Un altre partit depriment del Girona lluny de Montilivi (1-0)

Desena derrota. El Girona juga a remolc del marcador a Tenerife des del minut 7, és incapaç de reaccionar i ja està a onze punts de l’ascens directe

El Girona ha encaixat la desena derrota (en 24 jornades de lliga) desprès d’haver estat incapaç de reaccionar a l’1-0 del Tenerife en el minut 7 de partit. Els blanc-i-vermells, que tenen un balanç a fora de 8 punts de 36 possibles, han fet un partit depriment contra un rival més aviat limitat però força més generós en l’esforç. La victòria de l’Almeria a Extremadura (1-2) complica encara més la situació dels gironins, que ja estan a onze punts de l’ascens directe i han tornat a sortir de la zona de play-off.

Per si no era prou gran la ferida lluny de Montilivi, al Girona li ha tocat de seguida anar a remolc del rival per culpa d’una passada horitzontal, tova, previsible i inexplicable de Diamanka que s’ha convertit gairebé en una assistència per a Nahuel, que ha convertit el regal del senegalès en l’1-0 a favor del Tenerife després d’una conducció i un xut creuat.

Amb l’1-0 en el minut 7, els locals s’han fortificat i no han tingut manies a l’hora de frenar els blanc-i-vermells. Als canaris ni tan sols els ha importat fer faltes i més faltes (l’àrbitre s’ha guardat les targetes a la butxaca) perquè el Girona ha continuat amb els problemes habituals a l’hora de rematar-les. Només un cop franc de Gumbau ha estat rematat de cap per Diamanka (30’), desviat. En els atacs organitzats, únicament Stuani s’ha trobat amb una bona situació de xut, però el central Alberto ha tapat bé porteria (20’). En el tram final de la primera meitat, Pep Lluís Martí ha hagut de moure fitxa perquè s’ha lesionat Jonatan Soriano, substituït per Brandon Thomas (45’). Uns minuts abans, el golejador local Nahuel també ha hagut de deixar la gespa per lesió.

No han millorat les coses en la segona meitat més enllà d’un domini absolutament estèril dels blanc-i-vermells contra un rival cada vegada més cansat. Stuani li ha donat mig gol a Brandon, però el fitxatge d’hivern no ha rematat gens bé (62’). Pep Lluís Martí ho ha provat primer amb Jozabed (ha tingut la millor ocasió dels visitants, però el seu xut s’ha perdut arran de pal 64’) i amb Gallar. El Tenerife, però, s’ha defensat amb encert i ha acabat celebrant un triomf cabdal en la seva lluita per sortir de la zona baixa.