Girona

Montilivi no permet escletxes

El Girona aspira a fer caure un altre aspirant a l’ascens directe a l’estadi (21.45 h) per fer créixer la confiança en el mètode de Francisco

L’Almeria, molt més temible a fora sobretot pel contraatac, també té pressió i necessitat després d’un altre relleu a la banqueta

L’arribada de Francisco ha donat un altre aire al Girona, però no n’hi ha hagut prou per corregir de cop dues mancances que clamen al cel. L’excessiva dependència de Stuani, que troba a faltar col·laboradors en la responsabilitat golejadora, i la improductivitat a camp contrari. L’empat a El Molinón va ser una altra oportunitat perduda d’aspirar a tot i, de passada, treure’s la mala espina com a visitant, amb només tres victòries a fora. Tot plegat accentua la necessitat de no permetre ni una escletxa a Montilivi, encara que els rivals que hi arribin siguin dels més potents. Hi va caure el Saragossa no fa ni una setmana (1-0), i avui visita l’estadi un altre aspirant a l’ascens directe, l’Almeria(21.45 h). L’equip amb més lligams amb Francisco posarà a prova la dinàmica dels gironins arran de l’últim relleu a la banqueta.

Està tot tan condensat en aquest estrany retorn a la competició que costa fer lectures fermes. Hi ha col·lapse de partits i jornades que comencen hores després d’acabar l’anterior, i embús també en la classificació, sense talls contundents. El Girona va sortir d’El Molinón assumint que el tren de l’ascens directe se li escapava. Amb el triomf de l’Osca d’ahir, el segon es mantindrà com a mínim a cinc punts. I tampoc hi ha tranquil·litat, de cap manera, per lligar l’objectiu de mínims que representa per al conjunt més ric de segona la disputa del play-off, perquè hi ha cua a darrere. Val més centrar-se a fer la feina, sense gaires càlculs, i mirar de fer valer la fermesa com a local i mostrar els símptomes de creixement que s’han intuït amb Francisco. Un pas en fals tornaria a comprometre les expectatives d’arribar a bon port, ni que sigui per la via indirecta.

Banquetes sacsejades

L’Almeria arriba amb un equip tècnic liderat pel portuguès Mario Silva, que va rellevar fa tres partits Guti. El saudita Turki al-Sheikh ja va destituir un tècnic en la pretemporada (Óscar Fernández) i n’ha tingut tres més durant la lliga. El retorn a la competició ha estat irregular, sobretot a casa, on ha perdut tres dels quatre partits. A fora, en canvi, amb un contraatac temible, ha fet 7 punts dels 9 en joc, i els dos que se li van escapar van ser al límit a Miranda.

El Girona ha de gestionar el desgast amb l’afegit que ha tingut dos dies menys de descans que l’Almeria (va jugar dissabte) i que diumenge hi ha una altra cita, a Lugo. Francisco, però, va explicar que, quedant tan poc i jugant-se-la, és hora de posar-hi “els millors”. Qui no hi serà, ni avui ni en la resta de lliga regular, és Maffeo. El lateral dret de l’Almeria, el gironí Ivan Balliu, també és baixa, per sanció.

EL CONTRAST

La necessitat dels punts a casa s’accentua per la improductivitat a camp contrari

L’ONZE DE FRANCISCO

Té dos dies menys de descans que el rival, però el tècnic no pensa en les rotacions

LLUNY DE DALT

El triomf de l’Osca impedirà al Girona retallar punts respecte a l’ascens directe
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)