Girona

Un argument més per a l’equip

Debut. Onze jornades després, Brian Oliván va tenir la seva oportunitat amb el Girona contra l’Elx, amb una mitja hora en què, des del lateral esquerre, va oferir profunditat i centrades verinoses a l’àrea

En silenci, pacient i treballant, ha esperat Brian Oliván (Barcelona, 1994) la seva oportunitat amb el Girona. Onze jornades han hagut de passar, vuit en el seu cas, ja que va aterrar al club blanc-i-vermell amb la lliga ja començada, perquè el lateral esquerre s’estrenés. “És un d’aquests jugadors que han arribat a última hora. En la pretemporada no li vaig poder donar minuts, i una cosa és entrenar-se i l’altra, competir. Li arribarà l’oportunitat com a tots”, avançava Juan Carlos Unzué en la prèvia del partit de dissabte contra l’Elx, unes declaracions premonitòries veient el que va acabar passant.

Sense Mojica, el barceloní era el recanvi natural al lateral esquerre i l’enfrontament amb els il·licitans s’entreveia com el moment perquè entrés en escena. No va ser com a titular, sinó amb el matx ja avançat: era el minut 59, amb el Girona perdent 0-1 a la recerca de l’empat, quan Unzué va optar per utilitzar-lo. El va fer debutar al lateral esquerre, en una mitja hora en què va demostrar tot el que és capaç d’oferir. Desacomplexat, va mirar sempre amunt, incorporant-se al joc contínuament, fent centrades ben tocades i verinoses i, fins i tot, trepitjant àrea. “Ens estava costant arribar per fora i hem volgut tenir amplitud i que el rival tingués la sensació que havia de defensar els 70 metres i no només 45-50. Brian ha entrat bé, que no és fàcil, i ens ha donat el que li estem veient en els entrenaments. Té aquesta capacitat per arribar i fer molt bones centrades”, resumia Unzué al final del partit. L’acció més destacada que va protagonitzar va ser la centrada que va fer a Stuani, que l’uruguaià va rematar de cap al pal i que hauria significat un empat que hauria pogut canviar l’esdevenidor de l’enfrontament.

Oliván va ser, doncs, una de les poques bones notícies per al Girona dissabte. Va ser una solució, i el jugador, tot i el resultat, ben segur que veu el futur d’una altra manera. I és que a l’entitat gironina el temps d’espera per jugar s’ha fet llarg, feixuc, encadenant partits a la graderia i sent convocat només dues vegades abans de dissabte. Quaranta dies han passat des del fitxatge –cedit pel Cadis per un curs– fins al debut. “Vinc amb la màxima il·lusió”, va explicar el dia de la seva presentació un futbolista de 25 anys al qual, tot i la seva joventut, ja li ha tocat viure en l’ostracisme durant alguna època de la seva carrera. Format al planter del Barça, va abandonar la disciplina blaugrana als 19 anys per enrolar-se a l’Sporting de Braga portuguès, una experiència no del tot profitosa, ja que no hi va participar gens, igual que a Bulgària, quan va canviar el Braga pel CSKA Sofia, on tampoc va tenir oportunitats. Va decidir llavors tornar al futbol estatal, per llepar-se les ferides als filials del Valladolid i del Granada, club des del qual va acabar al Cadis, on, després d’un primer curs molt fructífer, en els dos següents va jugar molt menys, amb un paper més secundari en l’equip orientat per Álvaro Cervera. “El veig content de ser aquí; és ambiciós i té molt bona actitud”, explicava Unzué d’un Oliván que busca el seu lloc i que en la seva primera aparició ja va palesar que pot ser un argument més per a l’equip.

LES FRASES

Brian ens ha donat el que li estem veient en els entrenaments. Té aquesta capacitat per arribar i fer molt bones centrades
El veig content de ser aquí; és ambiciós i té molt bona actitud
Juan Carlos Unzué
TÈCNIC DEL GIRONA

Tres jugadors encara sense minuts

Després d’onze jornades de campionat disputades, són tres els futbolistes de la plantilla del Girona que encara no han jugat cap minut: el porter suplent Asier Riesgo, el central Santi Bueno i el lateral Sebas Coris. Amb José Aurelio Suárez, el tercer porter, amb fitxa del filial, en són quatre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)