Remar molt per a no res

3a divisió. El Figueres s’avança en el primer temps però acaba perdent contra un Europa que remunta i demostra ser un candidat a jugar el ‘play-off’

Europa 2 figueres 1

EUROPA:Priego, Kilian (Guillem, 77’), Àlex Cano, Alberto, Pastells, Prats, Uri, Alfons Serra (Puerto, 84’) David Jiménez, Jordi Cano i Èric (Joel Jorquera, 72’).FIGUERES:Romans, Gabri Vidal, Gallardo, Uri Ayala, Mario, Pol Tarrenchs, Pol Blay, Bora, Duba (Gelmà, 33’), Ousman (Enzo, 52’) i Iván Vidal (Pepu, 68’).GOLS:0-1 (39’) Gelmà. 1-1 (50’) Èric. 2-1 (87’) Joel Jorquera.ÀRBITRE:Mancera Antón.T.G.:A Uri, Pol Blay, Gabri Vidal, Bora i Gallo.T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 600 espectadors al Nou Sardenya.

El Figueres va caure amb honor contra l’Europa en la seva visita al Nou Sardenya, un dels camps més complicats del grup (2-1). La Unió es va avançar amb un gol de Gelmà (39’), però en la segona part els escapulats van tenir les millors opcions i gràcies a Èric (50’) i Joel Jorquera (87’) van remuntar.

En l’inici, el poder físic del mig del camp figuerenc es va anar imposant a poc a poc i les arribades per banda de Duba i Tarrenchs van ser cada vegada més freqüents. L’Europa intentava avisar amb transicions ràpides que tenien Jordi Cano com a protagonista, però els de l’Alt Empordà van començar a generar ocasions passat l’equador del primer acte. En el 23’, Iván Vidal va provar la jugada individua,l però Pastells en última instància va bloquejar el xut i, en el 32’, Tarrenchs va poder superar Priego amb un xutàs des de la frontal que el porter va rebutjar a corner. Els avisos figuerencs van traduir-se en gol en el 39’, quan, després d’una sacada de banda, entre diversos rebutjos locals i rematades visitants, Gelmà va ser contundent i va enviar l’esfèrica a dins de la porteria rival.

La diana va despertar l’Europa, que, ja abans del descans, va posar a prova Romans a través d’una rematada des de la llarga distància de Prats (45’). Només començar la segona part, Èric va conduir en camp contrari i es va treure de la màniga un xut que va sorprendre el letó (50’).

L’1-1, dona ales als locals

La Unió va intentar no perdre joc posicional i va mantenir una bona pressió en camp contrari, però l’Europa va ser més contundent i profund. En el 66’, Jordi Cano va posar un regal en forma de centrada a David Jiménez, que no va rematar bé a dins de l’àrea. El mateix atacant no va controlar bé quan es quedava sol davant Romans (70’) i, poc més tard, Joel Jorquera va caçar un rebuig al segon pal, però va enviar la pilota per damunt del travesser, en les ocasions més perilloses que van asfixiar una mica els de Salamero, fins que, en el 87’, Joel Jorquera va donar el gol del triomf escapulat, ja sense temps de reacció figuerenca, tot i els intents a la desesperada amb pilotes penjades.