Girona

MIGUEL ÁNGEL RAMÍREZ

PRESIDENT DEL LAS PALMAS

“Si es pot anar al cine, per què no a veure futbol?”

“No volem conflictes. Si ens deixen, presentarem el protocol per intentar que es jugui amb públic i, si no, descartarem l’opció”

“Això és un tema polític que hauran d’arreglar el govern autonòmic de les Canàries amb l’estatal”

Diumenge a la platja de Las Canteras hi havia unes 20.000 persones. La gent sap que s’ha de reorganitzar

El president de Las Palmas, Miguel Ángel Ramírez (Las Palmas, 1969), va sorprendre tothom a principis de setmana assegurant que la possibilitat que el partit que enfrontarà el Girona amb l’equip groc el dia 13 de juny a l’estadi de Gran Canària es disputi amb públic és real. De moment, cap institució amb competències li ha tombat una idea sobre la qual ha parlat a L’Esportiu.

Expliqui’m com va anar tot plegat.
El president del govern d’Espanya va dir que, quan les comunitats autònomes passessin a fase 3 [a les Canàries s’hi passa aquest dilluns], les competències en el terreny sanitari serien de les mateixes comunitats. Si tu pots anar a una discoteca, al cinema i al teatre, amb un aforament limitat, per què no has de poder entrar, amb el protocol corresponent, evidentment, en un estadi de futbol? Aleshores jo em vaig posar en contacte amb LaLiga i la patronal em va dir que no hi té competències, que és cosa de les comunitats autònomes quan s’entri a la fase 3. Després vaig parlar amb el president del govern de les Canàries i em va dir que ho veia bé. A partir d’aquí, es va fer públic i es va crear una mica de rebombori.
I ara en quin punt està la proposta?
Nosaltres no volem generar cap tipus de conflicte. El Consell Superior d’Esports (CSD) sembla que no hi està d’acord. Nosaltres el que hem dit al president del govern canari, i aquesta és l’última hora, per dir-ho d’alguna manera, és que sigui el govern canari el que parli amb el govern estatal i adoptin una posició conjunta, i nosaltres l’assumirem. Si ens deixen, presentarem el protocol per intentar que es jugui amb públic i, si ells no volen que sigui així, doncs descartarem l’opció.
El CSD els n’ha dit alguna cosa?
No tenim cap comunicació del Consell Superior d’Esports. Ni nosaltres ens hi hem dirigit, perquè el que vam fer és dirigir-nos a LaLiga. Això és un tema polític que hauran d’arreglar les institucions públiques, en aquest cas el govern autonòmic de les Canàries amb el govern estatal. Ells hauran de decidir si utilitzem el futbol per demostrar al món mediàticament que comencem a entrar en la normalitat. No és només les Canàries que dilluns entra a la fase 3, i trobo importantíssim poder demostrar als nostres potencials turistes, que són els alemanys, els anglesos i els nòrdics, que comencem a tenir una normalitat i que es pot venir aquí a descansar, a prendre el sol i a estiuejar. Però jo no em barallaré amb ningú, això és una idea, no és una imposició.
Com funcionaria el protocol per fer entrar la gent a l’estadi? Hi podria entrar un terç de l’aforament, 10.000 persones?
L’aficionat haurà d’avisar el club 24 hores abans per dir que vol assistir al partit i el club li comunicarà l’hora d’entrada a l’estadi, la porta i el sector. Mirarem la temperatura a l’entrada, hi haurà uns hidrogels a les portes, serà obligatori l’ús de mascareta i guants i l’aficionat s’asseurà en una butaca, mantenint la distància de seguretat. Després, a l’hora de sortir, primer sortiran els que hi han entrat primer i, a continuació, els que hi han entrat més tard. Les cantines estaran tancades, s’anirà als serveis de manera organitzada... A veure, diumenge a la platja de Las Canteras hi havia 15.000 o 20.000 persones i tothom de manera natural va respectar la distància de seguretat i allà no hi havia ni mascareta, ni guants ni hidrogels, i no es mirava la temperatura. La gent de manera civilitzada sap que s’ha de reorganitzar, és una manera diferent de viure. Hem de fer cas a les autoritats sanitàries i tothom ho està fent.
És optimista pel que fa a la possibilitat que la seva idea s’acabi duent a terme?
No soc ni optimista ni pessimista, de veritat. Si volen acceptar aquesta idea pel bé de tots, doncs benvinguda sigui, i si creuen que no és correcta, doncs ells en saben més que jo i tenen més arguments per decidir per què no. Jo he de ser humil i acceptar la decisió dels que més en saben.
Amb el Girona n’han parlat?
No, no n’hem parlat. El Girona és l’equip amb el qual ens enfrontarem, i no. Estem parlant de la possibilitat que entri o no entri públic a l’estadi, i ni Las Palmas ni el Girona hi tenen res a dir.
I si acaba sent que no?
Doncs res. Jugarem com la resta dels equips, perquè serà que no per a nosaltres i per a la resta d’equips que entrin en fase 3.
Però no han pensat en un altre tipus d’iniciativa fora del recinte o una altra cosa?
No. Nosaltres hem pensat aquesta idea, perquè el que busquem és justament la plataforma mediàtica del que significa el futbol espanyol al món i el que podria suposar publicitàriament demostrar que ja hi ha normalitat a la nostra terra.
Hi ha veus que afirmen que permetre a uns equips jugar amb públic i a d’altres no seria adulterar la competició.
Però això és com quan un jugador fitxa per un equip d’una determinada comunitat que paga un 25% menys d’impostos. O també, per exemple, el Girona, que va descendir de primera i té un pressupost superior al nostre; doncs és com si jo ara digués que m’enfronto amb el Girona en inferioritat perquè em duplica en pressupost. I al revés, el mateix: quan estem a primera i el Girona s’enfronta amb un equip dels importants de la lliga en termes econòmics. Ja ho tenim assumit, aquestes són les regles del joc, i ara, si la desescalada que ha previst el govern implica que per a qui entri en fase 3 poden canviar les coses i jo em trobo amb això, hem d’acceptar i entendre que les regles del joc són així, canviants i variables en funció del que digui el govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)