Girona

Un quart per situar-se

Els sis punts seguits relativitzen l’arrencada irregular del Girona, en ‘play-off’i a dos punts de l’ascens directe

El Cadis es distancia d’un grup molt dens sense cap trencament brusc en la classificació

Hi ha un equip que s’ha escapat i menja a part, amb una distància de set punts respecte al tercer classificat que no havia estat mai tan alta els últims anys, però, més enllà del Cadis, la igualtat mana a segona A. Sense cap altre trencament brusc, la classificació està molt ajustada, i el primer quart de la competició està servint tot just per començar-se a situar. Al Girona li ha costat, perquè no trobava la manera d’arrencar, però les dues últimes victòries, amb l’estrena a camp contrari que tant s’havia demorat, li han permès situar-se en la zona noble. En el sisè lloc, l’equip d’Unzué tanca la zona de play-off d’ascens però té a l’abast (dos punts per sobre) el segon lloc d’ascens directe, el gran objectiu gens dissimulat.

El Cadis ha assolit distàncies de màxims, però la resta de diferències entre posicions clau de la classificació mostren l’equilibri que els protagonistes solen destacar sempre de la categoria de plata. Entre l’Almeria, que ocupa el segon lloc d’ascens directe, i l’Albacete, fora dels llocs de play-off, hi ha només dos punts, la diferència més baixa entre el segon i el setè de les últimes sis temporades. També és relativament baixa (11 punts, xifra que mai ha estat menor els sis últims cursos) la diferència entre la zona d’ascens directe i el cuer de la categoria.

Tot i que són ja deu jornades, les referències encara són poc fiables, perquè en una competició amb 42 partits de lliga regular hi ha temps per a crisis i sèries de tot tipus. Sense anar gaire lluny, dels deu últims equips que han acabat en zona d’ascens els deu primers partits de lliga –tots els primers i segons des del curs 2014/15, en què el Girona manava amb 23 punts–, només el Llevant del curs 2016/17 va pujar directament a primera divisió. També va acabar celebrant l’ascens l’Osasuna el curs 2015/16, però ho va fer a Montilivi en l’últim partit del play-off.

El Girona és lluny dels 23 punts amb què liderava la lliga l’octubre del 2014, en la temporada dels 82 punts. L’equip d’Unzué, en canvi, acumula dos punts més que en la seva última referència a segona A, la de la temporada de l’ascens, en què l’equip ocupava també el sisè lloc. La temporada anterior, la de la penitència després del drama del Lugo, el conjunt blanc-i-vermell acumulava només 11 punts –un de marge respecte a la zona de descens a segona B– en les deu primeres jornades.

Només un dels últims deu equips en zona d’ascens en la 10a jornada va pujar directament
El Girona tenia dos punts menys que ara en el curs de l’ascens, en què també era sisè

El Cadis, de cuer fa un any a líder indiscutible

X.M.

És el cas més cridaner de les primeres deu jornades de lliga. El Cadis, amb un bloc de continuïtat molt ben adaptat a l’estil d’Álvaro Cervera, s’ha disparat i mana amb autoritat en la lliga, amb una puntuació que cap altre equip havia assolit les últimes temporades. Els andalusos, que només han empatat un partit i n’han perdut un altre, tenen una renda de set punts respecte al segon i el tercer classificat. De fet, és la diferència més gran entre el primer i el tercer dels sis últims cursos. Després de fer els 15 primers punts en joc, en una sèrie tancada amb el 2-0 contra el Girona, ara enllaça tres jornades seguides guanyant, amb protagonisme especial per al davanter cedit pel Girona Choco Lozano, que ha vist porteria de manera consecutiva contre l’Almeria, l’Osca i el Saragossa. L’essència i l’aposta d’Álvaro Cervera és la mateixa de la temporada passada, però ara fa un any l’equip estava enfonsat a la cua. Era tercer per la cua un cop superades deu jornades, i cuer la setmana següent. L’equip es va anar espavilant, però no en va fer prou per arribar al play-off, ja que va quedar a quatre punts del sisè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)