Lluny del rendiment immediat

L’únic fitxatge d’hivern que ha fet fins ara el Girona ha intervingut en els quatre partits possibles, però no ha estat titular en la lliga ni ha signat cap actuació destacada

Acumula 159 minuts i no ha estat inspirat de cara a porteria, tot i que a Tenerife va tenir una gran ocasió per fer l’1-1 i contra l’Oviedo, per marcar el 2-1

Brandon Thomas no seria allò d’arribar i moldre. El balear, incorporat el 13 de gener, ha intervingut en tots els partits possibles –tres de lliga i un de copa–, però no ha protagonitzat encara cap actuació convincent ni que hagi contagiat unes dosis d’optimisme en un equip que no troba ni un cop d’efecte ni una regularitat. L’energia que va exhibir en la roda de presentació no s’ha traduït a la gespa, tot i que, si hagués transformat dues oportunitats que ha trobat, segurament es parlaria d’una gran troballa.

A Tenerife, va tenir als seus peus el gol de l’empat després d’una assistència descomunal amb l’esperó de Cristhian Stuani, però Brandon no va fer un bon primer control i, tot i conservar una posició d’avantatge per retratar Dani Hernández, li va sortir un xut escarransit i centrat. Hauria estat l’1-1 (62’) i possiblement el punt d’inflexió que buscava el Girona per capgirar el partit.

Diumenge, també hauria pogut fer el 2-1 a les acaballes del partit (88’). Altre cop Stuani va ser el seu assistent de capçalera, aquest cop pentinant una pilota que va deixar sol l’exfutbolista d’Osasuna, però no va estar prou diligent i quan va rematar ho va fer forçat després que el central de l’Oviedo li recuperés terreny i li tanqués l’angle de xut. La pilota, com a Tenerife, va acabar a les mans de Lunin.

Tres suplències en lliga

Tot i venir d’un primera divisió i estar en plenitud física, Brandon Thomas no ha estat titular en cap dels tres partits de lliga. El balear va debutar a Montilivi contra l’Extremadura –va rellevar Gual en el minut 70– i va veure el 3-1 des de la gespa, tot i que no va intervenir en l’acció. A Tenerife, Brandon Thomas va sortir quan el primer acte estava pràcticament acabat per la lesió de Jonatan Soriano i va tenir poca incidència en els segons 45 minuts, a banda de l’acció en què hauria pogut fer l’1-1. Diumenge, tampoc va ser una aposta inicial de Pep Lluís Martí en la mitja punta i quan va saltar a la gespa en el minut 71 (va ser el primer canvi, i va entrar per Jairo), la seva presència va ser gairebé testimonial fins que va perdonar el 2-1.

En la copa, contra el Vila-real, Brandon va ser titular a la mitja punta (amb Gallar i Diamanka) però no va completar el partit i quan va ser rellevat per Carlos Martínez en el minut 75, el partit estava liquidat (0-3).

El gol perdut

Brandon no és, ni de bon tros, l’únic futbolista del Girona a qui el gol està girant l’esquena. De fet, només set companys dels 22 que han jugat i que no són porters han vist porteria. I hi ha casos molt pitjors que el del balear, que només acumula 84 minuts en tres estonetes de lliga.

Cap defensa ha celebrat encara un sol gol en la competició estatal, però hi ha futbolistes de tall ofensiu que han superat els 1.000 minuts i que encara s’han d’estrenar. El cas més flagrant és el d’Àlex Gallar (1.092 minuts sense gol amb el Girona i 90 amb un gol amb l’Osca), però també Jairo (1.323), tot i que no té teòricament l’olfacte del sabadellenc. Diamanka, Jozabed i Samu Saiz (a punt de reaparèixer després d’un mes i mig de baixa) també són casos de futbolistes dels quals s’esperava molta més productivitat ofensiva que la nul·la mostrada fins ara.