2a divisió FEF

La mala ratxa de sempre

2a divisió B. El Llagostera, que encadena sis jornades sense guanyar, ha viscut moments delicats en les sis temporades que ha jugat en la categoria de bronze, fins i tot el curs de l’ascens

El 14 de desembre el Llagostera saltava d’alegria. En el duel vibrant i carregat de polèmica contra l’Olot els gironins tocaven la glòria gràcies a un gol de Sascha en el temps afegit que deixava els d’Alsina molt a prop de les posicions de promoció d’ascens i amb deu minuts de marge respecte al descens. Però des de llavors als llagosterencs se’ls resisteix la victòria. Sis partits en què els tres punts s’escapen de les mans de maneres diferents. En alguns perquè el rival els passa per sobre, com va ser el cas de diumenge al camp del Vila-real B (4-); en altres l’empat reflecteix la igualtat sobre el terreny de joc, i en altres, com ara el partit contra el Prat (1-1), el Llagostera mereixia un triomf que no va arribar. En definitiva, els llagosterencs ja fa gairebé dos mesos que troben a faltar una victòria que tornaria a donar a l’equip aquella sensació de tranquil·litat absoluta.

No és que aquesta mala ratxa, amb tres punts dels últims divuit en joc, hagi complicat molt la situació del Llagostera en la classificació, perquè els d’Alsina continuen desens en la taula, classificats per jugar la copa i amb vuit punts de marge respecte al descens. El que sí que ha canviat és la distància respecte a la zona alta –un somni inabastable–, que és de deu punts. El que sí que ha fet la sèrie de sis partits sense guanyar, que es podria allargar a només una victòria en els últims deu partits, és fer aparèixer els primers fantasmes del curs. De moment dels que no espanten, però sí dels que et fan posar alerta. I és que el que ha canviat no són només els resultats, sinó també les sensacions que transmet l’equip, que no són igual de bones. La dificultat per marcar –un gol en cinc partits– i la falta de la intensitat habitual en alguns moments dels últims partits obliguen els llagosterencs a reaccionar aviat.

Sis anys igual

Per molt que sembli que el Llagostera passa un mal moment, però, el cert és que no és una novetat per als d’Oriol Alsina. I és que en les sis temporades que els llagosterencs han competit en la categoria de bronze sempre han viscut ratxes similars en què la victòria s’ha resistit. De fet, la pitjor sèrie sense els tres punts va ser la temporada 2012/13, en què el Llagostera només va encadenar cinc partits sense guanyar, amb quatre derrotes i un empat. Per contra, la pitjor ratxa dels blau-i-vermells sense aconseguir el triomf a segona B és de vuit partits i es va produir fa dues temporades. En la de l’estrena el Llagostera no va guanyar fins a la jornada 9; i en la 2016/17, va arribar a mig curs com aquest any. En cap dels dos casos estar vuit partits sense guanyar va generar problemes per a la permanència.

El més curiós del cas és que el Llagostera ja havia estat sis partits sense guanyar en dos cursos més i van acabar d’una manera molt diferent. El curs 2013/14 va ser en el tram final però l’equip es va proclamar campió i va acabar pujant, mentre que el curs 2017/18 la mala ratxa va ser a l’inici i el curs va acabar amb el descens a tercer.

Curs 2011/12
8 partits. De la jornada 1 a la 8
Llagostera-Ontinyent 1-2
Atl. Balears-Llagostera 2-0
Llagostera-Olímpic 0-2
Mallorca B-Llagostera 2-0
Llagostera-Badalona 0-0
Saragossa B-Llagostera 0-0
Llagostera-Reus 2-2
Dénia-Llagostera 2-0
Curs 2012/13
5 partits. De la jornada 13 a la 18
Llagostera-Oriola 0-1
Espanyol B-Llagostera 1-1
Nàstic-Llagostera 2-0
Llagostera-Badalona 0-2
L’Hospitalet-Llagostera 2-0
Curs 2013/14
6 partits. De la jornada 29 a la 34
Llagostera-Olímpic 3-3
V. Mestalla-Llagostera 0-0
Llagostera-Alcoià 1-1
Olot-Llagostera 1-0
Llagostera-Badalona 2-2
Nàstic-Llagostera 1-0
Curs 2016/17
8 partits. De la jornada 13 a la 20
Atl. Llevant-Llagostera 2-0
Llagostera-V. Mestalla 1-1
Eldenc-Llagostera 2-0
Llagostera-Badalona 2-2
Lleida-Llagostera 2-1
Llagostera-l’Hospitalet 1-1
Prat-Llagostera 1-1
Espanyol B-Llagostera 2-0
Curs 2017/18
6 partits. De la jornada 3 a la 8
Llagostera-Ebre 1-2
Vila-real B-Llagostera 0-0
Llagostera-Formentera 0-1
Mallorca-Llagostera 4-0
Llagostera-V. Mestalla 2-2
Lleida-Llagostera 1-0
Curs 2019/20
6 partits. De la jornada 18 a la 23
Espanyol B-Llagostera 3-1
Llagostera-Badalona 0-0
Llagostera-Nàstic 0-0
Eixea-Llagostera 1-0
Llagostera-Prat 1-1
Vila-real B-Llagostera 4-1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)