2a divisió FEF

La millor tornada, frenada

2a divisió B. Superada una greu lesió muscular que el va apartar de l’equip gairebé quatre mesos, Blázquez va encadenar a gran nivell quatre jornades com a titular abans de la suspensió

Que a l’Olot totes li ponien just abans de la suspensió de la competició per culpa de la pandèmia del coronavirus ho diuen les dades. Que pels olotins, l’ajornament de la lliga ha significat un cop duríssim en el seu millor tram del curs, també és obvi després de veure el joc mostrat en els últims partits, que va permetre a l’equip situar-se a només cinc punts del play-off (el quart), del tercer i del segon classificat. Un dels jugadors que escenificava el bon moment de l’Olot abans de la suspensió de la competició és Albert Blázquez. El de Besalú va encadenar quatre titularitats a gran nivell després de gairebé quatre mesos inèdit en un partit oficial. El central es va estripar muscularment a finals d’octubre durant un entrenament i després de participar en un amistós al camp del Peralada (el 12 de febrer) va ser titular quatre dies després contra la Nucía: “He de dir que per mala sort per l’equip es van lesionar l’Aspar i en Carles Mas contra el València Mestalla i això va fer que jo entrés. Per sort vam continuar amb la mateixa dinàmica, i és que, el dia de la Nucía estava nerviós, ja que la ratxa era bona i després de quatre mesos no sabia com reaccionaria el cos. Vaig aguantar79 minuts i vam treure un bon resultat per mantenir la ratxa [4-0]”, comenta el defensa de l’Olot, consolidat com un central més de la plantilla des que el curs passat Raúl Garrido el recol·loqués des del carril: “M’he sentit sempre molt bé de central ja que es veu més camp i més espais. També és veritat que ara noto com els rivals ens pressionen millor ja que crec que ens tenen més en compte pel que fa a la sortida de la pilota una de les nostres virtuts”, diu el jugador de l’Olot, aturat obligatòriament una altra vegada.

Tècnica des del darrera

En els quatre partits que va disputar abans de l’aturada forçada per la COVID-19, Blázquez va tenir un paper clau en cada un dels partits, amb molt protagonisme amb la pilota i com a iniciador del joc. El garrotxí defensa en línia de tres amb els altres dos companys a l’eix defensiu [Alan Baró i Adrià Comas en els quatre enfrontaments], però ataca incrustat a l’alçada dels interiors generant superioritat en la sortida de la pilota: “És el que em demana el tècnic. Com que els equips ens tenen molt estudiats, amb aquest moviment cap al pivot, el seu punta té el dubte. Si em segueix l’interior, el nostre interior queda sol, si m’ataca el punta, queda sol el lateral. Es tracta de jugar amb els espais per generar situacions beneficioses per l’equip”, diu el besaluenc, que lloa el nivell dels seus companys i a l’hora competència per un lloc a l’onze: “És una bogeria el nivell dels centrals i de tot l’equip. Per això estem on estem. Si el company et fa pujar el nivell, i tu a ell, puja el nivell de tot l’equip. Als rivals els costa molt guanyar-nos i si tenim competència és bo per a tots”, analitza Albert Blázquez, una de les peces bàsiques en els esquemes de Raúl Garrido, de qui diu sobre el seu futbolista “per mi és com si jugués jo al camp. Sempre veu la millor opció per progressar i sempre estar atent a corregir als companys, etc. És la nostra mà al camp i amb pilota ens dona la vida”.

ELS NÚMEROS

Des que va tornar a jugar, Blázquez va disputar 349 dels 360 minuts en quatre jornades

ALBERT BLÁZQUEZ

M’he sentit sempre bé de central ja que es veu més camp i espais. També és veritat que ara noto com els rivals ens pressionen millor
És una bogeria el nivell dels centrals i de tot l’equip. Per això estem on estem. Si el company et fa pujar el nivell i tu a ell, puja el nivell de tot l’equip.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)