Girona

La copa ja no ho cura tot

de mal agafar · La crisi del Girona en la lliga fa que l’eliminatòria d’avui quedi en un segon pla, amb l’afegit de les inclemències meteorològiques i que l’atractiu del Vila-real, tot i ser un primera, és relatiu altres prioritats · Amb el factor camp a favor, els vuitens són a un triomf, però sembla que el torneig del KO ja fa més nosa que servei

La paradoxa de la copa fa que eliminar avui un rival de primera divisió i passar a vuitens de final pugui ser més contraproduent que no pas arribar al final del trajecte i aparcar definitivament el torneig del KO. De fet, i afegint-hi símils de boxa, el conjunt de Pep Lluís Martí està tan grogui en la lliga que gairebé seria una temeritat continuar viu en la copa. D’entrada perquè afegiria un partit extra la setmana vinent (entre els duels, ja de moltíssima rellevància contra l’Oviedo i el Fuenlabrada) i perquè a la plantilla ja comença a haver-hi futbolistes lesionats i amb el dipòsit de reserva encès, i només som al gener. I encara que a vuitens et pugui tocar el Barça, el Madrid o l’Atlético, també et poden tocar un Granada, un Leganés, un Mirandés o un Tenerife. I la prioritat a can Montilivi, encara que l’ascens directe sembli ser una utopia, és la lliga.

Poc ambient

No s’espera una bona entrada. Al contrari. El Vila-real, tot i ser un primera i tenir un potencial esportiu notable, no és ni dels rivals més llaminers per als aficionats del Girona ni dels que arrossega més seguidors a camp contrari. La decisió del club de fer passar per taquilla l’abonat i el soci (i amb decisions difícils de justificar i una marxa enrere a la desesperada) també ajudarà ben poc a fer que les grades presentin un bon aspecte. I si, com sembla, el temps fa la guitza, la sorpresa seria que hi haguessin més de 3.000 espectadors reptant el fred i la pluja.

Els grocs, favorits

Tot i que els dos equips faran rotacions, no hi ha cap dubte que la cara B del Vila-real continua tenint força més potencial que la del Girona. Els futbolistes blanc-i-vermells se n’han sortit prou bé contra un líder de tercera com el Linares (1-2) i un líder de segona B com el Cartagena (2-4), malgrat que en l’anterior eliminatòria es va salvar del KO en l’últim sospir gràcies a un gol d’Ignasi Miquel més enllà del minut 94 que va conduir a la pròrroga.

El Vila-real ha hagut de jugar també contra un tercera divisió i un segona B, però de perfil força més baix que els rivals del Girona (va guanyar 0-5 el Comillas i 1-2, l’Oriola), tots dos en la zona baixa dels seus respectius grups.

El Girona tindrà a favor per primer cop el factor camp. I amb el nou format de copa –els setzens també són a partit únic, com ho serien els hipotètics vuitens, que els blanc-i-vermells també jugarien com a locals–, l’equip de Martí ha arribat a l’eliminatòria on el Girona va començar la competició com a equip de primera. Aleshores, els d’Eusebio van superar l’Alavés i l’Atlético, i van caure en quarts contra el Madrid.

ELS LOCALS

Per arribar fins aquí, el Girona ha hagut de suar a Linares (1-2) i a Cartagena (2-4)

ELS GROGUETS

S’han enfrontat també a un 3a i un 2a B, però de perfil més baix (Comillas, 0-5 i Oriola, 1-2)

EL PEATGE

Accedir a vuitens afegiria un partit la setmana que ve, entre l’Oviedo i el Fuenlabrada

POC AMBIENT

L’abonat paga, el fred està garantit i s’espera una entrada molt pobra a Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)