2a divisió FEF

De la proposta a la decisió ferma

Els clubs de 2a B, després d’una videoconferència amb la FCF, ja saben que la lliga regular no continuarà i que només es disputaran uns ‘play-offs’ d’ascens que encara han de definir la seva fórmula

Només han calgut 24 hores perquè el futbol no professional experimenti un canvi de dalt a baix. De “l’acabar com sigui” de fa uns dies de Rubiales a posar el punt final a la temporada sense jugar ni un sol partit més de la lliga regular. I és que en la reunió de dimarts del president de la federació espanyola amb el CSD va canviar tot. Des del govern es va instar Rubiales a donar per acabades les competicions del futbol no professional i així serà. Perquè només unes hores després la federació espanyola va deixar caure una primera proposta de com donar per acabades les competicions i, des de llavors, tots els passos a l’hora de prendre decisions s’han accelerat. De fet, el que era una proposta serà una decisió ferma, i així ja ho saben els clubs de 2a divisió B després de tenir ahir una reunió per videoconferència amb la FCF.

En aquesta reunió virtual, hi van ser presents els presidents dels deu clubs catalans de la categoria de bronze més el de l’Andorra, i la van dirigir el president de la FCF, Joan Soteras, i Oriol Camacho. També hi va ser el vicepresident esportiu, Jordi Bonet. I si una cosa els va quedar clara als clubs és que ja no hi ha cap possibilitat d’acabar les deu jornades que faltaven per disputar-se de la lliga regular. És a dir, que la proposta de Rubiales ja és una decisió ferma, perquè a més es va mantenir que el curs es donarà per acabat sense haver-hi cap descens i, en canvi, sí que hi haurà ascensos a 2a A. Tot idèntic al que deia la proposta del dia anterior.

Lògicament, sobre la taula hi va haver el cas en particular de la 2a divisió B, però les mesures s’aplicarien per extensió a les categories inferiors per simple sentit comú. Això provocaria una 2a B de 98 equips el curs que ve, un fet que també va ser tema de debat en la reunió i que no acaba de convèncer.

El ‘play-off’, un maldecap

De fet, en la reunió que es va fer ahir només va quedar una cosa per definir, i que no es tancarà fins als pròxims dies per fer l’anunci oficial de totes les decisions. És el cas de les promocions d’ascens, i és que, sí bé tots els clubs consideren mitjanament just que no hi hagi descensos tenint en compte que encara quedava per disputar-se una quarta part de la competició –en sortirien beneficiats el Prat i el Badalona, que ara estaven en descens–, el tema de la promoció no genera cap consens i cada club defensa els seus interessos.

Sobre la taula hi ha totes les opcions, i per això va ser fonamental la reunió d’ahir. I és que la FCF va recopilar les propostes dels clubs per fer-les arribar, juntament amb la resta de federacions territorials, a la federació espanyola, que prendrà la decisió els pròxims dies –està previst que es reuneixi el cap de setmana–. L’única cosa que sembla clara és que serà a partit únic i en una sola seu. La resta, continua en l’aire. L’opció que s’hi classifiquin els equips que ocupen les vuit primeres posicions és una de les que es va posar sobre la taula i que permetria al Lleida, l’Olot i l’Espanyol B unir-se al Sabadell, el Barça B i el Cornellà.

NOMÉS LA LFP

La decisió, encara no oficial, afectarà totes les categories no professionals

ASCENSOS A 2A A

En els pròxims dies l’opinió dels clubs servirà per decidir qui i com jugarà el ‘play-off’

Albert Esteve

President del Lleida

“No trobem correcte que la RFEF ens faci decidir sobre una decisió molt difícil on tothom mira els seus interessos. El present és molt clar. Si no es pot jugar per seguretat no s’ha de fer. Després hem de buscar el màxim consens possible perquè si canviem el format a mitja temporada les conseqüències seran molt difícils. Sis grups de setze equips és impensable. O podem jugar tots o ningú. Si no es pot acabar s’ha de buscar una fórmula que no perjudiqui els clubs.”

Isabel Tarragó

Presidenta del Llagostera

“Lògicament tothom escombra cap a casa a l’hora de buscar la millor solució. Els criteris d’agafar la primera volta o fer una promoció amb més de quatre equips per grup s’hauran de decidir. Per nosaltres el més important és que creiem que donar per acabada la temporada era la millor solució per la situació que estem vivint, on hem d’assegurar la salut de tothom. Els criteris que es facin servir després ja no són cosa nostra i tampoc ens afecten.”

Cornellà

No fan declaracions

El Cornellà té una de les situacions més particulars en aquest cas, i és que el president del club, Àlex Talavera, també és el màxim dirigent de la comissió de segona divisió B, una de les parts amb més pes en aquesta negociació entre clubs i federació. Per això, tot i entendre que els passos són clars i saber segur que jugarà la promoció, el club de moment és reticent a l’hora de manifestar la seva opinió públicament i prefereix esperar que hi hagi una decisió oficial per pronunciar-se.

Barça B

No fan declaracions

El Barça no vol donar públicament cap opinió fins que no hi hagi una decisió ferma del que es fa amb la competició, justificant que, per la incertesa que hi ha, fins que no hi hagi res concret no es pot fer cap valoració.

Bruno Batlle

Director General del Sabadell

“Voldríem acabar la temporada amb la màxima normalitat. Però hi ha una situació excepcional i ara la prioritat és la salut dels nostres jugadors i tècnics. En el cas que no es pugui acabar la temporada, cal trobar una solució. Nosaltres acatarem el que la federació determini. Considerem que una segona B amb prop de cent equips suposa anar enrere, quan el que es vol és professionalitzar la categoria. Cal buscar una solució per reduir el nombre d’equips. Lliga de filials? Hi ha altres solucions.”

Pepe Delgado

Director esportiu del Prat

“Ha arribat un punt en què la federació ha de prendre una decisió i els clubs l’hem d’assumir. És clar que ens afavoreix als equips que ara estem en descens. El millor seria acabar la temporada, però és impossible. Per sentit comú no podem acabar aquest curs a principis del que ve. En situacions excepcionals s’han de prendre mesures excepcionals. Sempre hi ha perjudicats. Per reduir el nombre d’equips jo apostaria per una lliga de filials.”

Nàstic

No fan declaracions

El Nàstic tampoc vol manifestar cap posició pública de moment. El club, que després de moltes jornades està fora del descens i al qual les possibles decisions l’afecten menys que a d’altres, vol esperar a veure quins són els pròxims passos que es fan abans de definir-se.

Badalona

No fan declaracions

Des del club badaloní entenen que donar per acabada la lliga és el més correcte per la situació que es viu i són conscients que en sortirien beneficiats perquè evitarien el descens. Fins que no hi hagi una decisió oficial, però, no es volen pronunciar públicament.

Espanyol B

No fan declaracions

L’Espanyol tampoc vol expressar de moment la seva opinió públicament. La seva voluntat és jugar, sempre que es donin les condicions adients per garantir la salut de tothom. En cas de no poder jugar, delega la presa de decisions en la federació.

Joan Agustí

Presient de l'Olot

“Com va dir fa uns dies Rubiales, l’única solució justa és acabar la competició. Qualsevol altra no ho és però l’acceptarem perquè són els organitzadors. Ara bé, voldríem que no ens deixés del tot descontents. Trobem just que en una lliga sense acabar no hi hagi descensos però no creiem que ho sigui que la promoció la juguin els quatre primers. Quedava un quart de lliga i nosaltres érem l’equip en millor dinàmica del grup. Un ‘play-off’ amb vuit equips només implicaria un partit més i seria més just per a tothom.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)