Girona

La crisi galopant del Dépor

2a divisió A. Cuer i sense guanyar des de la primera jornada, el club blanc-i-blau veu de ben a prop el descens tot just al mes de desembre. El consell d'administració va dimitir ahir a la nit

El Deportivo està en un dels pitjors moments de la seva història. El club blanc-i-blau, que no fa pas tant es passejava per Europa i que era un dels grans del futbol estatal, i que l’any 2000 va ser campió de lliga, veu ara de prop la segona divisió B. El descens, que suposaria un revés que podria ser fatídic per a una entitat que té uns 80 milions d’euros de deute, ja és una possibilitat més que real: a punt d’arribar a l’equador del campionat, amb 19 jornades disputades, és cuer i té la salvació a 8 punts. “Estem en una situació crítica, hem de reaccionar ara mateix”, va manifestar l’entrenador de l’equip, Luis César Sampedro, diumenge després de l’última desfeta de l’equip a Riazor contra el Saragossa (1-3), un resultat que allarga a 18 consecutius la sèrie de partits del conjunt gallec sense aconseguir una victòria, la pitjor ratxa de la història de l’entitat en el futbol professional.

I és que el Dépor no guanya des del mes d’agost; concretament des del 18 d’agost, dia en què va arrancar la lliga. Gairebé quatre mesos han passat, doncs, des d’aquella victòria contra l’Oviedo (3-2), també a Riazor, un estadi que tot just el mes de desembre sembla haver perdut la fe. Diumenge, els 13.481 espectadors –el feu té una capacitat de 34.611 persones– que van presenciar la derrota contra el Saragossa van animar més aviat poc, i fins i tot, al final, ja amb el partit decidit, alguns van tirar d’ironia celebrant amb crits d’“olé” les passades entre els seus defenses i entonant un “Longo selección” dedicat al davanter que va ser suplent i que encara no ha marcat cap diana. Els xiulets a l’equip, mocadors, i càntics en contra de la directiva, i contra Carmelo del Pozo, el director esportiu, també van ser la música de fons enmig d’un ambient que mescla l’encara estupefacció per la situació i la desesperació. Precisament, la figura de Del Pozo és una de les més debilitades en l’entorn deportivista; està en el centre de la crítica pel fet de ser l’arquitecte d’una plantilla que no ha rendit ni amb Juan Antonio Anquela, destituït en la jornada 10 amb 8 punts, ni amb Luis César, que després de 9 jornades al capdavant de l’equip no ha aconseguit cap triomf i ha sumant 4 empats. El Dépor està en una crisi galopant.

Dimissió del consell d'administració

Davant dels esdeveniments, Paco Zas, l'home que va rellevar a Tino Fernández el passat mes de maig en la presidència del Deportivo, va presentar la dimissió juntament amb el consell d'administració. L'entitat gallega celebrarà la segona setmana de gener una junta extraordinària per escollir substitut.

LES DADES

18
jornades
sense guanyar encadena el Dépor. La pitjor ratxa en els seus 113 anys d’història.
8
punts
separen l’equip blanc-i-blau de la salvació quan queden dos partits per acabar la primera volta.
0
victòries
han assolit els gallecs amb Luis César a la banqueta. En nou jornades han sumat 4 punts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)