Girona

L’estabilitat com a recepta

“Si ets sòlid i fiable, el més normal és que et vagis apropant als objectius”, assegura el porter Juan Carlos, que veu més competitiu el Girona

El 3-3 a La Romareda espatlla la fermesa que havien mostrat els gironins, amb dos gols encaixats en els anteriors cinc duels de lliga

La remuntada del Saragossa a La Romareda, neutralitzada pel gol de penal de Cristhian Stuani (3-3), ha espatllat la línia de solidesa que havia traçat el Girona, que havia encadenat cinc jornades –el 0-0 contra l’Alcorcón amb Juan Carlos Moreno i les quatre primeres amb Pep Lluís Martí– havent acumulat només dos gols, res a veure amb la fragilitat de les primeres jornades. L’equip té ben assumit que la solidesa és fonamental per aspirar a l’objectiu de l’ascens. “Crec que l’equip està en una dinàmica bona. Fa temps que no perdem [sis jornades] i crec que és important ser conscients que, en aquesta categoria, si ets sòlid i fiable i competeixes tots els partits el més normal és que et vagis apropant als objectius”, reflexiona Juan Carlos Martín, porter intocable en les primeres divuit jornades de lliga.

La bogeria de La Romareda va deixar una sensació de descontrol en el Girona que no havia viscut fins ara amb el tècnic balear. “Ens va costar una mica controlar el partit, i més tenint avantatge. El rival juga, té talent i sap fer coses, però sí que ens va faltar una mica més de pausa i mirar de parar el partit”, admet Juan Carlos. “Hem d’aprendre a controlar aquest tipus de joc en alguns moments i no només voler guanyar i marcar en tot moment”, hi afegeix. El porter, però, veu el Girona en el bon camí: “L’arrencada va ser una mica estranya, amb els canvis que es van fer i els que s’esperaven que no es van fer. Fins que tothom es va centrar es va tardar un temps, i hi va haver moltes victòries però també moltes derrotes. L’estabilitat s’ha anat aconseguint amb el pas del temps.”

En cinquè lloc i a quatre punts de la zona d’ascens directe (dos més que fa una setmana), el Girona no es pot despistar gens. “Dona confiança veure’s a la part alta de la classificació, però tant pots ser a dalt com a baix. Això és una cursa de fons. El més important és arribar a l’abril ben situats, amb possibilitats d’assolir l’objectiu”, exposa Juan Carlos, un dels pocs futbolistes habituals en l’onze que la temporada passada també competia a segona A. “La realitat és la que és. Fóssim on fóssim l’any passat, avui tots estem jugant a segona i toca posar-se les piles. El futbol professional no espera ningú. Crec que l’equip ha millorat, ha fet un salt en ser més competitiu, i aquesta és la línia per poder aconseguir l’objectiu”.

No va veure el Girona-Lugo

Juan Carlos Martín s’enfrontarà diumenge al Lugo, l’equip amb el qual ha competit les dues últimes temporades. Acabava contracte i el club gallec el volia renovar, però la trucada del Girona el va seduir. “Hi vaig estar dos anys molt bé, molt content, estimat i respectat. Tinc molts amics al vestidor i els desitjo el millor, però quan xiula l’àrbitre no hi ha amics”, explica el de Guadalajara, que espera un rival “sòlid i molt ben treballat”. “El mister fa èmfasi en la solidesa i la contundència, en el domini de les petites coses, i no concediran facilitats.” El Lugo va frustrar l’ascens del Girona el 7 de juny del 2015, en una de les tardes més negres de la història blanc-i-vermella. “No el vaig veure. T’assabentes de coses pel que sents, però crec que estava de vacances”, admet Juan Carlos, que havia acabat quinze dies abans la temporada amb el Còrdova, que va baixar de primera.

PROTAGONISTA

El futbol professional no espera ningú i has de tenir les piles carregades. L’equip ha fet un salt, és més competitiu
Amb el pas del temps s’ha anat aconseguint estabilitat. És una cursa de fons i és important arribar a l’abril ben situats
Hem d’aprendre a controlar el joc en moments com el de l’avantatge a Saragossa i no només voler marcar i guanyar
Juan Carlos Martín

“Tots ens equivoquem, i a la porteria la línia és molt fina”

X.M.

Juan Carlos Martín va ser el protagonista involuntari de l’1-2 que va encetar la remuntada del Saragossa, en veure com la pressió de Luis Suárez es convertia en gol. La passada enrere de Jonas Ramalho ja no ajudava el porter, que no s’espolsa la responsabilitat: “La pilota venia una mica amb la metxa curta, però vaig prendre una mala decisió. Me l’hauria d’haver tret del damunt. Vaig dubtar, i el davanter va ser llest.” El porter ha mirat de no donar-hi gaires voltes: “Són accions del joc que s’han d’analitzar i corregir, per saber què ha passat i que no torni a passar.” L’1-2 va esperonar els aragonesos. “Sap greu perquè és una acció desafortunada que no vols que passi. No se’ns va posar bé, ja no només el gol, perquè ells estaven pressionant i, després de com va anar la segona part, també s’ha de valorar el punt aconseguit.” Tot i l’error, el de Guadalajara va mostrar-se serè i valent després de la jugada desgraciada. “Són coses que et dona l’experiència i la confiança. No vaig decidir bé, però tots ens equivoquem. I el més important és deixar-ho allà i continuar perquè no afecti l’equip. Perquè si després d’aquesta en ve una altra, i després una altra, al final el forat és molt més gran. Has d’estar concentrat”, assenyala. “Són coses que poden passar, i quan ets a la porteria la línia és molt fina. Has de prendre decisions molt ràpides, jo no vaig decidir bé i amb la mala fortuna que la pilota va entrar”, insisteix el porter del Girona.

Entre el gimnàs i el camp

X.M.

Amb la pluja intensa, la plantilla del Girona va fer part de l’entrenament d’ahir al gimnàs que té habilitat al centre d’entrenament La Vinya. L’equip, però, també va treballar en un dels camps. El Girona té programats dos entrenaments més a La Vinya (avui i demà al matí) i, com és habitual, farà a l’estadi de Montilivi l’última sessió –dissabte al matí– prèvia al partit de diumenge contra el Lugo (12 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)