Un puntet en un partit boig

El Girona es complica la vida a La Romareda quan ho tenia tot a favor per encadenar el quart triomf després de dos gols de Borja García (0-2)

El Saragossa ressuscita amb el regal de l’1-2 i completa una remuntada que Stuani escapça des dels onze metres

SARAGOSSA 3 GIRONA 3

GOLS:0-1 (20’) Borja García. 0-2 (28’) Borja García. 1-2 (39’) Luis Suárez. 2-2 (50’) Puado. 3-2 (79’) Luis Suárez, de penal. 3-3 (87’) Stuani, de penal.ÀRBITRE:Ortiz Arias (col·legi madrileny).Targetes grogues:a Luis Suárez (29’) i Raúl Guti (82’), del Saragossa, i a Granell (26’), Gallar (33’) i Alcalá (92’), del Girona.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:19.298 espectadors a l’estadi de La Romareda de Saragossa. GIRONA: Juan Carlos Maffeo Alcalá
Eguaras Álex Blanco
Papunashvili (73’) Soro Luis Suárez Linares (86’)
Puado
Javi Ros (83’)
RESTA DE CONVOCATS: Azón (p.), Clemente, Lasure i Kagawa,

En el minut 27 tot feia pensar que La Romareda tornaria a ser una bicoca per al Girona per quarta visita consecutiva. Borja García s’havia vestit de Stuani i havia deixat muts els prop de 20.000 aficionats locals amb dos gols que també van deixar grogui els onze futbolistes del Saragossa. Tot semblava sota control, fins que es va descontrolar. I allò que diu Pep Lluís Martí de llegir bé el partit en cada moment, el Girona no ho va fer. Una cadena d’errors van suposar l’1-2, que va ser l’inici del desgavell. I lluny d’apagar les revolucions dels locals i de calmar els nervis dels gironins, el descans només va servir d’aperitiu d’una segona meitat de bojos en la qual fins i tot el VAR es va acabar afegint a la festa. El Girona va passar de veure el partit guanyat a veure’l perdut, i se’n va anar de Saragossa amb un punt que veient el 0-2 és un puntet però veient el 3-2 és un puntàs.

Encarrilat

El Girona va fer el més complicat, que va ser situar-se amb un 0-2 abans de la mitja hora i desarmar pràcticament el Saragossa. Aquesta vegada, l’executor va ser Borja García, en un moment de forma excepcional. El madrileny va aprofitar una assistència de Maffeo per marcar el primer i una pressió amb recuperació de Stuani per deixar retratat per segona vegada Ratón. Amb el 0-2 i el Saragossa molt perdut, la sensació de control va ser absolut.

És cert que els visitants van haver de remar per equilibrar un partit que van començar amb el peu esquerre, bàsicament perquè el Saragossa va entrar amb més empenta al duel. Però el ruixat local no va durar ni deu minuts i de mica en mica el Girona va anar portant el partit al terreny que més li va convenir, lluny de l’àrea de Juan Carlos. Ferms en defensa i terriblement inspirats al davant, els gironins es van trobar amb dos gols d’avantatge que dibuixaven una nova victòria a La Romareda, fins i tot amb molta més facilitat de la que ningú no havia previst.

Un error letal

El Girona va jugar amb foc i el Saragossa va agafar aire. Si la passada enrere de Mojica a Ramalho ja va ser d’enemic, la cessió del de Barakaldo a Juan Carlos va ser enverinada. I qui ho va aprofitar va ser Luis Suárez, que va veure premiada la seva pressió amb l’1-2. També és cert que en el 0-2, la relliscada de Grippo va ser un regal per a Borja García.

El gol local va despertar de cop La Romareda i va deixar mig estabornit el Girona. El descans semblava que podria ajudar els de Martí a recompondre’s, però no va ser així. El Saragossa va tornar a la gespa amb les revolucions al límit i no va trigar ni cinc minuts a eixugar l’avantatge de dos gols del Girona. En el 2-2, el toc d’esperó de Puado anticipant-se a Maffeo va ser sublim.

Si el Girona ja va patir anímicament els efectes de l’1-2, el 2-2 el va deixar al llindar del KO. El Saragossa va olorar sang i Raúl Guti i Luis Suárez van estar a prop del 3-2. La resposta de Martí per intentar apagar la intensitat dels locals va ser reforçar el carril esquerre amb Aday. I quan el Saragossa va abaixar un xic la intensitat, el Girona va respirar.

En l’últim quart, el partit semblava estable, fins que va aparèixer el VAR per sacsejar-ho tot. Des de Las Rozas van avisar Ortiz Arias d’unes mans de Ramalho que van fer caure La Romareda després que Luis Suárez fes el 3-2. I per sort per al Girona, també d’unes mans de Guitián que van permetre rescatar un punt al límit.

ENCARRILAT

El Girona va avançar molta feina amb el 0-2 i va deixar grogui el Saragossa

JUGUEN AMB FOC

L’error de l’1-2 ho va capgirar tot i qui va estar a prop del KO va ser el Girona

EL VAR

Va sortir al rescat del Saragossa amb el penal del 3-2 i del Girona, en el del 3-3

MINUT A MINUT

20’ Centrada passada de Mojica que recull Maffeo. El lateral dret marxa de Nieto, la posa a ras de terra i Borja García hi posa el peu al primer pal per superar Ratón (0-1). 23’ Bona pilota de Gallar a l’esquena de la defensa, però Stuani no pot controlar bé i rematar a porteria per culpa d’una relliscada.
28’ Recuperació de Stuani, que cedeix a Borja García, Grippo rellisca i el madrileny encara a Ratón i el supera amb un xut creuat (0-2).
31’ Falta lateral que executa Eguaras, remata Luis Suárez amb el cap però Juan Carlos atura.
38’ Rep Juan Carlos de Ramalho, controla i en la pressió Luis Suárez li pispa la pilota (1-2).
41’ Centrada de Raúl Guti a la zona de tres quarts i Soro obliga a intervenir Juan Carlos després de rematar amb el cap.
50’ Obetura de Luis Suárez cap a la dreta, centrada de Soro davant de Mojica i cop d’esperó de Puado que supera Juan Carlos (2-2).
53’ Paret a dins de l’àrea entre Luis Suárez i Raúl Guti, que deixa aquest sol davant de Juan Carlos. El porter, però, atura amb el cos.
70’ Rep Stuani de Gallar a l’espai, l’uruguaià retalla però Ratón refusa amb el cos. 74’ Gran acció de Soro per l’esquerra però Puado remata forçat als núvols.
78’ El VAR fa veure al col·legiat unes mans de Ramalho i pita penal. L’executa Luis Suárez i enganya molt bé Juan Carlos (3-2).
86’ Centrada a dins de l’àrea cap a Aday, però quan intentava rematar Guitián hi posa la mà. El VAR fa revisar la jugada a l’àrbitre i pita penal. Stuani no perdona i fa el 3-3.