Girona

Juan Carlos Unzué

Entrenador del Girona

“S’han d’aprofitar les dinàmiques per continuar evolucionant”

Un cop trencada la sequera a camp contrari, el Girona busca una tercera victòria consecutiva que l’aniria impulsant en la zona capdavantera. “Això no para”, reconeixia Juan Carlos Unzué. “Tant per resultats com pel joc desenvolupat i l’agressivitat, l’equip ha fet un pas endavant, però se n’han de continuar fent. I s’han d’aprofitar les dinàmiques positives per continuar evolucionant.” Tant el tècnic com la plantilla han explicat que la millora ha arribat després de debatre la proposta de joc abans de rebre el Deportivo. “Per les experiències anteriors, tinc la ment molt més oberta per veure amb quins jugadors i de quina manera podem ser més efectius. Buscàvem alguna cosa que donés confiança als jugadors. Són petits detalls”, indica el tècnic, que continua: “La base és tenir el control del partit al major temps possible. Per ser a camp rival, pots pressionar i robar la pilota, però també has de veure com hi arribes amb la pilota. I hem alternat com anar-hi. No és llançar la pilota i ja està. Allò que ens farà més efectius és alternar. Si tenim una sola via, els equips de segona estan tots molt ben organitzats.”

Unzué veu reflectida en els jugadors la millora pels bons resultats. Interrogat per si era l’hora de fer el canvi definitiu per consolidar-se a dalt, el navarrès responia: “No, el canvi definitiu no arribarà fins al final. Però s’han d’aprofitar els moments. Dues derrotes t’acosten a una crisi, i és important que no hi haguem entrat. Perquè no trobo millor medecina per millorar l’autoestima i el convenciment que les victòries. És increïble com canvia l’equip. En dinàmica positiva, no tens por de fallar.”

Unzué no vol cap excés de confiança davant la visita de l’Elx. “Ja he dit als jugadors que, si es pensen que tindran un rival pitjor, menys agressiu o menys fort que el Dépor o el Racing, ja comencem malament. Per mi és un equip molt agressiu, vertical amb pilota i sense. Amb els pivots que té disponibles, potser farà un joc una mica més llarg. Hem d’estar preparats i oferir com a mínim el nivell dels dos últims partits. Ja no només amb pilota, sinó també sense.”

L’àrbitre i el públic

El Girona es torna a encreuar amb Ocón Arráiz. “Tinc molt respecte per la feina dels àrbitres, i encara més des que com a segon entrenador em tocava fer-ne als entrenaments. Al final, som molt egoistes, i tenim interès a parlar dels àrbitres quan ens va malament. És com l’excusa fàcil.” L’altre focus d’interès és a la graderia, després de les xiulades en els dos últims partits. “De l’afició, n’espero el que ens ha donat fins ara, que vingui al camp. Després, nosaltres hem de ser capaços de canviar aquests xiulets o dubtes en aplaudiments i sensacions positives. Amb bons resultats, vens més disposat a animar. I si, a més, amb el joc els fem sentir identificats, no tinc cap dubte que els tindrem al nostre costat.”

EL CANVI EN EL JOC

“Són detalls. La base és tenir el control i alternar com anar amunt. No és llançar la pilota i ja està”

L’ESTAT D’ÀNIM

“El rendiment canvia molt amb bons resultats. No hi ha medecina millor per al convenciment”

OCÓN ARRÁIZ

“Respecto molt la feina dels àrbitres. Som egoistes i tenim interès a parlar d’ells quan ens va malament”

L’AFICIÓ

“Només demano que continuïn venint. Nosaltres hem de canviar els xiulets o dubtes per bones sensacions”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)