Massa despropòsits per fer res

El Girona paga la fragilitat al darrere i encaixa a Oviedo la sisena derrota en 12 jornades, que debilita Unzué

Ortuño fa feina aviat i Bikandi s’hi afegeix deixant en el minut 17 amb 10 els gironins, que només tenen esperança just abans de rebre el 3-1 (56’) i el 4-2 (90’)

OVIEDO 4 GIRONA 2

GOLS:1-0 (8’) Ortuño. 2-0 (34’) Ortuño. 2-1 (45’) Stuani. 3-1 (56’) Borja Sánchez. 3-2 (84’) Marc Gual. 4-2 (91’) Bárcenas.ÀRBITRE:Bikandi Garrido (col·legi basc).Targetes grogues:a Christian Fernández (24’) i Mossa (84’), de l’Oviedo; a Mojica (52’) i Stuani (70’), del Girona.Targetes vermelles:doble amonestació a Granell (15’ i 17’), del Girona.PÚBLIC:11.630 espectadors al Carlos Tartiere. VISITANT: Juan Carlos Maffeo Alcalá Juanpe Mojica
Brian Oliván (76’) Granell
Gumbau
Diamanka (68’) Marc Gual
Borja García Gallar
Jairo (67’) Stuani
RESTA DE CONVOCATS: Riesgo (p.), Ramalho, Samu Sáiz i Jonatan Soriano.
Ortuño
RESTA DE CONVOCATS: Herrero (p.), Javi Fernández, Omar Ramos i Samu Obeng.

No hi ha manera d’arrencar. Lluny de trobar el camí de la regularitat, el Girona no para de trobar entrebancs. Superats 12 partits, els gironins n’han perdut la meitat, un balanç que no porta enlloc, per més que hi hagi altres aspirants a tot que també fallin. Al Carlos Tartiere, un altre pas en fals, en un partit que es va girar tant de cul de seguida que fins i tot pot servir d’excusa per no prendre cap decisió dràstica. Però que alguna cosa s’ha de fer per redreçar el rumb d’un equip tan tou i inestable com es va mostrar la defensa a Oviedo, clama al cel.

Tot en contra

De necessitats, maldecaps i reptes, tothom en té. El Tartiere tenia fam, perquè l’Oviedo havia reaccionat a fora però encara no havia celebrat cap victòria amb la seva afició. I l’entrada al partit ho va demostrar. És cert que, abans de l’1-0, els gironins havien trepitjat àrea amb arribades de Mojica per l’esquerra, i Àlex Gallar i Marc Gual ja havien rematat, de manera defectuosa. Res a veure amb l’olfacte, ben conegut a Montilivi, d’Alfredo Ortuño. L’heroi del 2014 va necessitar només vuit minuts per demostrar que és un senyor davanter centre. En una penetració de Sangalli, va ser el més llest, es va anticipar a Alcalá i va estirar el peu.

El gol, però, no va ser l’únic càstig per als blanc-i-vermells. Àlex Granell va veure una primera groga per un cop amb el braç, discutible. I, al cap de dos minuts, el gironí va fer una falta al camp de l’Oviedo, i l’àrbitre ho va tenir claríssim. Bikandi Garrido, que ja s’havia encarregat de masegar Stuani assenyalant-li falta cada vegada que lluitava per la pilota, ni tan sols es va plantejar frenar i posar-hi una mica de compassió, com fan d’altres quan acaben d’amonestar un jugador. Ben al contrari. I en el seu partit número 200 amb el Girona, Granell, al carrer. Un quart d’hora, en desavantatge i amb un menys. Unzué es va plantejar fer entrar Diamanka, però va resistir fent endarrerir i treballar una mica més Borja García per ajudar Gumbau.

Els gironins van tenir alguna aparició al davant, com ara una jugada col·lectiva amb fins a quatre jugadors a dins de l’àrea, resolta amb un xut desviat d’Alcalá. L’Oviedo, però, era una amenaça cada cop (sort que eren pocs) que s’acostava a Juan Carlos, i tot l’afavoria. També Bikandi Garrido, que en cas de dubte tenia molt clar cap on escombrar. Stuani se’n feia creus. Per si no feia prou pujada el partit, Juanpe es va embolicar en una sortida de pilota en què va acabar estès al terra després de topar amb el rival que li va robar la pilota. L’Oviedo ho va aprofitar i va fer-la arribar cap a Ortuño, l’infal·lible. El de Iecla va marcar el 2-0 i va acabar d’ennegrir el panorama. La primera part, però, encara tenia un últim capítol reservat, el que va posar llum per al Girona. Gallar, que no havia estat gens encertat, va saber posar una pilota dins de l’àrea a Stuani, quan tothom esperava el xut. I l’uruguaià, per un cop que no li van marcar falta, es va regirar i va batre Champagne. Ortuño és molt bo, però de Stuani no se’n pot dubtar mai. I, tal com havia anat tot plegat, el 2-1 era un raig d’esperança per als blanc-i-vermells.

Dos moments breus

El Girona necessitava posar la por al cos als asturians, i va tenir un primer moment per fer-ho. Que van ser tres, però tot a partir d’una mateixa jugada, amb xut de Gallar que va rebotar en un rival i va acabar a córner. Bolaño va estar a punt de marcar-se el gol. I, en el segon córner seguit, Alcalá va guanyar el salt, i entre Lolo i Champagne van evitar el 2-2. Però va ser tan breu que en la jugada posterior va arribar el 3-1, amb la col·laboració de Juan Carlos, que se la va empassar. Quedava mitja hora, però ja ningú va creure en res. Ni Unzué, que no va ni arriscar amb els canvis. Ves per on, però, els gironins no ho havien dit tot. En un córner, Gual va recollir un refús i va fer el 3-2. I, en un altre, Stuani va estar a punt de fer emmudir el Tartiere. L’altre moment. Però l’efectivitat va ser de l’Oviedo, que va agrair una altra badada de Juanpe.

ARRENCADA FATAL

Dues dianes d’Ortuño (8’ i 33’) i dues grogues a Granell (16’) van ennegrir el duel

BIKANDI GARRIDO

Rigorós en l’expulsió del capità, no va parar de masegar Stuani amb faltes

UNA MUNTANYA

Stuani hi va posar fe (45’), però els locals, molt més efectius, van calmar els seus

FORAT AL DARRERE

Gual va fer el 3-2 i Stuani va buscar el 3-3, però una defensa molt tova va rebre el quart

MINUT A MINUT

5’ El Girona engega. Incorporació de Mojica, centrada al segon pal cap a Gallar que de volea remata fora.
6’ Nova arribada dels gironins. Ara en un contraatac en què Stuani centra des de la dreta i Gual no acaba bé.
8’ S’avança l’Oviedo. Primera arribada dels locals, la posa Sangalli i oportú Ortuño emboca dins de l’àrea petita.
11’ Hi torna Mojica, que insisteix per l’esquerra. La seva centrada, la finalitza amb la puntera Alcalá a fora.
12’ Falta d’entesa entre Alcalá i Juanpe que desemboca en un xut de Saúl Berjón que s’estavella en un defensa.
17’ Expulsat Àlex Granell per doble amonestació. Dues grogues, rigoroses, en dos minuts. Molt difícil per al Girona.
34’ El segon de l’Oviedo, el segon d’Ortuño. Pèrdua de Juanpe en sortida de pilota i, sense oposició, Sangalli cedeix per al pitxitxi, que no perdona davant de Juan Carlos.
45’ Resposta del Girona abans del descans. L’equip blanc-i-vermell escurça distàncies via l’uruguaià, que defineix girant-se dins de l’àrea a passada de Gallar.
54’ Doble ocasió per als visitants. Primer un xut de Gallar bloquejat per un defensa a córner; després Alcalá, de cap, a la sortida del mateix, que atura Champagne.
56’ Nou revés per als gironins. Transició ràpida de l’Oviedo en què Saúl Berjón cedeix a Borja Sánchez a la frontal i aquest marca definint amb l’interior.
77’ Poca activitat. Dos xuts consecutius llunyans i innocents dels blanc-i-vermells. L’un de Borja, l’altre de Gual.
84’ Gual torna a ficar el Girona en el partit. L’atacant remata una pilota dins de l’àrea a la sortida d’un córner.
89’ Claríssima per als gironins, que freguen l’empat. Un altre córner que culmina Stuani amb un cop de cap des de l’àrea petita que marxa fregant el travesser.
91’ Cop definitiu per al Girona. Errada de Juanpe en un refús sent últim home, contraatac local i gol de Bárcenas.