Girona

El Girona supera el Saragossa en el debut de Francisco (1-0)

Girona. Un gol de Stuani des del punt de penal ha estat clau i suficient per assegurar tres punts que permeten als gironins consolidar la posició de ‘play-off’ d’ascens a primera

Victòria balsàmica del Girona en el debut de Francisco a la banqueta. Els gironins han vençut als aragonesos per la mínima gràcies a una pena màxima executada pel màxim golejador de la categoria, Cristhian Stuani. Els de Montilivi han controlat bé el partit, no ha concedit ocasions al rival i sumen tres punts importants per consolidar de nou la posició de play-off d’ascens.

El Girona ha sortit intens, però potser massa agressiu al terreny de joc, en els primers minuts de Francisco com a tècnic gironí. De fet, en vuit minuts, Aday i Ignasi Miquel ja han vist targeta groga, per un bàndol blanc-i-vermell que ha avisat primer a través de Borja García. La primera rematada del madrileny ha marxa per damunt del travesser de Cristian Álvarez després d’una jugada de Mojica (5’) i la segona ha topat en les botes de Stuani a mig metre de la porteria (16’).

Tot i que el Saragossa ha tingut més estones el control en el primer temps, el Girona no ha patit en excés en defensa –Burgui ho ha intentat des de fora de l’àrea (21’)–, al contrari, els de Francisco han tornat a gaudir d’arribades, aquesta vegada amb Stuani com a protagonista. En el 24, l’uruguaià ha intentat una vaselina que ha marxat fora i en el 40 no ha arribat a impactar amb el cap una centrada molt bona de Samu Saiz.

La segona part ha començat de la millor manera pel Girona. En el 56’, una internada de Samu Saiz ha acabat amb Stuani per terra després de forçar una pena màxima davant de Clemente. L’uruguaià ha assumit la responsabilitat i no ha fallat davant de Cristian Álvarez fent l’1-0 que ha estat definitiu (57’). Només vuit minuts després, el col·legiat ha xiulat un altre penal a favor del Girona per unes mans inexistents de Puado però el VAR ha rectificat la decisió. De la possible sentència, el vídeoarbitratge ha deixat viu al Saragossa però els blanc-i-vermells han gestionat molt bé l’avantatge, no han patit en excés en defensa i, fins i tot, han pogut sentenciar com en una contra de Stuani, que no ha servit bé una assistència a Valery.