Girona

Tres són multitud

Els tres màxims realitzadors del Girona sumen 24 gols i el 85% del total de les dianes de l’equip, unes xifres a les quals cap més altre rival s’hi acosta

L’uruguaià, autor del 57% dels gols, menja a part, però els vuit que es reparteixen Borja García i Marc Gual deixen la resta de la plantilla amb uns números totalment irrellevants

Si als setze gols que ha marcat Cristhian Stuani s’hi sumen els vuit que es reparteixen a parts iguals Borja García i Marc Gual, entre aquests tres futbolistes es cruspeixen quasi tot el pastís dels gols del Girona. Més de la meitat se’l menja l’uruguaià, tot i que el madrileny i el badaloní també se’n poden endur un bon tros a la boca. La resta són engrunes.

Cap dels 21 equips restants de segona A té tanta dependència dels seus tres màxims golejadors com té el Girona. Stuani, Borja i Gual acaparen gairebé el 86% dels gols. Qui més s’acosta a aquest percentatge és l’Oviedo, amb tres futbolistes (Ortuño, 10; Yoel Bárcenas, 6 i Borja Sánchez, 3) que han marcat el 76% dels gols dels asturians (19 de 25). Els tres màxims realitzadors del Las Palmas (Viera, 10; Pekhart, 5 i Rubén Castro, 3) i els tres del Màlaga (Sadiku 6; Adrián 3 i Cortés, 3) signen el 75% de les dianes dels seus respectius equips.

Poc repartits

És evident que els equips que tenen més dependència dels seus tres màxims artillers són també dels que menys golejadors diferents tenen. En aquest sentit, el paradigma és el Las Palmas, que reparteix els seus 24 gols entre només cinc futbolistes (a banda de Viera, Pekhart i Rubén Castro, també han marcat Pedri i Narváez, tres gols cadascun). El Girona s’acosta a aquesta xifra ja que només sis jugadors han marcat. Més enllà dels 24 que acumulen Stuani, Borja i Gual, únicament Granell (2), Gumbau i Jonatan Soriano han sucat. En aquesta estadística, la curiositat és Gallar, que va marcar un gol en l’únic que partit que va jugar amb l’Osca però que no ha vist porteria en els disset que ja ha disputat amb la samarreta blanc-i-vermella. Com Gallar, hi ha jugadors cridats a marcar diferències amb gols que encara estan a zero, com Samu Saiz (14 aparicions), Diamanka (13) o fins i tot Jozabed, tot i que ha tingut menys oportunitats (6). Com el Girona, el Deportivo també té només sis golejadors i una dependència del 66,6% de la productivitat d’Aketxe (4), Kone (3) i Mollejo (3).

Els quatre primers classificats reparteixen molt millor els gols. L’Almeria, que és qui més n’ha fet (31), els ha repartit entre catorze futbolistes, dos dels quals són jugadors rivals que es van marcar en la seva pròpia porteria. El Cadis (27 gols) té 13 golejadors diferents (entre ells Alcalá, amb l’autogol) i l’Osca (23 gols) i el Fuenlabrada (25) tenen onze golejadors (un d’ells, d’un equip rival). Els aragonesos són els que menys depenen del seu trio de golejadors: Juan Carlos (4), Rico (3) i Raba (3) només signen el 43,4% dels gols del tercer classificat.

SIS GOLEJADORS

Dels 22 equips de plata, només el Las Palmas (5) té menys golejadors que el Girona

L’ALMERIA

És qui més marca (31) i qui millor reparteix els gols: els han fet 14 jugadors diferents

PER PERCENTATGE

El trio d’artillers de l’Oviedo ha fet el 76% dels gols i els del Màlaga i el Las Palmas, el 75%

PER GOLS

Rere el trident del Girona (24) hi ha el de l’Oviedo amb 19: Ortuño (10), Yoel (6) i Borja (3)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)