Girona

La victòria o el pànic

El Girona, negat a camp contrari, té prohibit fallar a Montilivi si no vol entrar en estat depressiu just abans de tancar el mercat d’hivern (20.30h)

Després de perdre quatre dels últims cinc partits, guanyar és vital per no allunyar-se fins i tot de la zona de ‘play-off’

L’Oviedo busca punts per sortir de la zona de descens

L’Oviedo, amb la seva primera victòria al Carlos Tartiere, va fer caure el 20 d’octubre Juan Carlos Unzué, que va viure l’endemà el seu últim dia com a entrenador del Girona. El conjunt asturià, que només ha celebrat un altre triomf davant la seva afició en tota la lliga, es torna a encreuar en el camí dels gironins (20.30h), ara en una situació encara més compromesa. El relleu d’Unzué, Pep Lluís Martí, tampoc ha aconseguit redreçar el rumb de l’equip més car amb molta diferència de segona A. El marge de temps s’escurça i les solucions no arriben. En estat d’angoixa, el Girona té la necessitat d’assegurar els tres punts en el partit que tanca la 25a jornada. Qualsevol altra cosa que no sigui el triomf només servirà per entrar en estat depressiu cinc dies abans que s’abaixi la persiana del mercat d’hivern, on el club tampoc ha trobat de moment el remei que curi els mals.

Amb l’ascens directe cada cop més inabastable, el risc ara és allunyar-se fins i tot de la zona de play-off, un objectiu de mínims que des del mateix club es veia molt curt a l’estiu i que cada cop més s’entreveu com el mal menor. L’equip és incapaç de trobar un camí mínimament regular i fiable, un mal que arrossega des de l’arrencada. Unzué va caure després de sis derrotes en dotze jornades, però és que l’equip ha perdut quatre de les cinc últims cites en la lliga. L’avaria greu s’explica bàsicament perquè les seves prestacions a camp contrari són raquítiques, amb només dues victòries i 8 punts dels 36 en joc. Sort en té encara que, davant l’afició, té un bon nivell de productivitat, i això que les sensacions tampoc acaben de ser convincents. Els números diuen que el Girona ha celebrat a Montilivi vuit de les seves deu victòries de la temporada, i farà bé l’equip d’allargar els bons números com a local per no acabar d’activar totes les alarmes.

L’Oviedo arriba a Montilivi amb Alfredo Ortuño –l’heroi de la permanència del Girona del 2014– de referent, i amb molta necessitat de punts per sortir de la zona de descens. Els asturians, amb deu punts menys, acumulen les mateixes derrotes que el Girona. L’equip de Javi Rozada encadena cinc jornades sense guanyar –3 punts de 15 possibles, l’últim dels quals a última hora diumenge passat contra l’Osca– però ha guanyat més partits a camp contrari (tres) que al Tartiere (dos).

I l’ambient?

El Girona torna a l’escenari on dimecres, en ple temporal, es va viure l’entrada més pobra des de l’arribada a segona A (928 espectadors), en la cop contra el Vila-real. En la lliga, l’afició sempre ha ofert una bona resposta en nombre de públic. Una altra cosa serà l’ambient que es pugui viure avui, sobretot si van mal dades.

SORT DE CASA

L’equip s’agafa a la versió de Montilivi, on ha obtingut vuit dels seus deu triomfs

EL RECORD

L’Oviedo va fer caure Unzué, per la sisena de les deu derrotes dels gironins en la lliga

L’AVÍS

Ha fet tres punts dels últims quinze però ha guanyat més partits a fora que al Tartiere
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)