Territorial

La Jonquera vol anar pas a pas i espera la decisió final

1a catalana. El president del conjunt alt-empordanès, Josep Vilaplana, parla de la situació actual de l’equip, que com la resta de clubs continua pendent de la resolució de la FCF

Fa poc més de dos mesos la Jonquera va jugar el seu últim partit de la temporada 2019/20. L’equip de l’Alt Empordà havia guanyat el partit anterior –el derbi gironí contra el Lloret– i visitava el camp del Rubí, un rival directe en la lluita per la permanència. En un partit dominat per la Jonquera, el Rubí va aconseguir empatar en el temps afegit, transformant un penal. Després d’aquest duel, l’equip anava clarament en línia ascendent i encadenava quatre partits sense conèixer la derrota, fet que l’allunyava de la zona de descens. “L’equip estava en franca milloria, però l’actual situació és la que és i la pandèmia no ens permet seguir endavant amb la competició. No hem patit en cap moment per la classificació. L’equip estava format per uns jugadors i un cos tècnic amb una gran capacitat per mantenir un any més la institució a la primera catalana”, valora el president del club, Josep Vilaplana.

Pel que fa a la nova situació esportiva i econòmica que afronta el club per als mesos vinents, Josep Vilaplana diu que afronten el futur “amb verdadera incertesa” perquè no saben com afectarà la situació els seus patrocinadors i col·laboradors, una part important dels seus ingressos. “Tot i això penso que tots els clubs modestos i territorials estarem en la mateixa situació. El problema no serà només nostre, sinó que afectarà tot el futbol català”, afirma el dirigent.

Sense consulta

La FCF, després d’un estira-i-arronsa, ha fet un pas enrere i finalment no farà cap consulta per decidir el desenllaç de la temporada. Josep Vilaplana considera que aquesta decisió és la més bona: “Com que no hi ha cap normativa respecte a aquesta qüestió, trobo correcte que la decisió final la prengui exclusivament la federació. En la consulta tothom hauria contestat en funció de la situació del seu equip. Llavors, tants caps tants barrets.” A més, puntualitza que la consulta hauria estat “una diversitat d’opinions interessades”. “El que li toca a la FCF és prendre decisions i les ha pres, i en aquest sentit estem contents. En canvi, el que no ha fet és contactar amb nosaltres per informar-nos del dia a dia, i pensem que seria positiu que s’establís una comunicació entre federació i clubs. Esperem que ho facin com més aviat millor”, conclou Josep Vilaplana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)