Girona

Lluita a correcuita

El Girona enceta l’etapa de Francisco amb la idea que l’ambició i la valentia del tècnic contagiïn l’equip (19.30h) (19.30h)

Per enfortir les expectatives de ‘play-off’, els gironins han de superar el Saragossa, que necessita puntuar per mantenir-se en zona d’ascens directe

Si durant el confinament el Girona es preparava per afrontar una mena de lligueta d’onze jornades, aquest vespre en comença una altra. Després de cinc partits sense productivitat (5 punts de 15) ni bones sensacions, el club ha volgut fer un altre cop de timó. L’últim recurs és el tècnic que Quique Cárcel ja va intentar dur a l’estiu, però no s’hi va veure amb forces després d’un descens amb l’Osca, segons va explicar ell mateix en la presentació oficial a Montilivi. Francisco Rodríguez debuta avui a Montilivi (19.30h)amb el convenciment de dur a bon port un equip que no ha trobat regularitat ni fiabilitat ni amb Unzué, ni amb Moreno (un sol partit) ni amb Martí. En quinze dies, l’equip se la juga en sis partits de lliga regular que tenen com a punt de partida un examen molt exigent contra el Saragossa, que necessita punts per defensar la zona d’ascens directe.

L’última vegada que el Saragossa va visitar Montilivi va acabar amb festa grossa, el 4 de juny del 2017, la data de l’ascens del Girona a primera divisió. El context del partit no tenia res a veure, no només perquè Montilivi estava ple a vessar, sinó per la tranquil·litat amb què afrontaven els dos equips un duel que, si acabava com començava –i així va ser, sense ni xuts a porteria–, garantia l’èxit dels blanc-i-vermells i la salvació dels aragonesos. Ara, la tensió i l’exigència són màximes per a tots dos. Els gironins han d’agafar el bon camí si no volen veure perillar fins i tot l’objectiu de mínims del play-off d’ascens, i el Saragossa veu amenaçada la zona d’ascens directe. Amb el triomf de l’Osca ahir, necessita puntuar per mantenir-se segon, tot i que si guanya serà líder. El conjunt de Víctor Fernández viu un retorn de contrastos, amb tres derrotes seguides a La Romareda –on tan ben acompanyat se sentia per l’afició– compensades amb tres victòries a fora, a Màlaga, Lugo i Almendralejo. Des del retorn a la competició, un cop superat el confinament, el millor visitant ja ha acumulat tantes victòries a camp contrari com el Girona en tota la lliga.

Els canvis i el temps

Una de les grans incògnites de l’estrena de Francisco és com remourà l’equip. L’andalús, amb un discurs valent i contundent, va explicar que no té temps per canviar la manera de jugar –a Osca va combinar la línia de quatre al darrere amb la de tres centrals– però que sí que preveu fer canvis. I va deixar clar, sobretot, que vol un equip amb valentia, amb empenta, que vagi a buscar el gol i que lligui amb la seva identitat com a entrenador. Les sacsejades generen incerteses i expectatives també als jugadors, des de la porteria –Juan Carlos va ser fix amb Francisco a Lugo– fins a futbolistes amb poca presència amb Martí. Té la baixa segura per sanció de Rivera, que va tenir continuïtat amb ell a la banqueta a Osca.

AMB UN ALTRE ADN

Amb la incògnita de quins canvis farà, Francisco vol més valentia i empenta a l’equip

PRECEDENT HISTÒRIC

L’última visita dels aragonesos va ser el 0-0 que va confirmar l’ascens a primera

EL SARAGOSSA

El millor visitant de segona A ha esmenat a fora les tres derrotes a La Romareda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)