1a femenina

Els reptes del Gerunda

Futbol. El club gironí de futbol femení treballa pensant en la pròxima temporada amb l’objectiu de tancar l’estructura del futbol 11

El futbol femení creix cada cop més i això s’evidencia dins del Gerunda FC. La primera pedra del projecte la va posar l’any 2013 Carles Teixidor, expresident del Girona FC, fundant l’escola amb dos amics vinculats a la UE l’Estartit.

Dia rere dia aquest club funciona amb energia i dinamisme. “Entrenem i juguem en instal·lacions cedides per l’Ajuntament i que s’han de compartir amb altres clubs; per tant ens hem d’adequar als dies i horaris que se’ns marca. A Fontajau entrenem els dilluns i dimecres i a Sarrià de Ter el nostre juvenil hi va els dilluns i divendres. Aquesta temporada tenim sis equips en competició: tres alevins, dos infantils i un juvenil i a més tenim els grups d’escoleta i de formació”, aclareix Teixidor. El president deixa clar que és un club que lluita intensament per donar continuïtat al projecte inicial. “Portem mesos treballant en la següent temporada, no només per continuar formant les nostres jugadores, sinó també per acabar de tancar l’estructura a nivell de futbol 11, amb una categoria cadet i sènior”.

El balanç

Esportivament parlant, l’entitat fa un balanç molt positiu. “Cada any anem creixent en nombre de jugadores, que en el fons és el que pretenem. Volem donar la possibilitat a les nenes i noies de Girona a aprendre a jugar a futbol. A més, els nostres equips cada vegada són més competitius i això és un bon símptoma que estem fent les coses ben fetes”, comenta Carles Teixidor. Tot i això, el resultat a nivell econòmic és ben diferent. “La gran majoria dels nostres ingressos provenen de les quotes que paguen les famílies de les jugadores. Altres clubs, en canvi, tenen la gran sort de poder explotar el bar de la instal·lació o organitzar un campus d’estiu, però a nosaltres no se’ns permet. Això sí, hem d’agrair moltíssim l’esforç dels nostres patrocinadors per les seves col·laboracions i ajudes”, incideix el president.

Confinament i tornada

L’aturada provocada per la Covid-19 ha estat del tot nefasta per a tothom i els clubs esportius no n’han quedat al marge. Evidentment que també han quedat molt perjudicats econòmicament, però davant d’aquesta inesperada situació el directiu gironí té unes idees molt clares: “Toca acceptar aquesta situació i ens ho hem d’agafar el millor possible.  Desconec quina serà la decisió de la FCF, però crec que el millor per a tothom seria donar la temporada per acabada. No tindria sentit jugar en ple mes de juliol o agost amb temperatures al voltant dels 35º. Així que sí, crec que el més adequat seria donar la temporada per acabada a nivell de futbol de base”, conclou Teixidor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)