Territorial

Un ascens al sac, la lluita per la promoció i molt patiment

De tot. El Girona B cavalca amb pas ferm cap a tercera, el Palamós disputa frec a frec la segona plaça amb el Vic, i l’Escala, el Lloret, la Jonquera i el Llagostera B volen evitar tant sí com no el descens

La primera catalana ha arribat a l’equador de la lliga i els equips gironins ja tenen clar quins han de ser els seus objectius fins al final de la campanya. El Girona B hauria de certificar l’ascens a tercera aviat si manté el ritme de punts actual, el Palamós vol lluitar per la plaça de promoció amb el Vic, i qui sap si algun convidat més –el Manlleu ve des del darrere amb força–, i la resta dels representants de la demarcació tenen l’objectiu comú d’evitar les posicions fatídiques de descens o descens compensat que es puguin generar.

El Girona B suma 44 punts i és el millor líder entre els dos grups –la Muntanyesa també n’ha sumat 44 però amb un partit més–. Els gironins acumulen 1.178 minuts sense encaixar ni un sol gol i els dos que han rebut han estat des del punt de penal, una bestiesa que els ha de catapultar a tercera al més aviat possible. Els d’Axel Vizuete tenen un marge de 14 punts respecte al Vic, equip amb el qual van empatar en la darrera jornada de la primera volta (0-0).

El Palamós es manté viu en la lluita per la segona plaça, que dona dret a jugar la promoció –algun curs s’ha convertit en plaça d’ascens directe–. Els palamosins van encadenar tres derrotes –una precisament contra el Vic (1-4)– que l’obliguen a fer una bona segona volta si volen aconseguir l’objectiu. De moment, els de Joan Mármol continuen perfilant la plantilla per buscar la competitivitat màxima.

L’Escala i el Lloret lluiten per trobar la regularitat que els permeti no patir al final de la temporada. Els empordanesos van tenir un tram crític en què van sumar un sol punt de divuit i van fer anar en orris un inici més que notable per a un equip que acabava de pujar des de la segona catalana amb una plantilla amb pocs canvis respecte al curs passat. Els selvatans, uns veterans de la categoria i curats d’espants i patiments, tornen a demostrar la seva solidesa a casa, on habitualment sumen la majoria de punts de la campanya. Els lloretencs han aconseguit quatre dels cinc triomfs com a locals, però una de les xacres que els persegueixen és la sagnia de gols en contra, que s’enfila als 31, el que n’ha rebut més juntament amb el Rubí i el Sabadell Nord.

La Jonquera acaba els partits amb alegria o decepció, i és que no ha empatat cap matx. Abans del darrer, contra el cuer, va passar un tram en què va fer un sol gol en sis partits, un fet que li va complicar la classificació. Els fronterers tenen clar que hauran de lluitar fins al final.

GIRONA B (1R)

Té un marge de 14 punts amb el segon i acumula 1.178 minuts sense rebre cap gol

PALAMÓS (3R)

Tres derrotes consecutives, una contra el Vic, li van fer perdre pistonada

L’ESCALA (10È)

Va tenir un tram negat amb un sol punt de divuit de possibles però s’ha refet

LLORET (11È)

A casa torna a ser un equip sòlid (4 dels 5 triomfs) però és un dels més golejats (31 gols)

LA JONQUERA (14È)

Abans del darrer partit va tenir un tram en què va fer un gol en una sèrie de sis partits

LLAGOSTERA B (16È)

La millora recent –una derrota en quatre partits– no és suficient per sortir del pou

Un únic canvi a les banquetes

Entre els sis representants gironins a la categoria només hi ha hagut un canvi d’entrenador i el va fer el pitjor classificat, el Llagostera B. Juan Francisco Gómez, Pini, a qui el club llagosterenc va ascendir provinent del juvenil C blau-i-vermell, va agafar les regnes d’un equip molt jove i nou a l’estiu, però tot just en la quarta jornada va ser destituït amb el conjunt llagosterenc últim sense cap punt. En el seu lloc, el Llagostera va posar-hi Vicenç Fernández, tècnic que ja havia acabat la campanya passada dirigint l’equip quan Salva Jaspe va fitxar per l’equip femení de l’Espanyol. Amb el nou tècnic, el filial ha millorat registres, però no ha estat suficient per escalar posicions en la taula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)