Girona

Varón Aceitón, un altre àrbitre de mals records

Designacions. El balear només ha dirigit un partit del Girona, a Albacete, on li va escatimar un penal i li va anul·lar dos gols per fora de joc

El Girona-Lugo d’aquest diumenge serà dirigit per un àrbitre que només ha xiulat una sola vegada l’equip de Montilivi, però que va ser determinant en el desenllaç final, que va ser negatiu. Varón Aceitón, que compleix el seu tercer curs a plata, va ser el col·legiat de l’Albacete-Girona de la segona jornada de lliga (1-0). No va tenir res a veure en l’acció que va decidir el partit –un autogol d’Alcalá a deu minuts del final–, però sí en tres jugades determinants que van condicionar el desenllaç del matx amb la connivència total d’Ocón Arraiz, que aquell dia era l’àrbitre del VAR. Varón Aceitón es va empassar un penal clamorós sobre Pape Diamanka en els primers compassos de partit (6’) i després va anul·lar dos gols per fora de joc als gironins, el primer a Jairo poc abans del descans (40’) i el segon a Gual en l’inici de la segona meitat (54’) en una acció molt i molt dubtosa.

Curiosament, dels sis partits que ha dirigit Varón Aceitón –estarà ajudat des del VAR per Figueroa Vázquez–, només l’Albacete-Girona va acabar amb triomf local. Els altres cinc han acabat amb tres empats i dues victòries visitants. Al Lugo, rival de diumenge, l’ha dirigit ja dues vegades, a Elx (1-1) i a l’Anxo Carro contra Las Palmas (0-2).