Girona

El protagonista

Marc Gual

Substitut substituït

La seva presència va ser la gran sorpresa en l’onze inicial del Girona ahir a El Toralín. Amb la baixa de Cristhian Stuani, que és amb l’Uruguai, s’entreveia Jonatan Soriano com l’escollit per ocupar la punta de llança, però finalment Pep Lluís Martí va decidir-se per Marc Gual, un futbolista que, tot i tenir les condicions i l’experiència, de blanc-i-vermell ha actuat principalment a la banda. Gual, doncs, que només havia participat en un partit amb el tècnic balear a la banqueta (19 minuts al feu de l’Extremadura), va ser el relleu del golejador uruguaià i va complir amb escreix durant els 74 minuts que va estar a la gespa i va ser l’autor del gol de l’empat dels gironins.

I això que el partit no li va dissenyar el context més agradable. Sobretot a la primera part, el Girona va ser molt directe amb la pilota, atacant amb ràpides transicions i buscant-lo en ocasions en llarg, obligant-lo a bregar i pugnar amb els centrals, Pablo Trigueros i Franco Russo, que van mostrar-se contundents i expeditius tots dos en aquestes accions. Tot i això, Gual se’n va sortir, va saber buscar-se la vida i va treure coses tot i estar força sol. Una bona desmarcada li va permetre trobar una bona posició de xut que va anar a les mans del porter José Antonio Caro, amb qui va compartir vestidor en el Sevilla Atlético, i, més tard, amb una conducció va muntar un contraatac que Samu Sáiz no va saber resoldre.

Després del descans, va arribar l’avís més important de l’atacant de Badalona, amb un cop de cap que Caro va tornar-li a aturar. L’ocasió va ser claríssima: centrada de Brian Oliván des de la banda esquerra i Gual entrant a l’àrea amb tot a favor, lliure de marcatge, va connectar una rematada de testa que li va sortir centrat. Tot i això, va continuar insistint i en la següent ja no va perdonar. Amb el Girona perdent, va ser l’encarregat de respondre i establir l’empat quan la Ponferradina feia 7 minuts que s’havia avançat, amb un gran gol. Prop del vèrtex de l’àrea, a dins d’ella, el 9 blanc-i-vermell va recollir una passada de Samu Sáiz i amb un control orientat amb la cama dreta es va col·locar la pilota per a l’esquerra, amb la qual va deixar anar una fuetada seca, creuada, a la qual, aquest cop, Caro no va poder respondre.

La que va fer al feu castellano-lleonès és la quarta diana que Gual ha marcat en la lliga. El de Badalona va substituir convincentment Stuani, encara que no va poder acabar el partit. Martí, buscant segurament algú més fix a dalt i amb més presència a l’àrea, el va canviar a falta d’un quart d’hora, per donar entrada a l’home a qui havia arrabassat la titularitat: Jonatan Soriano.

74
minuts
3
xuts a porteria
4
gols en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)