Girona

El protagonista

Àlex Granell

200 partits, una vermella

El d’ahir era un dia d’aniversari per a Àlex Granell. El capità arribava, ahir a Oviedo, als 200 partits oficials amb el Girona; una xifra de rècord, a l’abast de pocs, que, de fet, només dos futbolistes, Migue i Pere Pons, superen. Tot i això, el matx no serà memorable per al futbolista gironí, que, ben segur, no guardarà un bon record de la jornada en què va assolir l’històric número. I és que el migcampista només va durar 17 minuts sobre la gespa del Carlos Tartiere, va ser expulsat per l’àrbitre Bikandi Garrido, que va treure-li dues targetes grogues molt rigoroses, en un espai de dos minuts, en el que va representar la primera expulsió de Granell amb la samarreta del conjunt gironí en els 193 partits de lliga i els 7 de copa que ha disputat des que va aterrar al primer equip, procedent del Prat, l’estiu del 2014.

El 6 blanc-i-vermell no va tenir temps, doncs, d’entrar en l’enfrontament en el que suposava per a ell una nova oportunitat per agafar confiança i recuperar sensacions després d’un inici de campionat dubitatiu. Formant en el ja habitual doble pivot que proposa Juan Carlos Unzué, juntament amb Gumbau, el capità va entrar 11 vegades en contacte amb la pilota, va encertar 7 passades, va xutar un córner i va cometre tres faltes, les dues últimes fatídiques i imperdonables pel col·legiat, que el va amonestar en totes dues.

La primera targeta groga va ser en el minut 15, amb el Girona ja per sota (1-0); servei de banda favorable a l’Oviedo al seu camp, Sangalli va córrer desmarcant-se en direcció a Granell, que es va aturar, el va obstruir, i l’acció es va resoldre amb el jugador local xocant amb el visitant i anant per terra. Falta i targeta per “haver fet caure un contrari en la disputa de la pilota de manera temerària”, segons l’acta arbitral. Va protestar molt l’acció, el gironí, estupefacte per la decisió del col·legiat, que dos minuts després el va enviar a la dutxa amb la segona targeta groga, més polèmica: atac del Girona a camp del rival, Mojica va perdre la pilota i Sangalli, de nou protagonista, va controlar-la i va arrencar en una conducció que Granell va intentar aturar però va acabar fent falta. Una infracció que no semblava res més, ja que va produir-se a 70 metres de la porteria del Girona, amb quatre homes blanc-i-vermells darrere de la pilota, per dos, el mateix Sangalli i Ortuño, lluny de l’acció, de l’Oviedo. No s’entreveia un atac prometedor, però Bikandi Garrido va treure-li la segona targeta per “haver fet caure un contrari en la disputa de la pilota de manera temerària”, el mateix motiu que la primera, i va condicionar de manera irrefrenable el duel. De res va servir la indignació i les protestes dels futbolistes blanc-i-vermells; Granell, amb la mateixa cara de no entendre res que en la primera targeta, va haver d’abandonar la gespa.

Granell i Dorca, sancionats

D’aquesta manera, si el comitè de competició no hi posa remei, ni Granell ni Albert Dorca, que va vestir la samarreta del Girona cinc cursos, del 2007 al 2012 i que ara juga en l’Alcorcón, podran ser-hi diumenge a Montilivi en què s’enfrontaran blanc-i-vermells i alfareros. Com Granell, el migcampista garrotxí va ser expulsat per doble amonestació dissabte contra l’Almeria i, per sanció, tampoc podrà jugar.

11
intervencions
7
passades bones
1
córner llançat
3
faltes
2
targetes grogues
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)