Girona

Ben madurat i mal rematat

El Girona, de menys a més, s’avança a Miranda a un quart d’hora del final, però l’alegria del 0-1 no dura ni deu minuts i acaba perdent dos punts preciosos

El vent fa la guitza als dos equips, que només troben el gol des dels onze metres (Stuani 74’ i Matheus 83’)

mirandés 1 girona 1

MIRANDÉS:Limones; Carlos Julio, Sagnan (Kijera 66’), Odei, Franquesa; Álvaro Rey (Matheus 72’), Malsa, A. Sánchez, Guridi; Íñigo Vicente (Álvaro Peña 86’) i Marcos André.GIRONA:Riesgo; Maffeo, Ramalho, Juanpe, Mojica; Granell, Gumbau; Gallar (Brandon 65’), Samu Saiz (Jozabed 89’), Jairo (Borja García 73’); i Stuani..GOLS:0-1 (74’) Stuani, de penal. 1-1 (83’) Matheus, de penal..ÀRBITRE:Pulido Santana, del comitè canari.T.G.: als locals, Malsa (78’), Limones (81’) i el tècnic Andoni Iraola (45’), i als visitants Maffeo (79’), Mojica (85’),T.V.: cap..PÚBLIC:3.016 espectadors a Anduva.

Doncs, dels cinc escollits per a les dues places d’ascens directe, al final només va guanyar el Cadis, que era possiblement el que estava més acollonit de tots (l’Almeria de Guti, també déu-n’hi-do com deu estar) després d’anar veient cada cop més a prop pel retrovisor els seus perseguidors i pensant que l’avançarien amb la facilitat que en el ciclisme el pilot engoleix el típic escapat que fa l’etapa en solitari. Però, en el futbol, els estats d’ànim poden canviar d’una jornada a l’altra com el dia i la nit. I el Cadis ara torna a regnar amb solvència i amb les piles carregadíssimes. I el Girona, que ho tenia tot de cara perquè el seu cap de setmana fos tan rodó com el del líder, es va acabar deixant dos punts preciosos a Miranda després d’haver fet el més difícil: marcar el 0-1 a un equip que semblava que llançaria la tovallola després del gol de Stuani i que començaria a pensar exclusivament en la semifinal de copa de dimecres. La victòria ho era tot per als de Pep Lluís Martí, que haurien assaltat el tercer lloc amb un 14 de 18 i s’haurien situat a quatre punts de l’ascens directe. Idíl·lic. Però el VAR va veure unes mans de Granell que l’àrbitre no havia vist i l’1-1 va caure com una llosa a sobre dels visitants, que finalment ni són tercers ni han retallat diferències respecte al segon.

Va ser un partit ben madurat pel Girona, però mal resolt quan tot se li va posar de cara en el tram final. A Anduva, el gran protagonista va ser el vent, que va bufar de mala manera durant tot el duel. El Mirandés no s’hi va adaptar quan el va tenir favor en la primera part i el Girona, en canvi, ho va fer millor que el seu rival després del descans quan bufava d’esquena. L’alegria del 0-1, però, no li va durar ni deu minuts i quan va encaixar l’1-1, el cop va ser molt dolorós i els visitants no van saber aprofitar ni els set minuts que encara quedaven ni els sis que hi va afegir l’àrbitre.

Primer acte de mínims

Va sorprendre la petita revolució que Pep Lluís va fer en l’onze, no tant pel que fa als titulars, sinó pel fet de veure a la banqueta futbolistes com Brandon Thomas i sobretot Borja García. El tècnic, però, va optar per injectar frescor (de qualitat n’hi ha de sobres en la plantilla) en un tram de campionat en què les cames tindran un paper fonamental, perquè els partits, i ja en són 30, comencen a passar factura en el global de la temporada. Només cal veure la frenada i els dubtes dels equips del vagó capdavanter, que no fa gaire semblaven disparats.

El vent va marcar un primer acte en què el Girona el va tenir en contra. Van ser 45 minuts per llençar directament a les escombraries si s’han de valorar pel futbol que hi va haver. Tots dos equips, més concentrats a intentar que el rival no generés que no pas a procurar dominar a través de la pilota. I, tenint en compte el vent de cara, que el Girona se n’anés al descans sense que els d’Iraola enviessin un sol xut entre els tres pals va ser una petita victòria. En atac, el Girona va fer ben poca cosa. Sagnan va guanyar els pocs cos a cos que va tenir amb Stuani, a qui tampoc van arribar pilotes netes perquè cada cop que Jairo, Samu i Gallar intentaven controlar la pilota i aixecar el cap, ja tenien dos o tres jugadors del Mirandés a sobre. El Girona tampoc va explotar bé les bandes ni va tenir en cap moment el control absolut de la situació. Tampoc el Mirandés, tot i que els locals van elaborar un pèl més a prop de l’àrea de Riesgo, però es van oblidar d’una cosa essencial: mirar la porteria i provar el xut des de la mitjana i llarga distància.

Fan el més difícil

Tot i un ensurt per una xilena de Malsa, el Girona de seguida va fer un pas endavant en bloc i el Mirandés es va haver de replegar. Els visitants van aconseguir fer circular sovint la pilota a la frontal de l’àrea de Limones, que va haver d’estar a l’aguait en tres o quatre rematades i un parell de centrades. Martí va cargolar encara més els locals, als quals els començava a faltar benzina, amb l’entrada de Brandon i de Borja (no va ser tampoc el partit del desbloqueig de Gallar, que continua perseguint el partit que li permeti fer el clic). I quan va arribar l’1-0 de penal (Odei va tallar amb les mans una centrada de Samu Saiz), tot semblava fet, perquè el partit feia pinta que qui marqués primer, se l’enduria.

Però els locals, que per primer cop començaven a pensar en la copa, van tornar a la vida a partir del penal de l’1-1 per unes mans de Granell. I qui ja no va aixecar cap va ser el Girona, tot i que ho va continuar intentant, però ja sense la fe ni la convicció amb què ho havia fet amb el 0-0.

LA PRIMERA PART

Futbol de mínims i lluny de les àrees, amb molt de vent i molta pressió, però poques idees

EL GIRONA, MILLOR

Amb el vent a favor, els de Martí van fer un pas endavant i també el més difícil: el 0-1

EL VAR, DECISIU

L’1-1, quan els gironins tenien per fi el control i ja assaborien el tercer lloc, va fer molt mal