Girona

A prop de les millors sèries

En projecció. El Girona fa sis partits que no perd i ja té a l’horitzó el rècord, des que el 2008 va accedir a la LFP, de deu jornades invicte assolit les temporades 2010/11, 2011/12 i 2014/15

El Girona encadena sis jornades sense conèixer la derrota. D’aquests sis partits, els cinc últims han estat sota la direcció de Pep Lluís Martí –Juan Carlos Moreno va encetar la sèrie empatant a casa contra l’Alcorcón i amb Stuani fallant un penal en el temps afegit (0-0)–, fet que confirma que l’arribada d’aire renovat a la banqueta ha reactivat a l’equip. De fet, la ratxa actual, acosta els gironins a les millors dinàmiques aconseguides des que l’any 2008 el club va fer el salt al futbol professional. Els blanc-i-vermells tenen a l’horitzó les deu jornades consecutives que van estar sense perdre les campanyes 2010/11, 2011/12 i 2014/15, unes ratxes que van ajudar a l’equip a somiar o a assolir els objectius fixats.

En la sèrie de la campanya 2010/11, els jugadors dirigits per Raül Agné van veure’s per primera vegada a prop de la lluita per jugar el play-off d’ascens però trencar la bona dinàmica va esvair qualsevol possibilitat. En la temporada 2011/12, la ratxa en les últimes deu jornades, juntament amb el descens del primer equip del Vila-real, que va fer baixar al filial, va aplanar el camí al Girona de Javi Salamero, que fins i tot va deixar els patiments a una banda.

Pel que fa a la millor sèrie dels gironins a la LFP, la del curs 2014/15, amb vuit victòries i dos empats, l’equip de Pablo Machín va acabar la lliga de manera brillant, però l’empat en l’última jornada contra el Lugo, precisament el pròxim rival dels blanc-i-vermells a Montilivi, va engegar en orris l’ascens directe, i, després de vèncer a La Romareda en l’anada del play-off (0-3), la tornada va tornar a trencar el somni de l’ascens i la ratxa d’imbatibilitat (1-4).

De tots colors

En les dotze temporades que encadena al futbol professional, el Girona ha enllaçat ratxes de tota mena. En l’estrena, el curs 2008/09, els gironins van sumar unes meritòries vuit jornades invictes, però lligant només una victòria i sis empats, un rèdit de punts escàs (10 de 24 possibles), però que va ajudar a assolir la permanència. En la campanya de l’ascens desitjat a primera després de diversos intents, el Girona només va aconseguir encadenar sis partits sense derrota, però amb cinc victòries, un bagatge brillant en cadascuna de les dues ocasions.

En els dos cursos en la màxima categoria, el Girona va aconseguir la seva millor sèrie curiosament en el del descens. Els d’Eusebio Sacristán van sumar sis partits sense perdre que van esvair uns dubtes inicials, que van aparèixer en un tram final nefast.

El Girona actual mira al futur amb ambició i energia renovada des de l’arribada de Pep Lluís Martí a la banqueta. Els tres partits abans no acabi l’any 2019 (contra el Lugo i el Mirandés a casa i al camp del Numància) i els dos primers del 2020 (al camp del Rayo i a Montilivi contra l’Extremadura) podrien permetre als gironins superar la millor sèrie en la LFP. De moment, s’acosten a les millors, un fet que els ha tornat a posar a dins de la lluita pel gran objectiu fixat, el retorn a primera divisió.

L’ANY DE L’ASCENS

Les vuit victòries i els dos empats del curs 2014/15 no van servir per pujar a primera
La millor sèrie va ser curta (6 matxs) però es va repetir i amb un nombre alt de victòries (5)
Girona-Lugo Jornada 19
8 de desembre a les 12 h
Numància-Girona J. 20
13 de desembre a les 21 h
Girona-Mirandés J. 21
22 de desembre a les 20 h
Rayo Vallecano-Girona J. 22
5 de gener a les 16 h
Girona-Extremadura J. 23
16 de gener a les 20 h

LA MENYS RENDIBLE

En l’estrena a 2a A la sèrie de vuit jornades sense perdre va reportar 10 punts de 24

A PRIMERA

En el curs del descens, el Girona va aconseguir la seva millor sèrie sense perdre (6)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)