Girona

Stuani va a un altre ritme

L’uruguaià, que ha marcat en les deu victòries del Girona en la lliga, es distancia en la llista de màxims golejadors de segona A

Marca cada 92 minuts de mitjana, acapara el 58% dels gols de l’equip blanc-i-vermell i acumula ja dos ‘hat-tricks’ i dos doblets

Amb un golàs de falta, Aday Benítez va estrenar el seu compte i es va convertir en el setè golejador del Girona. El futbolista de Sentmenat trencava una sèrie de vuit gols seguits a Montilivi amb la mateixa firma. Cristhian Stuani, l’encarregat de superar la sequera de l’equip en la lliga en el minut 6, també va ser qui va dur la tranquil·litat a Montilivi després de la fase de dubtes amb el 2-1 de l’Extremadura. Un dia més a l’oficina per al davanter uruguaià, que progressa a un ritme que cap més jugador de segona A pot seguir.

En poc més de mitja lliga, Stuani ja acumula dos hat-tricks i dos doblets. S’enfila fins als 18 gols, amb l’afegit que s’ha perdut quatre partits de lliga. Amb 18 dianes en 19 jornades, la mitjana és de 0,95 gols per partit, molt distanciat dels seus perseguidors en la llista de golejadors (el segueix Jonathan Viera, ja fora de Las Palmas, amb 0,77). L’uruguaià, que triga de mitjana 92,2 minuts a veure porteria, agafa, gràcies als dos gols contra l’Extremadura, un avantatge de quatre dianes respecte al segon futbolista més inspirat de plata, Luis Suárez (Saragossa).

A 4 dels 22 d’Albacete

Stuani s’acosta molt als seus millors registres. Li falta un sol gol per atrapar els 19 amb què va tancar la temporada passada, i tres per arribar als 21 amb què va enlluernar tothom en la primera temporada del Girona a l’elit. I el seu sostre com a futbolista professional, els 22 gols que va marcar la temporada 2009/10 a segona A amb l’Albacete, també són molt a l’abast. Si continua inspirat, el davanter no trigarà a assolir el seu rècord la temporada en què ho té més ben encaminat per acabar com a màxim golejador, una de les assignatures que té pendents.

No hi ha cap més golejador amb tanta responsabilitat en el col·lectiu com Stuani, que acapara el 58% dels gols del Girona en la lliga. L’equip, de fet, només ha guanyat partits de lliga (10) quan l’uruguaià ha vist porteria. I és especialment reveladora la dependència a Montilivi. Dels 18 gols que els gironins han marcat a casa –són el segon millor equip com a local–, 14 són obra del pitxitxi. Només Borja García (2), Marc Gual i Aday, que es va estrenar contra l’Extremadura, l’acompanyen. A camp contrari, el rendiment dels gironins és molt més pobre, i queda reflectit en els quatre gols que ha celebrat Stuani, 14 menys dels que ha aconseguit davant l’afició gironina.

14
gols
dels 18 que ha marcat el Girona a Montilivi són de l’uruguaià. Els altres, de Borja (2), Gual i Aday

CAP AL SOSTRE

És a un sol gol dels 19 del curs passat i a 3 dels 21 en l’estrena del Girona a primera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)