Girona

Sense Stuani, la foscor

El Girona s’encalla de manera preocupant quan no troba la inspiració del pitxitxi

La diferència de punts entre els partits amb gols de l’uruguaià (28 de 33) i sense (3 de 27) és bestial

La va tenir. Només una. Clara, això sí. Però no sempre surt cara. Cristhian Stuani va desaprofitar la millor ocasió del Girona a Los Pajaritos, on el conjunt de Pep Lluís Martí va presentar un balanç pobríssim en una de les seves versions més depriments. I sense l’encert del màxim golejador destacat de la categoria, el Girona no va trobar cap recurs alternatiu. Més enllà de Borja García, la col·lecció de talent no es tradueix en productivitat, i l’equip ho va tornar a pagar al camp del Numància. Apagadíssim, el Girona va tornar a fer evident que la dependència de Stuani és extrema. Els números parlen sols.

Totes les victòries del Girona tenen protagonisme golejador de Stuani. I quan el gran referent no apareix, els llums s’apaguen. El partit de divendres a Los Pajaritos és el novè de la temporada en què el davanter uruguaià no veu porteria, tot i que n’hi ha quatre en què li era impossible perquè ni tan sols hi era. Dels nou partits sense gols del pitxitxi, el Girona n’ha perdut sis i n’ha empatat tres. El balanç (3 punts de 27) és pèssim, molt més digne d’un equip enfonsat que d’un aspirant a tot. A l’altre extrem, hi ha la productivitat dels gols de Stuani. En els onze partits en què ha vist porteria –amb dos hat-tricks i un doblet–, el Girona ha assegurat nou victòries, ha empatat un partit –en la penúltima sortida, a La Romareda– i només n’ha perdut un, al Carlos Tartiere, en el duel que va significar l’acomiadament de Juan Carlos Unzué. El balanç és de 28 punts de 33, res a veure amb el dels dies en què Stuani no troba la inspiració o directament no hi és.

Acumulació estèril

Al camp del Numància, Pep Lluís Martí va jugar d’entrada amb Borja García, Samu Sáiz i Jairo a la segona línia, darrere de Stuani. Més endavant, va fer entrar Marc Gual (per Jairo) i Àlex Gallar (per Gumbau, ja assumint més riscos). Però per més futbolistes de potencial ofensiu que acumulés, els gironins no eren capaços de fer tremolar la línia defensiva del Numància ni de fer intervenir gaire el porter Dani Barrio. Una setmana més, descomptant-hi Stuani i Borja García, el talent ofensiu en què tant ha invertit el Girona va ser improductiu. Quan li van preguntar si el preocupava que no hi hagués un pas endavant en aquest sentit, Martí deia: “Em preocupa tot. Tenim jugadors que tard o d’hora marcaran. Tenen gol.” El fet és que, després de 20 jornades, ni Àlex Gallar ni Samu Sáiz han marcat cap gol amb el Girona, que sols té sis golejadors: Stuani (16), Borja García i Marc Gual (4), Granell (2) i Jonatan Soriano i Gumbau (1). Una setmana més, tampoc hi va haver cap argument en l’estratègia, i el Girona continua sense celebrar cap gol d’un defensa.

L’Osca també falla

El Girona lamentava l’oportunitat perduda de pressionar els rivals. L’Osca també va fallar, a Miranda, on va encaixar la segona derrota seguida. Els gironins, que han baixat al sisè lloc avançats pel Saragossa, sabran avui a quants punts de la zona d’ascens directe acaben la jornada. En el pitjor cas (si l’Almeria guanya), seran set punts.

1. Girona-Sporting* 1-1
2. Albacete-Girona* 1-0
5. Cadis-Girona 2-0
6. Almeria-Girona* 3-1
8. Osca-Girona 1-0
11. Girona-Elx 0-2
13. Girona-Alcorcón 0-0
16. Ponferradina-Gir.* 1-1
20. Numància-Girona 2-0
(*) Stuani no va jugar per lesió (jornades 1 i 2), per sanció (6) i per convocatòria amb la selecció uruguaiana (16)
9 partits
3 empats
6 derrotes
3 punts de 27
3. Girona-Màlaga 1-0
4. Girona-Rayo 3-1
7. Girona-Las Palmas 1-0
9. Girona-Deportivo 3-1
10. Racing-Girona 0-3
12. Oviedo-Girona 4-2
14. Extremadura-Girona 1-3
15. Girona-Tenerife 1-0
17. Girona-Fuenlabrada 2-0
18. Saragossa-Girona 3-3
19. Girona-Lugo 3-1
11 partits
9 victòries
1 empat
1 derrota
28 punts de 33
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)