Girona

Si no vols caldo, Ocón Arraiz

Àrbitres. El col·legiat de La Rioja, que va massacrar el Girona des del VAR en els partits a Albacete i a Osca, s’encreuarà per quart cop amb l’equip de Montilivi, al qual va dirigir a Cadis

El Girona confiava no veure’l més, però a qui fa les designacions li deu anar la marxa i enviarà dissabte Ocón Arraiz a Montilivi a dirigir el duel contra l’Elx. La designació no ha caigut gens bé, perquè el club té motius de sobres per argumentar que aquest àrbitre, com més lluny, millor. I si des de la gespa ja té algun episodi funest, des del VAR encara ha estat més perillós aquest curs: Ocón Arraiz és el que des de Las Rozas no va alertar que hi va haver un penal flagrant sobre Diamanka i el que va traçar les línies del fora de joc com li va donar la gana per anul·lar els gols de Jairo i Gual. I per si no n’hi havia prou, en l’Osca-Girona va comunicar per l’auricular a De la Fuente Ramos –l’àrbitre havia concedit el gol de Jonatan Soriano– que havia d’anul·lar l’1-1 per una falta que ningú no va veure, només ell.

Més episodis

Ocón Arraiz, que ha dirigit al Girona més partits (18) que a cap altre equip, té un historial notable de decisions que han perjudicat clarament els blanc-i-vermells. Això sí, en el partit de fa unes setmanes al Carranza, no va tenir res a veure en la derrota dels d’Unzué, tot i que va acabar expulsant Stuani en el minut 88. Tampoc sembla massa normal que Ocón ja s’hagi encreuat quatre vegades (dues des del VAR i dues més sobre la gespa) amb l’equip gironí en les deu primeres jornades.

L’episodi més famós d’Ocón Arraiz va ser empassar-se a Almeria (temporada 2012/13, el del primer play-off) una jugada de penal i expulsió com una catedral (de Trujillo sobre Acuña) que hauria pogut significar l’1-2 i hauria mantingut les possibilitats d’ascens directe del Girona fins al darrer partit o, com a mal menor, li hauria donat el factor camp a favor en l’eliminatòria d’ascens decisiva, que precisament va ser contra l’Almeria.

Hi ha un segon episodi que no és tan recordat però que també va fer molt mal al Girona. Curiosament, l’equip dirigit aleshores per Pablo Machín va acabar guanyant de manera agònica a Mallorca (0-1) amb un gol de Sandaza (77’) i va quedar a un sol triomf de l’ascens directe a primera. Ocón, però, va expulsar Carles Mas encara amb 0-0 (74’) i posteriorment Richy Álvarez ja amb 0-1 (88’), que no van poder jugar el decisiu i fatídic partit contra el Lugo. Aquell dia, Machín va haver d’improvisar l’eix amb un trio inèdit (Íñiguez, Lejeune i David Garcia, que al minut 62 va demanar el canvi i va haver de saltar a la gespa Rovirola). Les baixes, sobretot del gallec un dia en què l’ofici era vital, van acabar sent letals.

2010/11 2a A
Lliga: Còrdova-Girona 1-1
Lliga: Girona-Xerez 4-2
2011/12 2a A
Lliga: Recreativo-Girona 3-0
Lliga: Girona-Deportivo 1-0
2012/13 2a A
Lliga: Sporting-Girona 4-0
Lliga: Almería-Girona 2-1
2013/14 2a A
Lliga: Numància-Girona 0-0
Lliga: Girona-Alcorcón 3-1
Lliga: Recreativo-Girona 1-0
2014/15 2a A
Lliga: Sporting-Girona 1-1
Lliga: Girona-Las Palmas 1-2
Lliga: Tenerife-Girona 0-1
Lliga: Mallorca-Girona 0-1
2015/16 2a A
Copa: Nàstic-Girona 2-2
Lliga: Girona-Albacete 3-0
Lliga: Saragossa-Girona 0-3
Play-off: Còrdova-Girona 2-1
2019/20 2a A
Lliga: Cadis-Girona 2-0

DES DEL VAR

Al Belmonte va perjudicar en tres accions el Girona i a El Alcoraz no va validar un gol legal

DES DEL 2010/11

Fins a 18 partits ha dirigit Ocón al Girona, amb 7 triomfs, 4 empats i 7 derrotes

MÉS EPISODIS

El va frustrar a Almeria i també li va fer molt mal en el partit previ al fatídic Girona-Lugo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)