Girona

CARLOS NIETO

JUGADOR DEL SARAGOSSA

“El Girona és molt perillós”

“Tenen una de les millors plantilles de la competició i unes individualitats que poden decantar un partit”

“Qualsevol jugador que ve al Saragossa no pot tenir cap més objectiu que pujar”

Com a aficionat he vist un Saragossa gran, guanyant copes i fa mal veure el teu equip a segona divisió

Del Saragossa des del bressol, Carlos Nieto (Saragossa, 1996) és amb 23 anys el propietari del lateral esquerre de l’equip aragonès, amb el qual s’enfrontarà avui al Girona a La Romareda. El defensa, consolidat aquesta campanya amb 15 titularitats, vol tornar a veure l’equip del seu cor en la màxima categoria.

Per un noi del planter, de la ciutat, que ho ha mamat des de petit, què significa jugar al Saragossa?
Els que som d’aquí, que hem passat per les categories inferiors i hem anat pujant, al final somiem arribar un dia a La Romareda. Quan es compleix i et converteixes en jugador del primer equip és igual que viure un somni.
Ara encadenen uns anys complicats, a segona divisió A, sense aconseguir pujar...
Jo en concret vaig arribar al primer equip l’any passat i va ser molt dur, no vam poder fer una bona temporada. La nostra il·lusió era pujar i vam acabar quasi lluitant per no baixar. Estan sent uns anys durs, però en aquest hem començat millor i hem de mantenir aquesta dinàmica per acabar com més a dalt millor i aconseguir l’ascens.
I com es viu a la ciutat, entre els aficionats, aquesta situació?
Ja són set anys que estem a segona i és dur. Jo com a aficionat he vist a un Saragossa gran, guanyant copes i lluitant contra els millors i fa mal veure el teu equip a segona. Però crec que l’afició ha superat això, els seguidors estan més il·lusionats que mai, adaptats a aquesta nova realitat que és la segona divisió, i estan empenyent amb nosaltres per tornar a primera.
Només pensen en l’ascens.
Qualsevol jugador que ve al Saragossa no pot tenir cap més objectiu. El que volem tots és ascendir però s’ha d’anar amb cap, és una lliga molt llarga, molt competitiva i sabem que sense humilitat i sense treballar cada dia ningú aconsegueix, per molt nom que tingui, pujar a primera divisió.
A la banqueta tenen una figura especial, la de Víctor Fernández. Què me’n diu?
Aquí és una icona. Ha aconseguit el màxim amb el Saragossa, el va dur al seu millor moment i jo estic molt content que estigui aquí. Des que va venir va confiar en mi, vaig aprofitar l’oportunitat, estic jugant molts partits i estic creixent.
Com definiria la categoria?
Competitiva. És pura competició. No hi ha ni un dia que hi hagi un partit més fàcil que l’altre. Tots els equips, els de dalt i els de baix, donen el 100% i tots volen guanyar cada dia.
En quin moment estan com a equip? És missió impossible trobar la regularitat en aquest campionat...
Com li deia, és una lliga molt competitiva i per molt que vinguis d’una victòria important per a nosaltres [contra el Rayo 0-1] en un camp difícil i que ens ha donat confiança, això continua. Ara ve un altre partit, també molt complicat, contra el Girona, en què haurem de treballar molt bé per guanyar, que és el que volem.
Coincidirà amb un excompany, Marc Gual; potser li toca marcar-lo perquè està jugant a la banda.
Estic molt content per ell. Està jugant i tenint minuts en un equip com el Girona, que té una plantilla molt àmplia i de nivell, en la qual segur que és molt difícil jugar.
Què li sembla el Girona?
El veig bé. S’està adaptant a la categoria, té una de les millors plantilles de la competició i unes individualitats que poden decantar un partit i això el fa molt perillós.
Quin partit preveu?
Nosaltres l’afrontem amb moltes ganes. Venim de guanyar, amb confiança, i ara toca un altre partit de màxima exigència contra un equip que està just per sobre nostre. Juguem a casa i com fem sempre hem de sortir a dur el pes del partit, hem de mantenir el nostre estil i la nostra identitat. I el Girona segur que vindrà a ser protagonista, a intentar aprofitar les nostres errades i a castigar-nos amb les individualitats que tenen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)