi abans d’incorporar-se al Celta com a segon entrenador de Luis Enrique.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)