Girona

El protagonista

Cristhian Stuani

“M’he quedat per pujar”

“Segur que em quedo aquí. Vaig prendre una decisió a l’estiu i no tindria massa sentit que ara me n’anés”, assegura
“No vaig sobrat . Estic mentalitzat per fer el màxim de punts. Vull donar-ho tot pel club. Estic molt content però tinc molta gana”

Protagonista absolut al camp, i també a la zona mixta. L’heroi que fa feliç l’afició de Montilivi a la gespa va engrescar encara més la parròquia blanc-i-vermella quan, mentre li aguantaven la pilota que s’enduia cap a casa, atenia els mitjans de comunicació. El Girona té en Cristhian Stuani el millor argument per creure en el retorn a primera divisió, com mostra setmana rere setmana, i l’uruguaià no vol ni sentir a parlar d’una altra cosa. Si algun club de primera s’havia plantejat fer un esforç generós –la clàusula de rescissió s’acosta als 25 milions, a part del sou d’un contracte fins al 2023– per assegurar-se gol a partir del gener, ja es pot anar fent enrere. “Segur que em quedo aquí i no em moc. Per això m’he quedat, per intentar pujar el Girona a primera divisió.” El tresor de Montilivi ho té clar des que, a l’estiu, va fer el pas: “Que estiguin tranquils, perquè aquí estic molt content i feliç. Al principi de temporada vaig prendre una decisió i no tindria massa sentit que ara me n’anés.” Qui sap si Machín l’ha intentat convèncer –“Aquestes coses me les guardo per a mi”–, però l’Espanyol no hi té res a fer. “Només puc dir que tinc molta estima a l’Espanyol. Desitjo que puguin sortir de la situació en què estan i segur que estan capacitats per fer-ho. Però ara defenso una altra samarreta. I defenso el club i els meus companys com el que més.”

El més viu

Sense el seu millor soci, Borja García, Cristhian Stuani va fer-s’ho tot sol. I de seguida. Entossudit a trobar maneres de superar-se, ahir va marcar el seu gol més ràpid com a blanc-i-vermell. Superat per segons el primer minut de joc, va anar a buscar una pilota que molts haurien donat per perduda, perquè entre Marcelo Djalo i el porter Ander Cantero tenien tot l’avantatge del món. Però Stuani va aprofitar la falta d’entesa dels rivals, va allargar la cama i ell mateix es va habilitar per marcar amb l’esquerra l’1-0. La següent aparició de Stuani també va acabar a la xarxa. Va recollir una pilota lluny de l’àrea, va esquivar diversos rivals fins a trobar forat per poder batre el porter (19’). El VAR, però, va veure el que havia passat per alt a l’assistent i va anul·lar el gol per fora de joc del pitxitxi. L’acció va amortir l’empenta del Girona, que es va diluir. Abans del descans, Stuani va tenir una altra rematada i una lluita amb Leuko, que se la va jugar agafant-lo per intentar-lo frenar en un córner.

El Girona no patia al darrere, però estava apagat, sense espurna. Stuani va fer una rematada tova de cap, assistit per Granell (60’). El camí es va aplanar amb el penal comès per mans de Jaume Grau, que poc després va acabar d’ensorrar el seu equip en veure la segona groga. Com sempre, Stuani va agafar la responsabilitat del penal. I es va atrevir amb un Panenka, aixecant molt la pilota però sense el risc que arribés al travesser. Una resolució plena d’autoconfiança i seguretat. “Estic molt content, però tinc molta ta gana i vull continuar aconseguint més coses”, explicava després del seu segon hat-trick com a blanc-i-vermell, arrodonit amb una rematada típica de davanter centre per fer bona l’assistència de Maffeo (83’). Poc després, el canvi. Per l’ovació, però sobretot per protegir-lo, perquè acabava de veure la quarta targeta groga del curs. L’afició, entregada amb l’uruguasho. I ell, és clar, encantat. “He aplaudit també l’afició perquè sento l’estima infinita que em donen i els estic agraït. Noto el suport durant el partit i ho agraeixo molt, perquè em sento un jugador d’equip i implicat.”

Autor de 56 gols en 80 partits amb el Girona, el Messi del Girona va marxar de Montilivi amb la pilota, com ja havia fet després del trio de gols contra el Rayo. Letal a primera, camina a ritme de rècord a segona, amb 16 gols en 15 partits jugats. “No vaig sobrat, mai. Estic mentalitzat per fer el màxim de punts. Vull donar-ho tot pel club. Estic molt content però tinc molta gana.” I ganes, sobretot, de tornar el Girona a primera. “Hem fet un pas més. És important que l’entorn i tothom estigui content i tranquil, però també que els rivals et tinguin respecte i ja et mirin com a candidat”, sentenciava.

2n
trio de gols
amb el Girona. Va fer el primer contra el Rayo (jornada 4)
81
minuts
triga a marcar de mitjana. Ha fet 16 gols en 15 partits
8
gols
amb Pep Lluís Martí –la meitat dels que acumula en la lliga–, en 5 partits jugats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)