Girona

Les oportunitats van arribant

Vint jugadors han estat titulars amb el Girona, tot i que només dotze han jugat d’inici més de la meitat dels setze partits de lliga

Dels que han tingut participació, Jonathan Soriano és l’únic que ha estat sempre suplent

Amb una plantilla molt llarga, de 25 futbolistes, es feia difícil imaginar que el Girona necessitaria citar joves del filial com Jofre Cherta i Pau Resta, convocats en les dues primeres jornades, encara a l’agost i amb l’equip per definir. L’acumulació de baixes, però, va provocar que Jofre tingués un lloc en el viatge a Ponferrada. Era un dels efectes de la mitja dotzena d’absències –entre lesions, sancions i convocatòries internacionals–, que van representar també oportunitats per a futbolistes menys habituals. En el primer partit com a titulars amb Pep Lluís Martí de Pape Diamanka, Samu Saiz i Marc Gual, el lateral esquerre Brian Oliván va rendir a un nivell més que digne en la seva primera titularitat de la temporada. Amb l’estrena del futbolista cedit pel Cadis, són 20 els jugadors que han estat titulars com a mínim un partit de lliga aquesta temporada amb el Girona.

Tot i la irregularitat del primer terç de campionat i el fet d’haver tingut ja tres entrenadors, factors que solen explicar canvis, l’esquelet del Girona ha variat poc. Els contratemps, això sí, han fet minvar el protagonisme d’homes acostumats a acumular titularitats i molts minuts com Juanpe, Stuani o Aday. Superades setze jornades de lliga, hi ha dotze futbolistes que han començat de titulars més de la meitat dels partits. El rànquing l’encapçalen el porter Juan Carlos, intocable; el central Pedro Alcalá –només va descansar a Almeria–, i el migcampista Àlex Granell, suplent a Osca i baixa contra l’Alcorcón per l’expulsió al Tartiere.

En la majoria de jugadors, hi ha força relació entre el nombre de partits jugats i el de titularitats. Les diferències més marcades es troben en Samu Sáiz, que ha participat en onze partits però només en quatre des de l’inici, i en Jonathan Soriano, que ha participat en set partits però sortint sempre des de la banqueta. El davanter del Pont de Vilomara, de fet, és l’únic dels que han tingut minuts –descomptant Choco Lozano, que va jugar nou minuts a Albacete abans de marxar cedit al Cadis– que no ha estat mai titular. Tenia una bona oportunitat diumenge passat, per l’absència de Stuani, però va arrossegar molèsties tota la setmana i Pep Lluís Martí va apostar per Marc Gual en punta. Amb el porter suplent Asier Rieso al marge, Ramalho (7), Soriano i Calavera (5) són els que més partits han vist des de la banqueta sense arribar a entrar.

Dels 25 futbolistes del primer equip, n’hi ha quatre que no han debutat en la lliga. A més dels dos porters a l’ombra de Juan Carlos –Asier Riesgo a la banqueta i José Aurelio Suárez com a tercer–, hi ha el central Santi Bueno, amb sis convocatòries, i el mitjapunta Sebas Coris, que ni tan sols ha estat mai entre els 18 inscrits en l’acta. Sí que han estat convocats, sense arribar a jugar, els joves del filial Jofre Cherta i Pau Resta.

Salt de Jairo i Ramalho

Pep Lluís Martí ha mirat de fer un Girona més ordenat, junt i sòlid, però no ha fet cap gran revolució en les peces. El que ha fet un salt més contundent ha estat Jairo Izquierdo, que jugava amb intermitència –va haver de parar per una lesió al turmell a Cadis– amb Unzué. El canari no s’ha perdut ni un minut dels tres partits amb l’entrenador balear, com també Juan Carlos, Alcalá, Granell i Ramalho. El central basc és l’altre que ha vist créixer molt el seu protagonisme amb el canvi d’entrenador, afavorit per l’absència per lesió de Juanpe. En tres partits, Pep Lluís Martí ha alineat 17 jugadors diferents. Respecte als 21 que havien jugat en les tretze jornades anteriors, els inactius –Juanpe, Jozabed, Aday i Ignasi Miquel– ho són per força, perquè no han pogut entrar en cap convocatòria amb Martí per lesió. De fet, l’arribada del tècnic balear ha coincidit amb la fase de més absències.

A L’ONZE INICIAL

Les baixes han fet aparèixer alternatives com Oliván, l’últim que s’ha estrenat

DES DE LA BANQUETA

Soriano i Samu Saiz lideren la diferència entre partits jugats i titularitats

PER ESTRENAR

6
jugadors
no han tingut minuts, comptant-hi els joves Jofre i Pau Resta i també Coris, l’únic que no ha estat convocat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)