Girona

Els centrals de Martí

Des del seu aterratge a la banqueta del Girona, l’entrenador ha apostat per Ramalho i Alcalá a l’eix de la defensa, parella que ha mantingut en les sis jornades que ha dirigit l’equip

Els dos defenses són els únics futbolistes de camp que ho han jugat tot amb el balear

Jonás Ramalho i Pedro Alcalá són els centrals de Pep Lluís Martí. No n’hi ha cap dubte, ja que en les sis jornades que fa que el tècnic balear està al capdavant de l’equip, ells dos han estat la parella titular a l’eix de la defensa, en el 4-2-3-1 que planteja l’entrenador. No han estat mai substituïts i ho han jugat tot. 540 minuts en total han disputat amb Martí, tots els possibles, una xifra a l’abast de cap altre jugador de camp. S’hi acosta el capità Àlex Granell, amb 533, i la iguala el porter Juan Carlos. Al tècnic li genera confiança aquest eix defensiu, que, amb els números a la mà, és indiscutible.

I és que Ramalho i Alcalá han fet tàndem a la rereguarda en vuit partits aquesta campanya. I el Girona no ha perdut en cap d’aquests duels, amb un bagatge de cinc victòries –Las Palmas (0-1), Extremadura (3-1), Tenerife (1-0), Fuenlabrada (2-0) i Lugo (3-1)– i tres empats –Alcorcón (0-0), Ponferradina (1-1) i Saragossa (3-3)–, i en quatre dels quals la porteria ha quedat a zero. “Quan tens jugadors que ho estan fent bé i que estan competint bé, trobo oportú seguir en aquesta línia de continuïtat”, va explicar Martí, que no coneix la derrota a la banqueta del Girona i no es planteja, de moment, fer canvis al darrere.

El de Barakaldo i el de Mazarrón són l’aposta del tècnic des del primer dia, gairebé per força, això sí. Quan va arribar a Girona, es va trobar amb Juanpe i Ignasi Miquel lesionats, i només quedaven com a jugadors alineables a l’eix de la defensa Ramalho, Alcalá i Santi Bueno. En vista d’això, el preparador mallorquí es va decantar per Ramalho i Alcalá, que es mantenen inamovibles, i han quedat sense possibilitats la resta de competidors per la posició. En aquestes sis jornades, Juanpe ha jugat 10 minuts, Ignasi Miquel no ha entrat en cap convocatòria i Bueno no ha canviat el seu rol: com amb Juan Carlos Unzué, continua inèdit, tot i haver estat convocat tres cops amb el nou entrenador. “Només en puc convocar divuit. M’encantaria posar-los a tots, però només n’hi caben divuit, i això és la meva feina”, va comentar el tècnic, que també va anunciar variacions. “En determinats moments sí que farem canvis, per circumstàncies del rival, per moments de forma o per entrenaments”, va indicar.

Des del curs de l’ascens

Les temporades de Ramalho i Alcalá al Girona acostumen a seguir una dinàmica similar. Junts a l’entitat blanc-i-vermella des de la campanya 2016/17, la de l’ascens a primera divisió, quan el basc, que va aterrar al club gironí l’estiu del 2013, va tornar del seu curs d’impasse al Bilbao Athletic, el 2015/16, just quan va arribar el murcià a Girona, comencen, a priori, amb un paper secundari, com a suplents, però acaben esdevenint titulars i tenint importància en l’equip. Torna a seguir aquest camí Ramalho, que aquest curs no va debutar fins a la jornada 6, abans d’acabar-se assentant en l’onze inicial. El defensa format a l’Athletic Club acumula ara deu partits, amb nou titularitats. Diferent és el cas d’Alcalá, que aquesta campanya ha trencat amb la tendència d’arrencar tastant la banqueta. Des del primer dia amb Unzué, ja fos amb defensa de tres o de quatre, va ser un fix, i és, amb divuit partits disputats, tots sortint des de l’inici, i amb 1.596 minuts, el jugador de camp que més ha participat de la plantilla. De fet, només s’ha perdut un partit i només ha estat substituït en un altre, i això fa que ja estigui a poc menys de 300 minuts de jugar més que en tot el curs passat.

Pedro ALCALÁ 18
partits
18
titularitats
1.596
minuts
6
porteries a zero
JUANPE Ramírez 12
partits
11
titularitats
990
minuts
6
porteries a zero
Santiago BUENO 0
partits
0
titularitats
0
minuts
0
porteries a zero
Jonás RAMALHO 10
partits
9
titularitats
813
minuts
4
porteries a zero
Ignasi MIQUEL 2
partits
2
titularitats
173
minuts
0
porteries a zero
* Pablo MAFFEO 1
partit
1
titularitat
90
minuts
0
porteries a zero *va jugar un partit de central

LA FRASE

Ho estan fent bé i estan competint bé. Trobo oportú seguir en aquesta línia de continuïtat
Pep Lluís Martí
TÈCNIC DEl GIRONA
Aquest curs han estat la parella de centrals en vuit partits, amb un bagatge de 5 triomfs i 3 empats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)