Girona

La tercera, per accelerar

El Girona visita El Toralín (12h) amb la intenció de consolidar la revifalla amb Martí i enllaçar tres triomfs

Els gironins busquen la primera victòria sense Stuani, que lidera la llista d’absents

Sense el cartell de molts altres equips, la Ponferradina viu un retorn dolç a segona A i enllaça sis jornades sense perdre

Dues victòries han donat aire i confiança al Girona, i la tercera seria ja per començar a creure en una bona dinàmica que l’equip ha estat incapaç d’enganxar fins ara. Irregular en tota l’etapa de Juan Carlos Unzué, l’aterratge de Pep Lluís Martí ha coincidit amb dos triomfs –amb fases de patiment en tots dos– i ara el repte és encadenar aquest migdia a Ponferrada (12h) el tercer, una sèrie que tant el Cadis com l’Elx van frustrar després, amb l’agreujant que en tots dos períodes l’encallada va ser de dues jornades sense puntuar, que mitigaven qualsevol efecte revitalitzador dels sis punts seguits.

Fer el primer nou de nou permetria consolidar la revifalla amb el canvi de rumb a la banqueta i l’impuls a la zona capdavantera de la classificació. El tècnic, però, ha imposat des del primer dia el discurs de no mirar gaire més enllà del partit següent ni obsessionar-se amb la classificació. La intenció és anar fent petits passos i superant obstacles. Avui n’hi ha un d’afegit, perquè la convocatòria de Stuani amb la selecció uruguaiana deixa l’equip orfe de l’autor de més de la meitat dels gols. Les set victòries en la lliga han arribat amb la participació golejadora de l’uruguaià, que lidera una llista de baixes que inclou un altre internacional –Johan Mojica, tot i que s’ha perdut les cites de Colòmbia per lesió– i Gerard Gumbau. Els set últims partits sense Stuani, a més, han acabat amb un empat i sis derrotes.

El Girona assumeix que els conceptes que ha exigit Martí des de la seva arribada –intensitat, concentració, agressivitat, ordre– s’hauran de mantenir a un nivell molt alt per aspirar a sortir somrient d’El Toralín, d’on té els bons records de la salvació al límit del curs 2013/14 i la de l’accés al play-off del curs 2015/16. Aquell va ser l’últim partit de la Ponferradina a plata abans de tres anys de penitència a segona B. El retorn, però, és dolç. Amb l’exdavanter Jon Pérez Bolo a la banqueta i Yuri encara com a referent, l’equip és una de les revelacions dels primers mesos de competició. Té un punt menys que el Girona, enllaça sis jornades sense perdre i només ha perdut un partit com a local.

SÈRIE PENDENT

Fer per primer cop nou punts seguits permetria situar-se al grup capdavanter

CONTINUÏTAT

L’equip assumeix que mantenir la intensitat dels últims partits serà fonamental

VISITA COMPLICADA

Els del Bierzo, amb un punt menys, només han perdut un partit a casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)